Închide meniul

David Popovici nu are rival! Reacţie genială a Federaţiei Internaţionale de Nataţie după o nouă medalie de aur a românului la CM de juniori de la Lima

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 septembrie 2022, 8:53

David Popovici nu are rival! Reacţie genială a Federaţiei Internaţionale de Nataţie după o nouă medalie de aur a românului la CM de juniori de la Lima

David Popovici luptă pentru finala probei de 400 de m liber, la Campionatele Mondiale în bazin scurt

David Popovici/ Profimediaimages

David Popovici nu are rival în bazinul de înot. Sportivul de 17 ani doboară record după record şi a fost de neoprit şi la Campionatul Mondial de juniori de la Lima.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Regele Natației” a obţinut medalia de aur şi în proba de 100 de metri liber, unde a încheiat cu un timp fabulos de 47.13 secunde. Este o performanţă fabuloasă obţinută de reprezentantul României.

David Popovici nu are rival! Românul a luat aurul şi la 100 de metri liber

Imediat după cursa magnifică făcută de David Popovici, oficialii Federaţiei Internaţionale de Nataţie au avut o reacţie genială. „David Popovici a obţinut al 8-lea titlu, din această vară, la 100 şi 200 metri liber. Este pur şi simplu de neînvins!

David Popovici are un 2022 incredibil. A fost pentru a 16-a oară în acest an când încheie sub 48 de secunde la 100 de metri liber. Nimeni nu a mai atins o asemnea bornă într-un an competiţional!

Reclamă

Mulțumim pentru primire. Publicul a fost foarte gălăgios și frumos. Vă aplaud și vă mulțumesc că ne-ați încurajat mereu!”, a transmis David Popovici, după ultima cursă de la competiția din Peru.

David Popovici a făcut senzaţie la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima

David Popovici se va întoarce în România cu trei medalii de aur şi una de argint, o nouă performanţă uluitoare.

Reclamă 4 / 0/3

Medaliile câştigate de „Regele Nataţiei” în Peru:

  • medalie de aur în proba de 100 de metri liber – 47.13
  • medalie de aur în proba de 200 de metri liber – 01:46.18
  • medalie de aur la ştafetă 4×100 metri liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu – 03:18.84
  • medalia de argint în proba de ştafetă combinată 4x100m liber, alături de Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu – 3:30.29

Camelia Potec a dezvăluit ce se întâmplă cu David Popovici după medaliile câştigate la CM de juniori

Într-adevăr, David este un fenomen, nu vă pot explica cum este privit de specialiştii internaţionali. Cum se comportă toată lumea din nataţie cu el şi cu noi şi cât de miraţi şi dornici sunt să îl studieze. E un puşti minune care a schimbat faţa nataţiei.

În primul rând mai are potenţial pentru că mai are de îndreptat câteva lucruri în tehnică. Mai poate creşte în înălţime şi în forţă. Dar cel mai uşor va fi îmbunătăţirea stilului de înot. Mai are puţin de întors la start şi la întoarceri pentru 100m şi 200m. Va mai înota şi 400m pentru a-şi îmbunătăţi timpul la 200m. Mai are mai puţin de o secundă pentru recordul de la 200 de metri„, a declarat Camelia Potec la PRO X.

Aurul olimpic este marele vis al lui David Popovici şi cea mai strălucitoare medalie care îi lipseşte în acest moment. Poate da marea lovitură la Paris, în 2024.

Îşi doreşte acest lucru. Chiar şi dacă aici mai are de construit pas cu pas. Trebuie să se califice mai întâi, după care cel mai important este ultimul an, 2023-2024, cu tot ce înseamnă pregătirea lui„, a mai spus Potec.

Camelia Potec a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena. Performanţa uriaşă a obţinut-o în proba de 200 de metri liber.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și