Închide meniul

David Popovici a câștigat o nouă medalie de aur la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima! ”Regele Natației”, record la proba de 200 de metri liber

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 1 septembrie 2022, 2:25 / Actualizat: 1 septembrie 2022, 5:03

David Popovici a câștigat o nouă medalie de aur la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima! ”Regele Natației”, record la proba de 200 de metri liber

David Popovici, o nouă cursă fantastică la Campionatul Mondial de nataţie de juniori din Peru

David Popovici este supranumit ”Regele Natației” / Profimedia

David Popovici a câștigat o nouă medalie de aur la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima. Înotătorul român n-a avut rival în finala de la 200 de metri liber, unde a terminat cu timpul formidabil de 01:46.18, un nou record al competitiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În semifinale, ”Regele Natației” a încheiat calificările cu cel mai bun timp. 01:49.40 a fost timpul cu care a încheiat Popovici.

David Popovici, medalie de aur la 200 de metri liber la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima

Update 02.23: David Popovici a câștigat medalia de aur la 200 de metri liber! A înregistrat timpul de 01:46.18 și a doborât recordul competitiei.

Update 02.21: A început proba la 200 de metri liber!

Update 02.17: Finala la 200 de metri liber va începe în scurt timp.

Reclamă

David Popovici este favorit la o nouă medalie de aur la proba de 200 metri liber. În această vară, sportivul a cucerit medalia de aur la această probă, în cadrul Campionatului European de seniori de la Roma.

În prima zi la Lima, sportivul a devenit campion mondial la ştafetă 4×100 m liber, alături de Alexandru Constantinesu, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu.

David Popovici, aur la ştafetă 4×100 m liber

David Popovici a câştigat medalia de aur, în proba de ştafetă 4×100 de metri liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu. Echipa României a obţinut o performanţă incredibilă la Campionatul Mondial de juniori de la Lima.

Reclamă 4 / 0/3

Ştafeta de 4×100 de metri liber l-a avut în frunte pe David Popovici, care a intrat primul în bazin. 47.07 a fost timpul cu care „Regele Natației” a schimbat după 100 de metri, având un avans considerabil. Au urmat ceilalți tricolori, care au fost amenințați de Franța și Lituania în lupta pentru primul loc. Echipa formată din tinerii sportivi a obţinut timpul formidabil de 03:18.84.

David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu au adus României prima medalie de aur la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima. Sportivii tricolori au dominat finala probei de ştafetă de 4×100 de metri liber.

„Este o experiență grozavă, suntem o echipă. Încă nu am ajuns pe cea mai mare scenă, dar colaborăm bine și avem această echipă ‘sudată’ în acest sezon. Ne înțelegem și facem o treabă bună„, a fost prima reacție a lui David Popovici imediat după ce i-a adus României aurul la ștafeta 4×100 m liber, potrivit voyo.ro.

Obiectivul lui David Popovici la Campionatul Mondial de juniori de la Lima

“Pentru aceată competiţie, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede şi să profit la maxim de atmosfera minunată.

Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginaţie. Viitorul trebuie abordat pas cu pas, cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi este mult de muncă.

Ocazional putem face ceva foarte frumos. Doborârea unui record mondial este cool, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită nouă înşine când ştim că putem realiza mai multe?

Cred că am făcut tot ceea ce mi-am dorit ca înotător la juniori, dar să vedem ce voi putea face la Lima şi poate voi putea surprinde săptămâna aceasta”, a spus David Popovici, citat de news.ro.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și