Închide meniul
VIDEO

David Popovici, întâmpinat de Nicolae Ciucă și Gică Popescu la Palatul Victoria. Ce sfat a primit puștiul de la premierul României

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 27 iunie 2022, 18:00 / Actualizat: 27 iunie 2022, 21:05

David Popovici, întâmpinat de Nicolae Ciucă și Gică Popescu la Palatul Victoria. Ce sfat a primit puștiul de la premierul României

David Popovici e dublu-campion mondial la natație

David Popovici, alături de premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria / Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, luni, la Palatul Victoria, pe campionul mondial la înot David Popovici. Şeful Executivului l-a felicitat pentru performanţele extraordinare obţinute la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta, unde sportivul român a câştigat două medalii de aur la probele de 200, respectiv 100 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La întâlnire a participat și Gică Popescu, în calitate de consilier onorific. Executivul a aprobat în şedinţă hotărârea prin care David Popovici va fi premiat cu 1 milion de lei, suma netă, pentru rezultatele excepţionale obţinute la Campionatul Mondial de Nataţie. Prin urmare, în conturile lui Popovici vor intra integral cei 200.000 de euro din Fondul de rezervă al Guvernului, fără a fi impozitaţi.

Sursa: Guvernul României

David Popovici, întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria

”M-am bucurat să îi strâng mâna şi să îl felicit personal pe David Popovici, tânărul sportiv care ne-a făcut pe toţi mândri. L-am sfătuit să rămână acelaşi om cu obiectivele sale, cu disponibilitate la eforturi pentru că drumul lui va fi de acum înainte mai lung şi mai greu. Seriozitatea, dorinţa de a performa, dedicarea, dar şi pasiunea pentru sport reprezintă un model de urmat pentru tânăra generaţie, care are nevoie de astfel de exemple pentru a avea deplină încredere în viitor. David Popovici este purtătorul de stindard al acestei generaţii şi sunt convins că prin rezultatele extraordinare, performanţa obţinută se va produce un declic în sportul românesc”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, citat de news.ro.

De asemenea, prim-ministrul a transmis mulţumiri şi aprecieri antrenorilor şi părinţilor lui David Popovici, care au ghidat şi susţinut cariera tânărului sportiv.

Premierul Ciucă a menţionat că Guvernul susţine reformarea sistemului sportiv românesc. Strategia Naţională pentru Sport este elaborată de Ministerul Sportului şi va fi promovată în curând, având în vedere că reprezintă un obiectiv al Programului de Guvernare.

Reclamă

<

David Popovici, premiat cu 1 milion de lei

Guvernul a aprobat astăzi hotărârea prin care David Popovici va fi premiat cu 1 milion de lei, aproximativ 200.000 de euro, suma netă, pentru rezultatele excepţionale obţinute la Campionatul Mondial de Nataţie.

David Popovici este primul sportiv care în ultimii 49 de ani a obţinut titlul mondial concomitent în probele de 100 şi 200 metri liberi, la campionatele mondiale. De asemenea, sportivul român a doborât recordurile mondiale de juniori atât în proba de 200 de metri liber, cât şi în proba de 100 de metri liber, precizează comunicatul.

Reclamă 4 / 0/3

La întâlnire au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consilierul onorific Gică Popescu, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, secretarul general al FRNPM, Matei Giurcăneanu, tatăl sportivului, Mihai Popovici, precum şi antrenorul Adrian Rădulescu.

David Popovici a dezvăluit marele său vis

După ce a cucerit deja întreaga lume, David Popovici ţinteşte tot mai sus. Campionul nostru vrea să fie cel mai rapid din lume.

„Cel mai mare vis profesional a fost să devin cel mai bun din lume. Acum, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă, ar fi superb. În mai multe ar fi şi mai super. Un alt vis ar fi să inspir cât mai mulţi oameni şi să trăiască odată cu mine.

Nu aş putea spune cât ar dura să devin cel mai rapid din istorie. Sunt alţi campioni mondiali la Budapesta care au reuşit la 15 ani să o facă. Atât timp cât eşti pasionat şi îţi place ceea ce faci, poţi să o faci la orice vârstă!

Eu şi cu echipa mea avem filosofia de a nu atinge niciodată perfectul, dar a ne îndrepta tot timpul spre el. Ţinta mea este să devin în fiecare zi o versiune mai bună a mea. Mi-ar plăcea să fim în faţa absolut tuturor. Voi mai avea foarte multe competiţii!”, a spus David Popovici, la revenirea în țară, după Mondialul de natație.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul Vezi toate știrile
Citește și