Închide meniul

David Popovici, reacție de mare campion după ce a obținut o nouă medalie de aur: „Știam că o să câștig! Am venit să-mi fac țara mândră”

Cosmin Cioboată Publicat: 6 iulie 2022, 17:51

Reclamă
David Popovici, reacție de mare campion după ce a obținut o nouă medalie de aur: „Știam că o să câștig! Am venit să-mi fac țara mândră

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Ce şi-ar fi dorit să facă

David Popovici, în bazinul de la Budapesta / Profimedia Images

David Popovici a oferit prima reacție după ce a câștigat medalia de aur la 200 metri liber, la Campionatele Europene de juniori, de la Otopeni. Campionul nostru a avut o declarație extrem de sinceră și plină de încredere în sine, recunoscând că știa că va câștiga o nouă medalie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici se află în cea mai bună formă a carierei, la numai 17 ani. După ce recent a devenit dublu campion mondial, sportivul român continuă să câștige medalie după medalie și la Campionatele Europene de juniori.

David Popovici, prima reacție după ce a câștigat medalia de aur la 200 metri liber, la Campionatele Europene de juniori

Miercuri după-amiază, David a câștigat aurul la proba de 200 metri liber și și-a păstrat titlul de campion european la juniori. După cursă, Popovici a declarat că era sigur că va încheia primul, ca urmare a antrenamentelor intense pe care le face.

David Popovici a spus că „am venit să îmi facă țara mândră”:

„Știam că o să câștig. M-am pregătit pentru asta și am așteptat cu foarte multă nerăbdare să trăiesc acest moment. Nu cred că mai este neapărat cazul la acest concurs să spun că am venit să câștig experiență. Am venit să îmi fac țara mândră, să mă ridic la așteptările spectatorilor și să mă bucur, pur și simplu, de atmosferă. Cât mai multe medalii de aur, cât mai multe medalii pentru noi, înseamnă victoria asigurată.

Reclamă

Eu sper că da (n.r. – să mai câștige o medalie de aur la Europenele de juniori), mai avem o ștafetă de crawl combinată, cu doi băieți și două fete. Și sunt sigur că, dacă ne mobilizăm, avem o șansă serioasă.(N.r. – Cum te simți acum?) Super, sunt sigur că mulți sunt geloși și ar vrea să simtă și să experimenteze ceea ce simt eu acum. Mă bucur că am onoarea să fiu cel căruia i se întâmplă așa ceva. Le mulțumesc (n.r. – colegilor de liceu), mă bucur că sunt aici, sunt unii dintre oamenii fără de care n-aș fi avut cum să ajung aici.”, a spus David Popovici, după ce a câștigat aurul la 200 metri liber.

David Popovici face spectacol la Campionatele Europene de juniori

David Popovici a încheiat primul cursa, cu timpul de 1.45,45 secunde, în fața italianului Lorenzo Galossi (1.47,71 secunde) și a britanicului Jacob Whittle (1.47,85).

Înotătorul nostru își va păstra, așadar, titlul de campion european la juniori obținut la Roma, anul trecut, la proba de 200 metri liber.

Reclamă 4 / 0/3

În cursa de astăzi, de la Otopeni, David Popovici a întors primul, după 100 de metri, cu timpul de 50,74 secunde. Românul a continuat să înoate excelent, cu o viteză constantă, menținând tot timpul un avans liniștitor față de ceilalți sportivi.

David Popovici continuă să domine lumea natației, după ce în urmă cu două săptămâni a devenit dublu campion mondial, la Budapesta. Ieri, sportivul nostru a câştigat aurul și în proba de ștafetă masculin 4×100 metri, la Europene de juniori, alături de Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu.

De asemenea, Popovici a condus ştafeta mixtă a României în finala la 4×100 m liber. Campionul mondial, Ştefan Cozma, Anastasia Bako şi Irina-Ana Preda s-au calificat în ultimul act din cadrul Campionatelor Europene de înot pentru juniori de la Otopeni (5-10 iulie) cu al şaselea timp din calificări. Cursa va avea loc în această seară, de la ora 18:57.

Un număr de 494 de sportivi din 42 de ţări se întrec de marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni (5-10 iulie), inclusiv 26 din România, 14 băieţi şi 12 fete, potrivit agerpres.ro.

Recomandări
Citește și:

Credeţi că există vreo şansă ca Gigi Becali să se împace cu CSA Steaua?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:39 FotoAcum doi ani mergea ca fan, cu tatăl lui, la finala Realului cu Liverpool, acum e erou la Madrid! Destinul uluitor al lui Joselu 9:06 Bogdan Lobonţ, susţinut de un rival după ce a fost atacat dur: „Mulţi nu au ajuns cu televizorul unde a jucat el” 8:32 Decizia conducerii „câinilor”, care ar putea declanşa un scandal cu fanii dinamovişti! Ultima oară suporterii au protestat dur! 8:29 Verdictul specialistului după analiza fazei care a aruncat în aer finalul meciului Real Madrid – Bayern Munchen 7:56 Ce i-a putut spune arbitrul asistent lui Matthijs de Ligt după greşeala uriaşă care a decis dubla Real Madrid – Bayern Munchen 7:48 Carlo Ancelotti nu s-a mai abţinut şi le-a răspuns nemţilor, care au protestat vehement: „Ei se plâng de asta?” 7:28 Thomas Tuchel a tunat după ce Bayern a egalat în prelungiri, iar golul a fost anulat: „Dezastru total! Au încălcat regulamentul” 0:23 Real Madrid – Borussia Dortmund e finala UEFA Champions League 2024! Ultim act de vis pe legendarul Wembley 0:00 Real Madrid – Bayern Munchen 2-1. Joselu, eroul de pe Bernabeu! Madrilenii s-au calificat în finală după o remontada istorică 8
mai
23:53
FotoFaze controversate în Real Madrid – Bayern Munchen 2-1! Meci infernal pentru centralul Szymon Marciniak!
Vezi toate știrile
Citește și