Închide meniul

David Popovici se întoarce în România după ce a câştigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta!

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 iunie 2022, 20:28 / Actualizat: 13 februarie 2024, 23:15

David Popovici se întoarce în România după ce a câştigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta!

David Popovici se întoarce în România

David Popovici este dublu campion mondial/ Profimediaimages

  • David Popovici se întoarce în România după ce a devenit dublu campion mondial
  • Evenimentul de la aeroportul Otopeni este LIVE VIDEO pe www.as.ro, de la ora 21:00

David Popovici se întoarce în România după ce a scris istorie pentru nataţia din România. Tânărul de 17 ani a cucerit două medalii la Campionatul Mondial de la Budapesta. A fost cel mai bun atât la 100 de metri liber, cât şi la 200 de metri liber. Din 1973 nu se mai întâmplase aşa ceva!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici este aşteptat la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”, iar evenimentul va putea fi urmărit în format LIVE VIDEO pe AS.ro. Se fac ultimele pregătiri pentru primirea puştiului minune, al cărui nume a făcut înconjurul lumii!

David Popovici se întoarce în România. Evenimentul este LIVE VIDEO

Update 21.15: David Popovici şi Robert Glinţă au coborât din avion. Au fost aşteptaţi cu flori de Camelia Potec, Eduard Novak şi Mihai Covaliu!

Reclamă

Update 21.06: Aeronava în care este puştiul minune al nataţiei româneşti a aterizat!

Update 21.00: Avionul în care este David Popovici urmează să aterizeze în scurt timp!

Reclamă

Alături de David Popovici vine şi antrenorul său principal, Adrian Rădulesc, dar şi preparatorul fizic Dragoş Luscan. Lângă Popovici va fi şi Robert Glinţă, cel care a fost finalist la 50 şi 100 de metri spate.

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

Prin talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât şi în afara sa, David Popovici a promovat numele ţării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generaţie şi un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internaţional reprezintă un câştig uriaş pentru România”, precizează comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Reclamă 4 / 0/3

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că dublul campion de 17 ani va primi un milion de lei (200.000 de euro) pentru cele două medalii de aur de la Budapesta. Pe lângă anunţul lui Ciucă, Popovici va fi recompensat pe măsură după ce i s-a cântat de două ori imnul. Se întoarce în ţară cu primele medalii de aur ale nataţiei masculine din România.

De la Ministerul Tineretului şi Sportului, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1. Astfel, va încasa 112.000 de lei, deci peste 22.000 de euro.

Cum a reacţionat David Popovici după ce a câştigat două medalii de aur

Este doar începutul, avem un drum foarte foarte lung în faţa noastră. Vă iubesc pe toţi şi mulţumesc pentru că v-aţi uitat!

Ce pot să spun este că lumea m-a urmărit. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Urmează o vară plină, un sezon încărcat, dar pe care abia îl aştept. Urmează un pic de pauză, în care să reflectăm ceea ce s-a întâmplat.

Nu a fost un concurs pe care l-am pregătit extraordinar de tare, asta mă face optimist. Am fost într-o stare bună, dar nu ştiam. Pot să mă surprind în continuare. Înotul este un sport foarte sănătos, la fel e şi fotbalul. Susţin orice copil care vrea să facă sport. Este o populaţie sănătoasă„, a declarat David Popovici pentru TVR 1.

Robert Glință, plecăciune în fața lui David Popovici: „Regele David și-a înecat concurența!”

Robert Glință a avut un mesaj superb pentru David Popovici după ce ambii înotători români și-au încheiat parcursul de la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta.

David Popovici se întoarce acasă cu două medalii de aur, una la proba de 200 de metri liber și una la proba de 100 de metri liber. Robert Glință n-a câștigat nicio medalie, dar a ajuns în două finale, locul 8 la 100 de metri spate și locul 5 la 50 de metri spate.

Reclamă

Mi-am îmbogățit experiența pe cea mai mare scenă, cu încă două finale ale Campionatului Mondial în dreptul numelui meu, la Budapesta.

Mai departe, privim tot către premiul cel mare cu mai multă energie și motivație, pentru a ne îndeplini ambițiile. A fost ireală susținerea din partea tuturor românilor de acasă față de mine și regele David Popovici la acest campionat!

Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați urmărit, celor care ați venit să ne priviți și celor care v-ați gândit la noi în aceste zile, voi sunteți adevărații eroi care ați făcut valuri (desigur împreună cu David care a făcut valuri de aproape și-a înecat concurența. Way to go giant!).

Mult succes în continuare săritorilor noștri români care urmează să intre în competiție Constantin Popovici și Angelica Muscalu”, a scris Robert Glință, pe Instagram.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:01 Gică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai” 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Robert Badea, record naţional la proba de 200 metri mixt
Înot • 14 feb., 15:02
Robert Badea, record naţional la proba de 200 metri mixt, la Campionatele Mondiale de nataţie
Vlad Stancu s-a oprit în serii la 800m liber, Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha
Înot • 13 feb., 12:50
Vlad Stancu s-a oprit în serii la 800m liber, Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani