Închide meniul

Locul impresionant ocupat de România în clasamentul medaliilor obţinute la Campionatul Mondial de juniori

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 5 septembrie 2022, 9:00

Locul impresionant ocupat de România în clasamentul medaliilor obţinute la Campionatul Mondial de juniori

Locul impresionant ocupat de România în clasamentul medaliilor obţinute la Campionatul Mondial de juniori

Ştafeta României de 4x100 metri liber / Facebook FRNPM

Locul ocupat de România în clasamentul medaliilor obţinute la Campionatul Mondial de juniori de la Lima este unul impresionant. Tricolorii au obţinut un total de opt medalii, dintre care patru au fost de aur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, în urma performanţelor menţionate mai sus, România a terminat competiţia din Peru pe locul 4, fiind depăşită doar de Japonia, Ungaria şi Polonia. David Popovici a fost motorul delegaţiei române, cu 3 medalii de aur adjudecate.

Locul ocupat de România în clasamentul medaliilor obţinute la Campionatul Mondial de juniori

El s-a impus la 100 şi 200 de metri liber, dar şi în proba de ştafetă 4×100, unde a stabilit şi un nou record al competiţiei. Bianca Costea a devenit regina probei 50 m liber, la care a luat un aur uriaş.

Celelalte patru medalii au venit de la Vlad Stancu, argint la 400 metri liber şi bronz la 800 şi 1500 metri liber şi de la ştafeta mixtă de 4×100 metri liber.

Top 10 țări în clasamentul pe medalii Campionatul Mondial de la Lima

Reclamă

1. Japonia – 7 aur, 8 argint, 4 bronz
2. Ungaria – 7 – 7 – 0
3. Polonia – 7 – 1 – 6
4. România – 4 – 2 – 2
4. Turcia – 4 – 2 – 2
6. Spania – 3 – 1 – 2
7. Portugalia – 3 – 0 -0
8. Italia – 2 – 8 – 10
9. Brazilia – 1 – 3 – 1
9. Africa de Sud 1 – 3 – 1

Reacţia Cameliei Potec după cele 8 medalii de la Lima

„Da, pot spune că per ansamblu sunt mulțumită. Mai sunt însă și unele neîmpliniri. Mă refer aici la acei sportivi care au plecat cu un obiectiv pe care nu l-au îndeplinit până la capăt.

Ar fi incorect pentru mine să nominalizez acum pe cineva, deoarece, anul competițional nu s-a încheiat. Mai avem Mondialele în bazin scurt. Abia după aceea vom putea trage linie și să facem o analiză clară.

Reclamă 4 / 0/3

Ce s-a realizat și ceea ce nu s-a realizat până acum. Singura excepție este David Popovici, care si-a dus la îndeplinire toate obiectivele propuse”, a spus Camelia Potec, citată de prosport.ro.

Medalii de aur pentru Bianca Costea şi David Popovici, în ultima zi de concurs

Bianca Costea a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de 50 metri liber, la Campionatul Mondial de nataţie pentru juniori de la Lima. Ea a încheiat cursa în 25 de secunde şi 35 de sutimi.

Sportiva pregătită de Adrian Rădulescu a fost urmată pe podium de italiencele Sara Curtis (25.53 s) şi Matilde Biagotti (25.60 s).

Tot duminică, David Popovici a câştigat medalia de aur la 100 metri liber.

Recomandări
  • România s-a clasat pe locul 4 în ierarhia pe medalii de la CM de juniori
  • Tricolorii au obţinut 8 medalii

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:30 LIVE VIDEOCalificările pentru sprint sunt ACUM, pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY! Programul complet al Marelui Premiu al Chinei 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray 9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” Vezi toate știrile
Citește și