Închide meniul
Video

Detalii din interior despre „trădarea” lui David Popovici: „Nu l-am furat”. Cum a fost convins să o lase pe Steaua pentru Dinamo şi până când mai are contract

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 8 iulie 2022, 11:53 / Actualizat: 8 iulie 2022, 14:43

David Popovici, puștiul "minune" al natației românești

David Popovici, în bazin / Profimedia Images

S-au aflat detalii din interior despre „trădarea” lui David Popovici. Ionuţ Popa, preşedintele CS Dinamo, a dezvăluit cum l-a convins pe tânărul de 17 ani să îşi rezilieze înţelegerea cu CSA Steaua şi să semneze cu alb-roşiii. Înotătorul care a scris deja istorie mai are contract cu Dinamo până în vară lui 2024, perioadă care coincide cu Jocurile Olimpice de la Paris, la care sportivul ţinteşte medalia de aur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuţ Popa, preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, a fost invtatul emisiunii moderate de Cătălin Oprişan, AS.ro Live. Acesta a mărturist cum David Popovici a ajuns sub contract cu clubul pe care îl conduce, după ce şi-a încheiat înţelegerea cu rivalii de la Steaua.

Ionuţ Popa, detalii din interior despre „trădarea” lui David Popovici

Ionuţ Popa a povestit cum David Popovici a ajuns în curtea clubului Dinamo. Preşedintele clubului se declară fericit de alegerea făcută în urmă cu un an, emulaţia creată de înotător fiind una imensă după Campionatul Mondial de la Budapesta.

„David Popovici e al României. Nu sunt bucuros neapărat pentru rezultate, poate sună ciudat, ci pentru emulaţia pe care a creat-o.

Nu l-am furat. L-am observat la Jocurile Olimpice. Am sunat pe cineva care să-mi spună totul despre el. Am aflat că perioada lui contractuală încetează după JO. Mi-am spus că este normal să ne încercăm norocul, să-i facem o ofertă. În acel moment am gandit o strategie, că nu ni-l dorim doar pe David Popovici, ci tot sistemul din jurul lui.

Reclamă

L-am sunat pe tatăl lui David. Mi-a spus că din monetul în care devine liber de contract, putem discuta. Mi-a spus că are mai multe oferte, nu doar de la Steaua şi Dinamo, au fost 4 oferte. Mi-a spus că va analiza şi că în funcţie de condiţiile materiale, nu de bani, pentru că Steaua are un buget mai mare cu 50% decât Clubul Dinamo, va alege”, a declarat Ionuţ Popa.

Până când are contract David Popovici, cu CS Dinamo

Ionuţ Popa a declarat că vrea să îmbunătăţească bazinul de înot al clubului, la acest fapt colaborând cu tatăl lui David Popovici. Totodată, acesta a mărturist data la care contractul sportivului cu clubul alb-roşu va expira. Oficialii ţintesc să i-l prelungească, înainte de termenul limită.

„Am vrut sa ne facem mai buni odată cu David Popovici. Colaborez cu tatăl lui David pentru îmbunătăţirea bazinului, să luăm o tabelă precum cea pe care am vazut-o la Budapesta, la Duna Arena.

Reclamă 4 / 0/3

Am simţit în spatele lui un personaj de succes. Mi-am spus: îl vreau! Au fost voci în club care mi-au spus nu, că avem deja campioni în club, nu îi putem da atât, dar eu am vrut să pariem pe el.

David are contract până în 2024, la Jocurile Olimpice de la Paris. Încercam sa i-l prelungim dinainte”, a declarat Ionuţ Popa, pentru AS.ro Live.

David Popovici își păstrează titlul de campion european la juniori! Aur la 200 metri liber

David Popovici își păstrează titlul de campion european la juniori! Sportivul de 17 ani a câștigat aurul la 200 metri liber, după o nouă cursă magică în care a înregistrat timpul de 1.45,45 secunde.

Popovici a reușit o nouă probă fantastică, în care și-a dominat clar adversarii de la un capăt la altul.

David Popovici a încheiat primul cursa, cu timpul de 1.45,45 secunde, în fața italianului Lorenzo Galossi (1.47,71 secunde) și a britanicului Jacob Whittle (1.47,85).

Înotătorul nostru își va păstra, așadar, titlul de campion european la juniori obținut la Roma, anul trecut, la proba de 200 metri liber.

David Popovici, prima reacție după ce a câștigat medalia de aur la 200 metri liber, la Campionatele Europene de juniori

„Știam că o să câștig. M-am pregătit pentru asta și am așteptat cu foarte multă nerăbdare să trăiesc acest moment. Nu cred că mai este neapărat cazul la acest concurs să spun că am venit să câștig experiență. Am venit să îmi fac țara mândră, să mă ridic la așteptările spectatorilor și să mă bucur, pur și simplu, de atmosferă. Cât mai multe medalii de aur, cât mai multe medalii pentru noi, înseamnă victoria asigurată.

Reclamă

Eu sper că da (n.r. – să mai câștige o medalie de aur la Europenele de juniori), mai avem o ștafetă de crawl combinată, cu doi băieți și două fete. Și sunt sigur că, dacă ne mobilizăm, avem o șansă serioasă.(N.r. – Cum te simți acum?) Super, sunt sigur că mulți sunt geloși și ar vrea să simtă și să experimenteze ceea ce simt eu acum. Mă bucur că am onoarea să fiu cel căruia i se întâmplă așa ceva. Le mulțumesc (n.r. – colegilor de liceu), mă bucur că sunt aici, sunt unii dintre oamenii fără de care n-aș fi avut cum să ajung aici”, a spus David Popovici, după ce a câștigat aurul la 200 metri liber.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și