Închide meniul

David Popovici revine în bazin! Unde va evolua „puștiul minune al natației”. Anunțul făcut de CS Dinamo

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 9 noiembrie 2022, 17:47

David Popovici revine în bazin! Unde va evolua „puștiul minune al natației. Anunțul făcut de CS Dinamo

David Popovici, România

David Popovici, în bazin / Profimedia

David Popovici revine în bazin! CS Dinamo, clubul unde este legitimat „puștiul minune al natației”, a anunțat unde va evolua înotătorul fenomen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici, recordmanul mondial în proba de 100 de metri liber, va înota de joi până duminică la Campionatul Naţional în bazin scurt (25 m) de la Otopeni.

David Popovici revine în bazin

Portrivit CS Dinamo, programul lui David este următorul:

Joi – 100 liber

Vineri – 200 liber

Reclamă

Sâmbătă – 100 mixt

Duminică – 400 liber.

Reclamă 4 / 0/3

La Otopeni, David Popovici își face încălzirea pentru Campionatele Mondiale în bazin scurt, programate în perioada 13 și 18 decembrie, la Melbourne.

David Popovici a vorbit despre dopaj

David Popovici (18 ani) a dezvăluit că a fost suspectat de dopaj ca urmare a performanţelor sale uimitoare. Dublul campion mondial şi european la 100 şi 200 de metri liber a explicat ce le răspunde acestor oameni care îl privesc cu dubii.

Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort. Sunt tot de felul de combinații. Eu fac o grămadă de teste antidoping.

Sunt mulți oameni care spun: «Bă, tu sigur trișezi. Ești cam prea bun». Zic «Bine, mă. Cum zici tu». Nu prea stau să răspund. Dar când mă întreabă lumea serios cum sunt testat, spun că fac foarte multe teste antidoping. Sunt teste care vin super random.

Pot și acum să mă sune «Unde ești?». Spun «Sunt aici, sunt la un podcast». «OK. Te așteptăm la tine acasă, că noi suntem aici. Trebuie să oferi o mostră de sânge și o probă de urină».

Și nu pot spune nu. Dacă spun nu, pot să-mi îmi iau o penalizare. O penalizare poate însemna un «ban» (n.r- suspendare). Și nu vrea nimeni o suspendare de câțiva ani de la sport.

Popovici: „Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping la viața mea”

În plus, nici nu am de ce să mă ascund. E necesar să funcționeze corpurile antidoping, pentru că în sport e necesar să menții un nivel de corectitudine și de fair-play. Întotdeauna se vor găsii unii care vor să trișeze. Important e să-i poată prinde.

Reclamă

Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping la viața mea. Vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație în care spun unde sunt de fiecare dată.

Ei, Agenția Națională Antidoping, Comitetul Internațional Olimpic și Federația Internațională de Natație, știu unde dorm în fiecare seară, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi pentru o oră. Sunt mai multe entități care mă pot testa.

Dacă vor să mă prindă într-un moment în care eu nu știu că ei știu unde sunt, mă sună. Sau vin acasă, sperând să fiu acasă. Dacă nu sunt, trebuie să vin. Am o obligație care nu mă deranjează”, a spus Popovici, la podcastul Fair Play cu Bogdan Mălăele.

Recomandări
  • David Popovici revine în bazin
  • Unde va evolua „puștiul minune al natației”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray 9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari Vezi toate știrile
Citește și