Închide meniul

Mesajul Federației Române de Natație după ce David Popovici a devenit campion european și la 200 de metri liber: „Fantastică seară pentru România!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 15 august 2022, 19:29

Mesajul Federației Române de Natație după ce David Popovici a devenit campion european și la 200 de metri liber: „Fantastică seară pentru România!

David Popovici și-a spulberat adversarii la Roma

David Popovici, la Europeanul de natație / Profimedia

Federația Română de Natație l-a felicitat pe David Popovici după ce românul a devenit campion european și în proba de 200 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„David Popovici a cucerit medalia de aur la 200 m liber. Și a stabilit trei noi recorduri ale probei! Fantastică seară pentru România! Fantastică seară pentru sportul din țara noastră! Fantastică seară pentru înotul românesc!

Federația Română de Natație, după ce David Popovici a devenit campion european și la 200 de metri liber

David Popovici a impresionat din nou la Roma! Sportivul român a cucerit în această seară medalia de aur și în proba de 200 m liber, la Campionatul European de natație seniori de la Roma.

Timpul său din finala de azi: 1:42.97 min. – la doar 0:00.97 min. de recordul mondial de seniori. Totuși, timpul său din această seară reprezintă un nou record mondial și european de juniori, dar și un nou record al competiției!

După ce a făcut dubla 100 m – 200 m liber la Campionatul Mondial de la Budapesta, David a reușit același lucru și la Europenele de la Roma. Cel mai bun înotător din lume în aceste două probe este un român, iar numele lui a ajuns cunoscut de o plantă întreagă: DAVID POPOVICI!
Iar elevul antrenorului Adrian Rădulescu nu și-a încheiat evoluția la Roma. Miercuri, 17 august, David la lua startul și în proba de 400 m liber. FELICITĂRI DAVID! FELICITĂRI ADRIAN! HAI ROMÂNIA!”, a scris FRNPM, pe Facebook.

Reclamă

David Popovici, dublu campion european la Roma

David Popovici a reuşit încă un rezultat excepţional, după ce a căştigat, luni, medalia de aur în proba de 200 metri liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma.

După aurul şi recordul mondial de sâmbătă la 100 metri liber, Popovici s-a impus luni şi la 200 metri liber, cu timpul de 1:42.97, nou record mondial și european de juniori, dar și record al competiției.

Românul de 17 ani a condus cursa de la un capăt la altul şi a fost urmat de elveţianul Antonio Djakovics (1.45.60) şi austriacul Felix Auboeck (1:45.89). Popovici a obţinut al treilea cel mai bun timp al probei din istorie.

Reclamă 4 / 0/3

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber).

El va mai evolua la Roma şi în proba de 400 metri liber.

David Popovici: „Nu oricine poate atinge măreția!”

David Popovici a fost pus în dificultate când a fost întrebat cum își dorește să-și amintească oamenii de performanțele sale din bazin. Tânărul de 17 ani a surprins cu răspunsul său.

„E puțin cam prea devreme în cariera mea să mă gândesc la asta (la cum ar vrea să rămâna în memoria colectivă). Dacă mă întrebați peste 10 ani cum aș vrea sa își amintească oamenii de mine, voi avea un răspuns. Pentru moment, sunt doar un tip care înoata repede și căruia îi place ce face. Greșelile pe care le-au făcut alți sportivi aflați în situația mea au fost acelea că s-au lăsat copleșiți de atenție, faimă, bani. Lucrez la asta, astfel încât să nu mi se întâmple și mie și să nu mă îndrept pe calea aceea.

A fi mare este definit de ce lasi în urmă. Oameni de toate vârstele să fie inspirați să ducă o viață sănătoasă și să înceapă să facă sport, asta înseamnă „mareția” pentru mine. E nevoie de multe sacrificii și e nevoie de o anumită tipologie, nu cred că oricine poate atinge „măreția”. Nu oricine are voința de a încerca să ajungă mare.

Dacă toată lumea ar avea determinarea și motivația pe care le-am avut eu, oricine ar putea încerca să devină mare. Sunt foarte flămând. Nu chiar acum, că tocmai ce am mâncat, dar am foame de medalii, de măreție și de a fi un model.

Un exemplu de măreție este felul în care naratorul din Fight Club reușeste să se lupte cu demonii lui interiori și să își schimbe viata. Este un film despre sănătatea mentală și despre cum nu ar trebui niciodată să ignori micile voci din capul tău și să nu încerci să îți trăiești viața așa cum vor altii”, a spus David Popovici.

Reclamă

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 0-0. Ocazie uriaşă ratată de Octavian Popescu în primul minut 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” 20:55 VideoVisul mondial al României! Tibor Selymeş a învins Argentina lui Diego Maradona şi a avut un sfat preţios pentru tricolori 20:55 Farul – Rapid 3-1! Trupa lui Gică Hagi, din nou pe locul secund în Liga 1! Giuleştenii rămân fără victorie în play-off 20:47 Fază controversată în Farul – Rapid! Reuşita lui Mihai Popescu, anulată! Ciprian Marica a răbufnit în lojă Vezi toate știrile
Citește și