Închide meniul

Eduard Novak, reacţie după prestaţia de vis a României la Campionatul Mondial de Juniori: „Performanţele nu sunt întâmplări”

De Dan Roșu
Publicat: 5 septembrie 2022, 10:58

Eduard Novak a lăudat prestaţia României la Campionatul Mondial de juniori de la Lima, acolo unde tricolorii s-au clasat pe 4 în ierarhia pe medalii. David Popovici a fost numărul 1, cu 3 medalii de aur şi una de argint.

Reclamă
Eduard Novak, reacţie după prestaţia de vis a României la Campionatul Mondial de Juniori: „Performanţele nu sunt întâmplări

Eduard Novak, reacţie după prestaţia de vis a României la Campionatul Mondial de Juniori

Echipa mixtă a României de ştafetă 4x100

În ultima zi a concursului, Bianca Costea a devenit mica regină la 50 de metri liber şi ne-a adus al patrulea aur la competiţia din Peru.

Reclamă

Eduard Novak a lăudat prestaţia României la Campionatul Mondial de juniori de la Lima

„Nataţia românească a încheiat Mondialele pentru juniori de la Lima cu 8 medalii: 4 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz. David Popovici şi Bianca Costea au mai adus câte un aur, Vlad Stancu a cucerit bronzul!

Reclamă

Alături de ei, Patrick Sebastian Dinu, Rebecca Diaconescu, dar şi ceilalţi componenţi ai lotului naţional de juniori, sunt nume de care vom auzi foarte des în următorii ani! Ei toţi sunt dovada că performanţele tot mai strălucitoare din ultima vreme, în acest sport, nu sunt întâmplări, ci rezultatul unei construcţii solide, a muncii şi devotamentului unei echipe incredibile.

Felicitări sportivilor, suntem mândri de voi! Felicitări antrenorilor care au făcut nataţia românească să renască! Felicitări federaţiei pentru un management de succes!”, a scris Novak, pe Facebook.

Locul impresionant ocupat de România în clasamentul medaliilor obţinute la Campionatul Mondial de juniori

Locul ocupat de România în clasamentul medaliilor obţinute la Campionatul Mondial de juniori de la Lima este unul impresionant. Tricolorii au obţinut un total de opt medalii, dintre care patru au fost de aur.

Astfel, în urma performanţelor menţionate mai sus, România a terminat competiţia din Peru pe locul 4, fiind depăşită doar de Japonia, Ungaria şi Polonia. David Popovici a fost motorul delegaţiei române, cu 3 medalii de aur adjudecate.

El s-a impus la 100 şi 200 de metri liber, dar şi în proba de ştafetă 4×100, unde a stabilit şi un nou record al competiţiei. Bianca Costea a devenit regina probei 50 m liber, la care a luat un aur uriaş.

Celelalte patru medalii au venit de la Vlad Stancu, argint la 400 metri liber şi bronz la 800 şi 1500 metri liber şi de la ştafeta mixtă de 4×100 metri liber.

Reacţia Cameliei Potec după cele 8 medalii de la Lima

„Da, pot spune că per ansamblu sunt mulțumită. Mai sunt însă și unele neîmpliniri. Mă refer aici la acei sportivi care au plecat cu un obiectiv pe care nu l-au îndeplinit până la capăt.

Ar fi incorect pentru mine să nominalizez acum pe cineva, deoarece, anul competițional nu s-a încheiat. Mai avem Mondialele în bazin scurt. Abia după aceea vom putea trage linie și să facem o analiză clară.

Ce s-a realizat și ceea ce nu s-a realizat până acum. Singura excepție este David Popovici, care si-a dus la îndeplinire toate obiectivele propuse”, a spus Camelia Potec, citată de prosport.ro.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
23
mart.
23:39
Cristiano Ronaldo, seară magică la naţionala Portugaliei! Cifrele de necrezut pe care le-a atins, la 38 de ani, în startul preliminariilor EURO 2024
23
mart.
23:05
Antrenorul lui Bordeaux a dezvăluit motivul pentru care nu l-a utilizat mai mult pe Alexi Pitu: „A avut probleme!”
23
mart.
22:51
Harry Kane a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Angliei, după reușita din meciul cu Italia! Atacantul lui Tottenham l-a devansat pe Wayne Rooney
23
mart.
22:37
Cristiano Ronaldo, performanţă magnifică! A devenit jucătorul cu cele mai multe selecţii din istoria fotbalului, în Portugalia – Liechtenstein: „Regele recordurilor!”
23
mart.
22:14
VideoEXCLUSIV Adi Mutu nu îşi explică de ce Antonio Sefer a ratat convocarea la naţională. Ce a spus despre jucătorii Rapidului care sunt doriţi în Italia
23
mart.
21:45
Andorra – România LIVE VIDEO | UEFA a anunțat brigada de arbitri de la meciul „tricolorilor”! Partida va fi supervizată de un suspect în „cazul Negreira”
23
mart.
21:26
Andorra – România LIVE VIDEO | Ianis Hagi, prima reacție după ce nu a fost convocat la națională!
23
mart.
21:08
VideoDennis Man şi Ionuţ Nedelcearu au stabilit meniul calificării la EURO 2024. Micii şi sarmalele, de nelipsit! Cine se va ocupa de grătar
23
mart.
20:39
Jovan Markovic le dă peste nas criticilor: „Le-am răspuns la meciul cu FCSB!”
23
mart.
20:24
Julia Sauter evoluează în programul liber de la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic, azi, după 10:20, LIVE în AntenaPLAY
Pe același subiect
"Pleacă David Popovici din România?" Răspunsul dat de Adrian Rădulescu
Înot • 8 mart., 20:25
EXCLUSIV | „Pleacă David Popovici din România?” Răspunsul dat de Adrian Rădulescu, antrenorul campionului român: „Primeşte tot sprijinul!”
Eduard Novak, mesaj categoric după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului
Handbal • 2 mart., 17:58
Eduard Novak, mesaj categoric după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului: „Trebuie să fie respectată!”
Mihai Leu anunț ofertele David Popovici America
Înot • 2 mart., 12:02
Mihai Leu, anunț ferm după ofertele primite de David Popovici din America: ”Sunt multe milioane! Eu asta cred că va face”
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea