Închide meniul

David Popovici, lăudat de fostul antrenor al lui Michael Phelps: ”Au fost construiți în mod similar”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 16 august 2022, 9:28

David Popovici, lăudat de fostul antrenor al lui Michael Phelps: ”Au fost construiți în mod similar”

David Popovici, lăudat de fostul antrenor al lui Michael Phelps

Michael Phelps și Bob Bowman, într-o conferință de presă la Rio / Profimedia Images

David Popovici a fost lăudat de fostul antrenor al lui Michael Phelps, cel care vede asemănări evidente între cei doi mari campioni ai înotului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La Foro Italico, la cursa de 200 de metri, David Popovici a obținut al treilea timp din istoria probei, la doar o sutime de cea mai bună performanță a lui Phelps (1:42:96), obținută la JO de la Beijing (2008). A fost un record mondial la acea vreme, doborât în 2009 de Paul Biedermann (1:42:000)

David Popovici a fost lăudat de fostul antrenor al lui Michael Phelps

”David are o capacitate de ritm deosebită. Nu știe doar să înoate foarte bine, ci este capabil să-și conserve energia eficient pe toată distanța. Îmi amintește de Michael Phelps.

Au fost construiți în mod similar: băieți foarte slabi, care generează viteză reducând rezistența, ceea ce este cel mai bun mod de a performa la 200 de metri”, a recunoscut Bob Bowman, citat de swimswam.com.

David Popovici, dublu campion european la Roma

David Popovici a obținut două medalii e aur la Foro Italico, doborând și recordul mondial la 100 de metri liber. El nu a fost dezamăgit că nu i-a depășit timpul lui Phelps, la 200 de metri liber. Probabil că e conștient că are tot timpul în față pentru a ”rezolva” asta.

Reclamă

”Sunt foarte satisfăcut. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu… «Ahh, încă o sutime». Ăsta a fost primul gând.Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici și ușor, ușor ne îndreptăm în direcția pe care o dorim.

Da, m-a obosit mai tare această finală, fiind a doua probă din program. M-a obosit neobișnuit de tare. Dar nu a fost cea mai grea cursă din viața mea. Cu siguranță a fost cea mai bună cursă la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi”, a spus Popovici după finala de la 200 metri liber.

David Popovici, dialog savuros cu antrenorul său înaintea finalei de la 200 de metri liber

David Popovici spune că nu a avut obiectiv de a obţine un timp cât mai bun. David a dezvăluit că, înaintea cursei, antrenorul Adrian Rădulescu l-a întrebat dacă nu ar vrea să „încerce o nebunie”. În finala de la 100 de metri liber, David Popovici a stabilit un nou record mondial.

Reclamă 4 / 0/3

„Nu prea mă așteptam la niciun timp. Nu am avut acest obiectiv. Nu am avut ca obiectiv să câștig sau să cobor sub 1:42.

La prânz, l-am întrebat pe antrenor «Care e planul?». El decide, eu încerc să mă conformez. A zis «Nu vrei tu să încerci să faci o nebunie?». Am spus «Bine, hai că încerc». Ăsta a fost obiectivul.

Recordul de la 400 de metri e și mai greu de doborât decât cel de la 200 de metri. Nu știu ce pot să fac la 400 metri. Nu știu cât de bun sau slab sunt. Vom vedea în două zile. E ceva nou. E cea mai puțin stresantă probă. Nu există așteptări”, a spus David Popovici, conform gsp.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:20 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 0-0. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu Vezi toate știrile
Citește și