Închide meniul

David Popovici, înainte de Settecolli Trophy: „Iubesc acest bazin! Am amintiri grozave și sper să-mi fac și altele”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 23 iunie 2023, 13:59

David Popovici, înainte de Settecolli Trophy: „Iubesc acest bazin! Am amintiri grozave și sper să-mi fac și altele

David Popovici s-a întors în România, după Sette Colli

David Popovici, la Foro Italico / Profimedia Images

David Popovici a vorbit înainte de Settecolli Trophy, ce va avea loc la Roma, la finalul acestei săptămâni. La Roma, anul trecut, David Popovici a stabilit recordul mondial la 100 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Iubesc acest bazin! Prima oară când am venit aici aveam doar 16 ani, eram un băiețel atunci, încă sunt tânăr, dar nu mai sunt un copil. Am amintiri grozave și sper să-mi fac și altele aici.

David Popovici, înainte de Settecolli Trophy: „Iubesc acest bazin”

Să câștig nu e niciodată parte din plan când merg la o competiție. Ideea este să fiu bun în fiecare zi, la antrenamente, să fac o cursă de calitate, indiferent de locul pe care îl ocup.

Dacă este o cursă curată, având în spate toată pregătirea, se poate întâmpla un record mondial. Dacă sunt mulțumit de felul cum am înotat, puțin îmi pasă de locul pe care îl ocup la final. Cred că asta e o abordare mult mai sănătoasă”, a spus Popovici, la conferinţa de presă.

Popovici va concura sâmbătă la proba de 100 de metri şi duminică la cea de 200 de metri. E a treia prezenţă a lui David la Foro Italico, după cele din 2021 şi 2022. Anul trecut, el reuşea să doboare recordul mondial la 100 de metri liber (46,86 secunde).

Reclamă

David Popovici va participa la Settecolli Trophy

A 59-a ediție a puternicului concurs de înot Settecolli Trophy va avea loc la finalul acestei săptămâni, în perioada 23-25 iunie 2023, la Roma, iar David Popovici este unul din starurile prezente.

„768 de sportivi, din 29 de țări, de pe cinci continente, vor concura timp de trei zile în superba arena Stadio del Nuoto, de la Foro Italico, din Roma. Printre aceștia se vor număra și nouă sportivi români, componenți ai lotului național, după cum urmează: David Popovici (100 și 200 m liber), Andrei Anghel (50, 100 m spate, 50 m fluture), Alexandru Stoica (50 şi 100 m liber), Daniel Nicuşan (50, 100 şi 200 m bras), Denis Popescu (50 şi 100 m spate, 50 m fluture), Tobias Dumitrache (50, 100 şi 200 m fluture), Andrei Ungur (50 şi 100 m spate, 50 m fluture, 100 m liber), Daniel Martin (50 şi 100 m fluture) și Mihai Gergely (50, 100 m liber, 200 m mixt)”, a anunţat Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

David Popovici, pregătit de Campionatele Mondiale

David Popovici este pregătit să ia startul la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, competiţie care se va desfăşura în perioada 23-30 iulie, în Japonia. Sportivul este conştient de faptul că va fi multă presiune asupra sa, însă susţine că ştie cum să o gestioneze.

Reclamă 4 / 0/3

Popovici a dezvăluit că este pregătit pentru orice provocare care se va ivi, în viitor. Acesta susţine că este conştient de faptul că va fi supus unei presiuni uriaşe la Mondialele de la Fukuoka, având în vedere că este campion mondial la probele de 100 şi 200 de metri liber.

„Dorința mea e să vină, să fie și mai bun decât mine, sau să se apropie cât mai mult de mine și să ne putem întrece, pentru că dacă nu ai competiție nu o să se simtă bine atunci când câștigi”, a mai spus Popovici.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
27
apr.
23:00
Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!”
27
apr.
22:51
Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor
27
apr.
22:43
Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu
27
apr.
22:42
Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!”
27
apr.
22:31
FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României
Vezi toate știrile
Citește și