Închide meniul

David Popovici a dezvăluit că este suspectat de dopaj! Răspunsul pe care l-a dat fără nicio ezitare

Dan Roșu Publicat: 22 august 2022, 15:57

David Popovici a dezvăluit că este suspectat de dopaj! Răspunsul pe care l-a dat fără nicio ezitare

David Popovici, mesaj superb în prima zi de Paşte

Profimedia

  • David Popovici e dublu campion mondial şi european la 100 şi 200 metri liber
  • Popovici are doar 17 ani

David Popovici a dezvăluit că este suspectat de dopaj, acesta fiind motivul performanţelor sale uimitoare, pentru 17 ani. Dublul campion mondial şi european la 100 şi 200 de metri liber a explicat ce le răspunde acestor oameni care îl privesc cu dubii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort. Sunt tot de felul de combinații. Eu fac o grămadă de teste antidoping.

Sunt mulți oameni care spun: «Bă, tu sigur trișezi. Ești cam prea bun». Zic «Bine, mă. Cum zici tu». Nu prea stau să răspund. Dar când mă întreabă lumea serios cum sunt testat, spun că fac foarte multe teste antidoping. Sunt teste care vin super random.

Reclamă

David Popovici a dezvăluit că este suspectat de dopaj!

Pot și acum să mă sune «Unde ești?». Spun «Sunt aici, sunt la un podcast». «OK. Te așteptăm la tine acasă, că noi suntem aici. Trebuie să oferi o mostră de sânge și o probă de urină».

Și nu pot spune nu. Dacă spun nu, pot să-mi îmi iau o penalizare. O penalizare poate însemna un «ban» (n.r- suspendare). Și nu vrea nimeni o suspendare de câțiva ani de la sport.

Reclamă

În plus, nici nu am de ce să mă ascund. E necesar să funcționeze corpurile antidoping, pentru că în sport e necesar să menții un nivel de corectitudine și de fair-play. Întotdeauna se vor găsii unii care vor să trișeze. Important e să-i poată prinde.

Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping la viața mea. Vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație în care spun unde sunt de fiecare dată.

Ei, Agenția Națională Antidoping, Comitetul Internațional Olimpic și Federația Internațională de Natație, știu unde dorm în fiecare seară, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi pentru o oră. Sunt mai multe entități care mă pot testa.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă vor să mă prindă într-un moment în care eu nu știu că ei știu unde sunt, mă sună. Sau vin acasă, sperând să fiu acasă. Dacă nu sunt, trebuie să vin. Am o obligație care nu mă deranjează”, a spus Popovici, la podcastul Fair Play cu Bogdan Mălăele.

David Popovici a avut numai două zile de vacanță după ce a scris istorie la Campionatele Europene

David Popovici a avut numai două zile de vacanță după ce a scris istorie la Campionatele Europene de la Roma. Campionul nostru a plecat duminică dimineața în Peru, unde va concura la Campionatele Mondiale de juniori, din perioada 30 august – 4 septembrie.

Chiar dacă a avut numai două zile libere, campionul nostru spune că au fost de ajuns pentru a-și da „restartul” de care avea nevoie înaintea Mondialelor de la Lima:

„Nu mi-am propus nici pentru celelalte competiții, dar s-a întâmplat (n.r. – să bată recorduri). Dacă o să se întâmple și acum, super! Mi-am dat fix restartul de care aveam nevoie, am avut două zile să mă odihnesc”, a spus David Popovici, la plecarea din România.

În plus, David Popovici a avut o nouă reacție la adresa publicului de la Roma, care a creat o atmosferă superbă la Campionatele Europene. Campionul nostru știe că se află în centrul atenției și spune că acest lucru nu îl va distrage din drumul său:

„A fost extraordinar (n.r. – la Campionatele Europene de la Roma). Iar să înoți în fața a 7 mii de oameni, câți erau în tribună, pentru un înotator e ceva nou și ceva foarte tare! Deși ochii sunt pe mine, știu ce să fac. E distractiv să câștigi, nu e distractiv să pierzi”, a mai spus sportivul de 17 ani.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber
Înot • 11 feb., 20:31
A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie