Închide meniul

David Popovici, sfătuit de un rival la Campionatele Mondiale de Înot: „A învăţat că nu trebuie să mai facă asta!”

Viviana Moraru Publicat: 26 iulie 2023, 11:22

Reclamă
David Popovici, sfătuit de un rival la Campionatele Mondiale de Înot: „A învăţat că nu trebuie să mai facă asta!

David Popovici, sfătuit de un rival înainte de semifinala de la 100 de metri liber

David Popovici, în timpul unei probe/ Profimedia

David Popovici a fost sfătuit de un rival, la Campionatele Mondiale de Înot. Tom Dean, medaliatul cu argint de la proba de 200 de metri liber, de la Fukuoka, susţine că David a avut lucruri de învăţat, după ce s-a clasat pe locul 4 în această probă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a ratat dramatic podiumul în finala la 200 de metri liber, de la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka. Sportivul român se pregăteşte acum pentru semifinala de la 100 de metri liber, semifinală ce va fi astăzi, exclusiv în AntenaPLAY, de la ora 14:26.

David Popovici, sfătuit de un rival la Campionatele Mondiale de Înot

Tom Dean, campion olimpic la proba de 200 de metri liber, a analizat cursa lui David Popovici. Britanicul susţine că David a învăţat, după clasarea pe locul 4, să nu mai înoate atât de repede în prima parte a cursei de 200 de metri liber.

Dean, cel care a luat argintul la 200 de metri liber la Fukuoka, a mai spus că această probă este poate cea mai tactică dintre toate.

„David e un băiat foarte tânăr. Ce a făcut el nu este modul în care trebuie să înoți această probă. Cred că a învățat că nu trebuie să înoate atât de repede prima parte pentru că vei plăti în partea a doua a cursei. E o probă foarte tactică, cea mai tactică dintre toate”, a declarat Tom Dean, pentru gsp.ro.

Reclamă

David Popovici s-a clasat pe locul patru, în finala probei de 200 de metri liber. Matt Richards a cucerit aurul, şi a fost urmat pe podium de Tom Dean şi de Sunwoo Hwang.

Popovici nu şi-a putut apăra titlul mondial la 200 de metri liber, cucerit anul trecut, la Mondialele de la Budapesta. O poate face însă la proba de 100 de metri, urmând să intre în bazin astăzi, pentru semifinale.

David Popovici, aşteptat să cucerească aurul la 100 de metri liber

David Popovici este aşteptat să cucerească aurul la proba de 100 de metri liber, de la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka. Experţii americani susţin că înotătorul de 18 ani are mare şanse să se claseze pe primul loc al podiumului în proba „regină” a înotului.

Reclamă 4 / 0/3

„Ce urmează pentru David Popovici? Se va reseta mentl, cu ochii aţintiţi spre Olimpiada din 2024, înaintea probei de 100 de metri liber? Ridcarea din acest abis psihologic este la fel de provocatoare ca orice alt aspect fizic al sportului. Popovici are la dispoziţie 14 ore pentru a face acest lucru, înainte de a participa la proba la care a doborât recordul mondial, vechi de 13 ani.

Un mare rival îl aşteaptă la 100 de metri: Kyle Chalmers, care vine după două zile de odihnă. Chalmers deţine al doilea cel mai bun timp la 100 de metri, 47,08, la doar două zecimi de recordul lui Popovici.

Dar acesta este David Popovici, un tânăr de 18 ani, cu un palmares consacrat ca făcător de minuni în piscină. El a fost cel care a doborât recordul mondial la 100 de metri liber, nu Chalmers, nu Caeleb Dressel sau oricare altul. De ce Popovici nu îşi poate reveni în cel mai scurt timp? Este greu de imaginat limitările fizice, după ce prima jumătate a cursei de 200 de metri a fost superbă. Maturitatea şi echilibrul său au fost evidente cu fiecare ocazie, aşa că de ce ar trebui să fie diferit acum”, notează jurnaliştii de la swimmingworldmagazine.com.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:52 Reacţia surprinzătoare a lui Max Verstappen după ce va pleca din pole position la Miami: „Nu e chiar distractiv” 9:46 Vinicius, ironie devastatoare pentru un star al Barcelonei! Reacție virală după ce Real Madrid a devenit campioana Spaniei 9:24 Florin Prunea s-a prăbuşit emoţional după dezastrul de la Dinamo: „E teribil! Inadmisibil!” 9:02 Mihai Stoica, verdict cumplit pentru Dinamo: „A cam retrogradat!” 4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
Vezi toate știrile
Citește și