Închide meniul

Imagine superbă cu David Popovici de Ziua Națională a României! Ce a transmis „puștiul” fenomen din natație

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 1 decembrie 2022, 13:22

Imagine superbă cu David Popovici de Ziua Națională a României! Ce a transmis „puștiul fenomen din natație

David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatul Național în bazin scurt

David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatul Național în bazin scurt / Profimedia

David Popovici a postat o imagine superbă de Ziua Națională a României. Puștiul „fenomen” al natației mondiale a transmis un mesaj pentru toți românii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a publicat, joi, pe rețelele sociale, o fotografie cu el în care poartă drapelul României, alături de mesajul „La mulți ani, România!”

Imagine superbă cu David Popovici de Ziua Națională a României

David Popovici a fost desemnat de revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicaţie din lume dedicată nataţiei, cel mai bun înotător al anului 2022, informează CS Dinamo. Este prima oară în istorie când un înotător român primeşte această nominalizare.

David Popovici, legitimat la CS Dinamo, intră astfel într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câştigător la masculin (2021 şi 2019) a fost americanul Caeleb Dressel.

Reclamă

Popovici a câştigat în acest an două medalii de aur la Campionatele Mondiale, două de aur la Campionatele Europene, trei de aur şi una de argint la CM pentru juniori şi patru de aur şi unaa de argint la CE de juniori.

Motivul pentru care David Popovici a refuzat să plece în SUA și a rămas în România

Antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, a dezvăluit motivul pentru care puștiul fenomen al natației a refuzat universitățile din SUA și a rămas în România.

Adrian Rădulescu a recunoscut că David Popovici a fost foarte tentat să accepte oferta americanilor, dar puștiul de 18 ani nu a vrut să se despartă de mediul de acasă din România. Antrenorul înotătorului fenomen a dezvăluit ce s-a aflat în spatele ofertelor grandioase ale universităților din SUA.

Reclamă 4 / 0/3

„Absolut. Sunt tentante. Vin şi îţi oferă o educaţie, o diplomă prestigioasă, condiţii de pregătire şi acces la specialişti. Dar iarăşi, tot trebuie să găseşti ce funcţionează pentru tine. Mediul de acolo are nişte cutume, nişte lucruri nescrise.

Când intri într-o universitate americană intri în campus. Te-ai mutat în campus, acolo înveţi, acolo mănânci, acolo te antrenezi, acolo trăieşti. Şi asta înseamnă să te aliniezi cu adevărat la valorile lor. Depinde de locul pe care îl alegi.

Odată cu sprijinul pe care îl are de la Federaţie, Comitet (n.r. COSR), club (n.r. Dinamo). După care, prin sprijinul şi înţelegerea pe care o are la şcoală. Şi, în general, oamenii pe care îi avem în jurul nostru, inconştient sau conştient, cred în visul lui. Şi încearcă să îl ajute. Când eşti într-un astfel de mediu, este bine să rămâi. Creşte riscul exponenţial la o astfel de schimbare.

Există viaţa socială, care este foarte importantă. Acolo trebuie să fii disponibil, într-o oarecare măsură. Şi scolastic, trebuie să fii disponibil. Poţi să fii tu campion olimpic, tot trebuie să îţi dai examenele. Şi trebuie să fii disponibil pentru competiţiile universităţii. Şi s-ar putea să nu fie programul care să te avantajeze pe tine, ca sportiv. Sunt multe aspecte ascunse în spatele acestor oferte pe care David a fost foarte înţelept şi a căutat să se sfătuiască”, a spus Adrian Rădulescu, conform fanatik.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:15 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:48 Lamia – PAOK 0-0 este acum în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu luptă pentru titlu, în Grecia. Meci cu miză uriaşă! 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica Vezi toate știrile
Citește și