Închide meniul

David Popovici, medalie de aur şi la 50 m liber. Recordul pe care l-a stabilit la Campionatele Naţionale în bazin scurt

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 noiembrie 2023, 18:18

Reclamă
David Popovici, medalie de aur şi la 50 m liber. Recordul pe care l-a stabilit la Campionatele Naţionale în bazin scurt

David Popovici, medalie de aur şi la 50 m liber

David Popovici şi-a salutat fanii după ieşirea din bazin / AS.ro

David Popovici a câştigat o medalie de aur şi în proba de 50 m liber de la Campionatele Naţionale în bazin scurt. „Regele Nataţiei” a stabilit şi un record impresionat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 19 ani, Popovici a obţinut a treia medalie de aur la Naţionalele în bazin scurt. În total are patra medalii în tot atâtea probe în care a concurat.

David Popovici, medalie de aur şi la 50 m liber

David Popovici a încheiat primul proba de 50 m liber din cadrul Campionatului Naţional în bazin de 25 de metri, competiţie care are loc la Otopeni.

Popovici a fost cronometrat cu timpul 21.52 şi a stabilit un nou record naţional la categoria de vârstă de 19+. Pe locul doi s-a clasat Patrick Dinu – 22.06, iar pe trei a terminat Andrei Ungur – 22.30, anunţă news.ro.

Reclamă

Pentru Popovici este a patra medalie la Naţionalele de la Otopeni în tot atâtea probe în care a concurat. El a mai câşigat aurul la 100 m liber şi la 200 m liber şi bronzul la 100 m mixt.

Campionatul Naţional de înot de la Otopeni este o competiţie test în vederea Campionatului European în bazin de 25 de metri, programat luna viitoare (5-10 decembrie), tot la Otopeni.

David Popovici se gândeşte deja la Jocurile Olimpice: „De-abia aştept”

După ce a luat aurul la 100 şi 200 de metri liber, Popovici a anunţat că se gândeşte deja la Jocurile Olimpice!

Reclamă 4 / 0/3

(n.r.: Cât de important e să fii selectiv cu competiţiile la care participi înainte de Europene) Păi am participat la destul de multe. E deja a treia până la Campionatele Europene. E important să văd, împreună cu echipa mea, în ce stagiu al pregătirii suntem şi în competiţii.

(n.r.: Cum e să te vezi printre copii?) E o parte foarte frumoasă. Nu o consider deloc obositoare. Chiar dacă sunt mulţi copii mi se pare frumos să le acord atenţie fiecăruia, să fac poze cu ei, să le dau autografe. Şi eu am fost exact ca şi ei când eram mai mic.

(n.r: despre o competiţie pre-olimpică la Paris) Consider că nu am nevoie decât de un bazin bun de 50 de metri când e vorba de competiţii pre-Olimpiadă, fix înainte. Nu cred că luăm în considerare o competiţie fix în bazinul ăla, fix în Paris. Sunt multe alte bazine pe acelaşi fus orar.

(n.r.: Numeri zilele până la Paris?) De-abia aştept să ajung acolo. E cel mai important obiectiv al meu, fără presiune. Nu vreau presiune, se va pune, ţine de mine să o blochez şi câtă va ajunge la mine. Până la urmă nu contează deloc presiunea pusă de ceilalţi dacă o ignor”, a declarat David Popovici după ce a luat aurul în proba de 200 de metri liber.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și