Închide meniul

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 m liber la Campionatul European, după o nouă prestație magică!

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 14 august 2022, 19:14

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 m liber la Campionatul European, după o nouă prestație magică!

David Popovici participă la Europenele de la Roma

David Popovici, la Europenele de Juniori de la Otopeni / Profimedia

David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 metri liber, la Campionatul European de la Roma, după o nouă prestație magică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La o zi după ce a devenit campion european la 100 metri liber și a doborât recordul mondial, înotătorul român a obținut calificarea și în finala de la 200 m liber, la Roma.

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 m liber la Campionatul European!

Campionul nostru a încheiat cursa din semifinalele de la 200 m liber pe primul loc, cu timpul de 1.44.91 secunde.

David Popovici a pornit de pe culoarul 4 și a întors primul după prima lungime de bazin, cu timp sub recordul european. Sportivul de 17 ani a menținut distanța față de adversari și a terminat pe primul loc, asigurându-și prezența în ultimul act de la 200 metri liber.

Popovici a fost urmat pe podium de elvețianul Antonio Djakovic (1:45.32) și italianul Marco de Tullio (1:45.70).

Reclamă

Înotătorul român, campion mondial la 200 metri liber, va lupta într-o nouă finală la Campionatul European luni, de la ora 19.06 (ora României).

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 m liber, la CE

Știrea inițială

Reclamă 4 / 0/3

Duminică dimineața, David Popovici s-a calificat în semifinalele de la 200 m liber cu timpul de 1.46.87. Semifinalele au loc duminică seară, la ora 19.11.

Sâmbătă, David Popovici a spulberat recordul mondial la proba de 100 de metri liber în finală: 46,86 de secunde. În momentul în care a văzut ce timp a scos, David Popovici s-a bucurat nebuneşte în bazin.

Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91 secunde), din 2009. Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţie

David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.

Obiectivul uriaș trasat de David Popovici

”Am vrut să înot cât de tare pot şi asta am făcut. O fantezie acum ar putea fi să ajung sub 46 de secunde. Adam Peaty este un pionier în termeni de obiective fixate şi atinse. Multe au părut SF, dar nu şi pentru el.

Am avut emoţii, bineînţeles, dar am ştiut că băieţii sunt mai speriaţi de mine decât sunt eu de ei. Înotul nu e foarte popular la noi în ţară, dar cred că de acum va deveni mult mai interesant de privit pentru români”, a spus David Popovici, pentru BBC.

David Popovici, savuros când a vorbit despre bucuria „nebună” după ce a stabilit recordul mondial

”La final m-am asigurat că văd bine tabela. Nu am fost extraordinar de surprins. Știam că sunt suficient de rapid. Dar m-am bucurat foarte tare. A fost euforia făcându-și efectul. Cred că am făcut mai mult ca o gorilă la final, a fost un instinct animalic. Cine știe ce mi-a venit.

Reclamă

După orice cursă mi-e puțin rău, dar tuturor le e. A fost o cursă ca la carte, cum mi-am dorit. O să mă bucur, sărbătorim puțin, dar nu prea tare. Urmează și alte probe. Vor fi zile pline.

Și eu am așteptat foarte mult această performanță. Nu ne-am grăbit nicăieri, dar ne bucurăm că am reușit să o facem înainte de termen. Nu că am fi avut unul. Termenul era să nu ne grăbim, să o luăm pas cu pas. Văd că s-a putut un pic mai repede. Da, întotdeauna cred că se poate înota mai repede. Mai am mult de perfecționat. Nu mă deranjează, aștept”, a spus Popovici, citat de gsp.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 19:00 FC Botoşani – Dinamo, LIVE TEXT, 19:30! Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și