Închide meniul

David Popovici, prima reacţie după calificarea în finala la 100 de metri liber la Campionatul European: „A fost un tur de forţă!”. Ce vis mai are tânărul de 17 ani

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 iulie 2022, 17:58

David Popovici, prima reacţie după calificarea în finala la 100 de metri liber la Campionatul European: „A fost un tur de forţă!. Ce vis mai are tânărul de 17 ani

David Popovici va rămâne în România până la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici, în timpul unui interviu / Antena Sport

David Popovici a avut prima reacţie după calificarea în finala la 100 de metri liber la Campionatul European de Nataţie de la Otopeni. Tânărul de 17 ani, care deja a scris istorie la această ediţie, a obţinut cel mai bun timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a oprit cronometrul la 48.31 de secunde și a fost câștigătorul detașat al cursei, pe care a dominat-o autoritar. În spatele lui David Popovici, în prima semifinală, a terminat cipriotul Nikolas Antoniou, cu 49.98. Podiumul a fost completat de lituanianul Daniil Pancerevas, cu 50.14.

David Popovici, prima reacţie după calificarea în finala la 100 de metri liber la Campionatul European

Din păcate, Patrick-Sebastian Dinu a ratat calificarea în marea finală, după ce a terminat pe locul 10 la general, cu 50.72.

Vom vedea mâine, mai e o zi. A fost un tur de forţă, încă e. Îmi place foarte mult, dar aş minţi dacă aş spune că nu e obositor. Cred că tot la 200 de metri îmi place mai mult, dar cu asemenea susţinere şi tribună cred că cu cât e o probă mai scurtă, cu atât e mai interesant şi pentru noi şi pentru spectatori.

Am rămas să îl susţin (n.r. pe Patrick-Sebastian Dinu, cel care a ratat calificarea în finală), îmi place foarte mult să urmăresc proba din ipostaza de spectator şi îmi pare rău că nu s-a calificat, dar mai are o mulţime de ocazii. Dacă eu mai am 1000 de ocazii, el mai are mult mai multe decât mine„, a declarat David Popovici imediat după ce a ieşit din bazin.

Reclamă

Finala probei de 100 metri liber masculin va avea loc duminică, 10 iulie 2022, de la ora 17:39. David Popovici mai are un vis, să vadă nataţia sportul numărul 1 din România.

Popovici: „Acesta e unul dintre visurile mele”

(Reporter: De unde au apărut atât de mulţi copii fabuloşi?) Nu ştiu, clar e rodul unei munci de calitate şi sper să vedem în acest sport, în nataţie, un nou val, dacă nu a început deja. Eu cred şi aş îndrăzni să spun că a venit un nou val.

Cred că este posibil (n.r. să fie sportul numărul 1 în România). Eu cu siguranţă îmi fac partea, muncesc cât de mult pot la asta, e unul dintre visurile mele şi mi-ar plăcea foarte mult să văd acest sport, nataţia, ca pe un sport respectat şi făcut la noi în ţară. În primul rând mi-ar plăcea ca sportul să fie o prioritate naţională„, a mai spus David Popovici.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a obținut până acum trei medalii de aur și una de argint la Europenele de juniori de la Otopeni.

Popovici e dublu-campion mondial la 100 de metri liber și 200 de metri liber, performanță reușită la Mondialul de Natație de la Budapesta, în iunie.

La Jocurile Olimpice 2020, David Popovici a terminat pe locul 7 la 100 de metri liber si locul 4 la 200 de metri liber.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
Vezi toate știrile
Citește și