Închide meniul

David Popovici, pe prima pagină în presa internațională! “Regele David!” / „E de pe altă planetă!”. Ce a scris renumita Gazzetta dello Sport

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 13 august 2022, 20:06 / Actualizat: 13 august 2022, 21:20

David Popovici, pe prima pagină în presa internațională! “Regele David! / „E de pe altă planetă!”. Ce a scris renumita Gazzetta dello Sport

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Ce şi-ar fi dorit să facă

David Popovici, în bazinul de la Budapesta / Profimedia Images

David Popovici a ajuns pe prima pagină în presa internațională. „Popovici, regele de la 100 metri liber!”, a titrat celebra publicație italiană Gazzetta dello Sport, după ce înotătorul nostru a doborât recordul mondial la proba de 100 metri liber și a câștigat aurul la Campionatul European de la Roma.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a doborât vechiul record stabilit în urmă cu 13 ani, reușind să scoată timpul de 46,86 în finala de astăzi.

David Popovici, pe prima pagină în presa internațională! “Regele David!” / „Prestație exemplară!”

David Popovici a depășit cu 5 sutimi recordul stabilit de Cesar Cielo Filho în 2009, tot la Roma. La vremea respectivă, înotătorul brazilian reușea să încheie proba de 100 metri liber cu timpul de 46,91.

Performanța extraordinară reușită de David Popovici a făcut rapid înconjurul presei internaționale. Jurnaliștii italieni de la Gazzetta dello Sport l-au supranumit pe român “regele” probei de 100 metri liber.

“Popovici, regele de la 100 metri liber! Recordul mondial la proba de 100 metri liber a fost doborât în același bazin în care brazilianul Cesar Cielo a înotat pentru aurul mondial în 2009, obținând timpul de 46.91, la Campionatele Mondiale. 

Reclamă

La numai 17 ani, David a scos timpul de 46.86, cu o prestație exemplară. Pe prima lungime de bazin a scos 22.74 (brazilianul a scos 22.17, în 2009), apoi a continuat să se descurce excelent în partea a doua a probei. Ieri, în semifinale, David a obținut 46.98. Ungurul Kristof Milak a cucerit argintul, cu 47.47, iar bronzul a auns la italianul Alessandro Miressi, cu 47.63”, a scris Gazzetta dello Sport.

Și oficialii Federației Europene de Natație l-au felicitat la scenă deschisă pe David Popovici, după ce a spulberat recordul mondial la 100 m liber.

“Regele David!”, a scris forul european, după cursa fabuloasă reușită de român la Roma.

Reclamă 4 / 0/3

Și italienii de la Oa Sport s-au arătat complet impresionați de fila de istorie scrisă de David Popovici:

„David Popovici nu e om, e de pe altă planetă! A doborât recordul mondial la 100 m liber după 13 ani!”, au notat jurnaliștii italieni.

Explozia de bucurie a lui David Popovici, după ce a spulberat recordul mondial la 100 de metri liber

Imediat după ce a terminat cursa, David Popovici s-a descătuşat. După ce a văzut că a doborât recordul mondial, Popovici a lovit cu pumnul apa. David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din istorie în proba de 100 de metri.

Mai mult, toţi spectatorii l-au aplaudat pe David Popovici după ce a doborât recordul mondial după cea mai tare cursă din nataţia mondială.

Popovici deţine acum, la proba de 100 metri liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţiei, scrie agerpres.ro.

David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate. David Popovici va mai concura la Roma şi în probele de 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:10 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul Vezi toate știrile
Citește și