Închide meniul

David Popovici, vicecampion european la ştafetă mixtă 4×100 metri liber, alături de Patrick Dinu, Rebecca Diaconescu şi Bianca Costea

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 6 iulie 2022, 19:29

David Popovici, vicecampion european la ştafetă mixtă 4×100 metri liber, alături de Patrick Dinu, Rebecca Diaconescu şi Bianca Costea

România, vicecampioană europeană la ștafetă mixtă 4x100 metri liber

David Popovici, la Campionatele Europene de juniori

Ştafeta mixtă a României, condusă de David Popovici, a cucerit medalia de argint, la proba de 4×100 metri liber. Înotătorul a făcut echipă cu Patrick Dinu, Rebecca Diaconescu şi Bianca Costea, şi au terminat cursa pe locul secund, cu timpul de 3.29.35.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a cucerit o nouă medalia la Campionatul European de juniori, ce se desfăşoară la Otopeni. Ştafeta mixtă de 4×100 de metri liber a terminat pe locul secund cursa, fiind surclasaţi de echipa Ungariei, care a înregistrat timpul de 3.28.83.

David Popovici, vicecampion european la ştafetă mixtă 4×100 metri liber

David Popovici, Patrick Dinu, Rebeca Diaconescu şi Bianca Costea au concurat în proba de ştafetă mixtă 4×100 de metri, la Campionatul European de Juniori de la Otopeni, unde au încheiat pe locul secund. Podiumul a fost încheiat de echipa Poloniei, care a înregistrat timpul de 3.29.85.

Pentru România, primii care au intrat în bazin au fost băieţii, fetele terminând cursa. David Popovici a deschis calea, fiind urmat de Ştefan Cozma. Popovici a terminat primul cursa sa de 100 de metri liber, cu timpul de 47,34. Patrick Dinu a terminat şi el primul, cu timpul de 1.37.37. A urmat Bianca Costea, care şi ea a încheiat prima, cu timpul de 2.32.84. Ultima a intrat în bazin Rebecca Diaconescu, care a încheiat pe doi, în spatele celor din Ungaria.

David Popovici își păstrează titlul de campion european la juniori

David Popovici își păstrează titlul de campion european la juniori! Sportivul de 17 ani a câștigat aurul la 200 metri liber, după o nouă cursă magică în care a înregistrat timpul de 1.45,45 secunde.

Reclamă

Popovici a reușit o nouă probă fantastică, în care și-a dominat clar adversarii de la un capăt la altul.

David Popovici a încheiat primul cursa, cu timpul de 1.45,45 secunde, în fața italianului Lorenzo Galossi (1.47,71 secunde) și a britanicului Jacob Whittle (1.47,85).

Înotătorul nostru își va păstra, așadar, titlul de campion european la juniori obținut la Roma, anul trecut, la proba de 200 metri liber.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici continuă să domine lumea natației, după ce în urmă cu două săptămâni a devenit dublu campion mondial, la Budapesta. Ieri, sportivul nostru a câştigat aurul și în proba de ștafetă masculin 4×100 metri, la Europene de juniori, alături de Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu.

David Popovici, reacție de mare campion după ce a obținut o nouă medalie de aur

David Popovici se află în cea mai bună formă a carierei, la numai 17 ani. După ce recent a devenit dublu campion mondial, sportivul român continuă să câștige medalie după medalie și la Campionatele Europene de juniori.

„Știam că o să câștig. M-am pregătit pentru asta și am așteptat cu foarte multă nerăbdare să trăiesc acest moment. Nu cred că mai este neapărat cazul la acest concurs să spun că am venit să câștig experiență. Am venit să îmi fac țara mândră, să mă ridic la așteptările spectatorilor și să mă bucur, pur și simplu, de atmosferă. Cât mai multe medalii de aur, cât mai multe medalii pentru noi, înseamnă victoria asigurată.

Eu sper că da (n.r. – să mai câștige o medalie de aur la Europenele de juniori), mai avem o ștafetă de crawl combinată, cu doi băieți și două fete. Și sunt sigur că, dacă ne mobilizăm, avem o șansă serioasă.(N.r. – Cum te simți acum?) Super, sunt sigur că mulți sunt geloși și ar vrea să simtă și să experimenteze ceea ce simt eu acum. Mă bucur că am onoarea să fiu cel căruia i se întâmplă așa ceva. Le mulțumesc (n.r. – colegilor de liceu), mă bucur că sunt aici, sunt unii dintre oamenii fără de care n-aș fi avut cum să ajung aici.”, a spus David Popovici, după ce a câștigat aurul la 200 metri liber.

Recomandări
  • Ştafeta mixtă a României s-a clasat pe locul secund, la Campionatul European de Juniori de la Otopeni
  • Aurul a fost câştigat de echipa Ungariei

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga Vezi toate știrile
Citește și