Închide meniul
Video

David Popovici se gândeşte deja la Jocurile Olimpice: „De-abia aştept”! Ce a spus despre presiunea care se va pune pe el

Bogdan Stănescu Publicat: 10 noiembrie 2023, 20:39

Reclamă

David Popovici se gândeşte deja la Jocurile Olimpice: "De-abia aştept"

David Popovici / captură AS.ro

David Popovici se gândeşte deja la Jocurile Olimpice! Înotătorul român a cucerit astăzi o nouă medalie de aur la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt, în proba de 200 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a luat aurul la 100 şi 200 de metri liber la Campionatele Naţionale ce se desfăşoară în aceste zile la Otopeni. El va concura şi în alte probe.

David Popovici se gândeşte deja la Jocurile Olimpice: „De-abia aştept”

(n.r.: Cât de important e să fii selectiv cu competiţiile la care participi înainte de Europene) Păi am participat la destul de multe. E deja a treia până la Campionatele Europene. E important să văd, împreună cu echipa mea, în ce stagiu al pregătirii suntem şi în competiţii.

Au fost destul de grele (n.r.: probele), 200 de metri în bazin scurt mi se pare mai greu decât în bazin scurt, dar le-am înotat bine, binişor şi mâine o să am 100 mixt şi încă o ştafetă. O să am ştafete în fiecare zi.

(n.r.: Cum e să te vezi printre copii?) E o parte foarte frumoasă. Nu o consider deloc obositoare. Chiar dacă sunt mulţi copii mi se pare frumos să le acord atenţie fiecăruia, să fac poze cu ei, să le dau autografe. Şi eu am fost exact ca şi ei când eram mai mic.

Reclamă

(n.r: despre o competiţie pre-olimpică la Paris) Consider că nu am nevoie decât de un bazin bun de 50 de metri când e vorba de competiţii pre-Olimpiadă, fix înainte. Nu cred că luăm în considerare o competiţie fix în bazinul ăla, fix în Paris. Sunt multe alte bazine pe acelaşi fus orar.

(n.r.: Numeri zilele până la Paris?) De-abia aştept să ajung acolo. E cel mai important obiectiv al meu, fără presiune. Nu vreau presiune, se va pune, ţine de mine să o blochez şi câtă va ajunge la mine. Până la urmă nu contează deloc presiunea pusă de ceilalţi dacă o ignor”, a declarat David Popovici după ce a luat aurul în proba de 200 de metri liber.

David Popovici, campion naţional şi la 200 de metri liber, după ce a luat aurul şi la 100 de metri liber

David Popovici a cucerit medalia de aur şi în proba de 200 de metri liber la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt de la Otopeni.

Reclamă 4 / 0/3

În finală, David Popovici a obţinut timpul de 1.43.01, fiind cu peste două secunde mai rapid decât al doilea clasat, Vlad Ştefan Stancu, ce a avut timpul 1.45.38. Mihai Gergely s-a clasat pe 3, cu timpul 1.45.64.

Ieri, David Popovici a devenit campion naţional şi în proba de 100 de metri liber.

David Popovici a oferit o declaraţie surprinzătoare, ieri, după ce a cucerit aurul în proba de 100 de metri liber la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt de la Otopeni.

David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha

David Popovici nu va participa la Mondialele de la Doha, competiţie programată în luna februarie a anului viitor. Adrian Rădulescu, antrenorul campionului de 19 ani, a dezvăluit care îi sunt planurile acestuia, pentru anul viitor.

Adrian Rădulescu a dezvăluit că David Popovici nu va participa la Campionatele Mondiale de la Doha, deoarece vrea să se pregătescă pentru Olimpiada de la Paris.

”Ne antrenăm în Bucureşti, atât la Dinamo, cât şi la ‘Lia Manoliu’. Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti. Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem sa vedem nivelul tehnic actual. Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens”, a spus Adrian Rădulescu, pentru agerpres.ro.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și