Închide meniul

Mihai Covaliu, mesaj de susţinere pentru David Popovici înaintea finalei la 100 metri liber: „El a știut lucrul ăsta!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 iulie 2023, 16:57

Mihai Covaliu, mesaj de susţinere pentru David Popovici înaintea finalei la 100 metri liber: „El a știut lucrul ăsta!

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber, care va fi joi, de la 14.21, în direct în AntenaPLAY şi pe Antena 1

ProfiMedia

Mihai Covaliu a avut  mesaj de susţiere pentru David Popovici înaintea finalei la 100 metri liber. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a spus nu este un eşec rezultatul lui David Popovici în finala de 200 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mihai Covaliu a spus că David Popovici va reveni şi mai puternic şi că la Jocurile Olimpice de la Paris va fi şi mai puternic.

Mihai Covaliu, mesaj de susţiere pentru David Popovici înaintea finalei la 100 metri liber

„Nu este un eșec! Este o experiență prin care David trece. Această experiență va conta foarte mult în economia acestui an. El înainte de Jocurile Olimpice nu mai vine cu aceeași presiune pe care a avut-o acum, presiunea campionului mondial, presiunea inclusiv a acestei perioade prin care trece orice tânăr. A trebuit să treacă și prin acest moment și îl va face mult mai puternic. O să avem încrede în el, îl vom susține și sunt absolut convins că David va arăta adevăratul lui potențial. Am mare încredere că la Paris el va fi primul.

Am trăit-o foarte bine 90% din timp, însă s-a văzut că el a fost studiat, a fost inclus într-o strategie pe care echipele concurente cu el i-au pregătit-o. Acest lucru s-a văzut și sunt convins că David va avea foarte mult de învățat de la această cursă. La suta de metri va avea adversari foarte puternici. Trebuie să ia în calcul că a fost studiat și aici. El a știut lucrul ăsta. El a spus tot timpul că-i va fi foarte greu. Așa este în orice disciplină, regele va fi tot timpul supus atacurilor pentru a i se lua acea coroană. Eu sunt convins că va lua medalia„, a precizat Covaliu pentru prosport.ro.

Video cu cursa din semifinale făcută de David Popovici

Reclamă

David Popovici, prima reacţie după ce s-a calificat în finala la 100 m liber

După calificarea în finala probei de 100 de metri liber, David Popovici a oferit primele impresii. Tânărul de 18 ani a reuşit să trească peste dezamăgirea din finala probei de 200 de metri liber, s-a odihnit şi a mâncat bine şi a evitat să vorbească prea mult cu antrenorul său despre locul 4 obţinut marţi.

„Am încercat să dorm pe cât de bine am putut, am mâncat cum trebuie și am încercat să mă odihnesc, programul a fost destul de înghesuit, dar ne descurcăm cu ce avem, nu numai eu am trecut prin programul acesta, ci mai toți competitorii mei.

Nu prea am vorbit nimic (n.r. cu antrenorul) pentru că s-a înțeles de la sine că al meu corp și-a dat shut down. Amândoi suntem conștienți de ce s-a întâmplat, că primele trei bazine au fost foarte bune, iar ultimul, deși este specialitatea mea de obicei, acum pur și simplu nu am fost suficient de antrenat.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt fericit cu timpul, era important să mă calific, cred că sunt al cincilea și aste e foarte bine. Finala e mâine. Îmi doresc să iasă bine, să am grijă să o calculez pe cât de bine pot”, a declarat David Popovici, potrivit gsp.ro.

Adversarii de temut ai lui David Popovici din finala probei de 100 de metri liber. Cu cine luptă pentru medalia de aur

David Popovici s-a calificat cu al cincilea timp în finala de la 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale de Înot. În a doua semifinală, trei înotători au avut timpi mai buni decât românul de 18 ani.

Cel mai rapid în semifinalele de miercuri a fost Matthew Richards, medaliatul cu aur în proba de 200 de metri liber. Britanicul a încheiat a doua semifinală în 47.47 secunde.

Deasupra lui Popovici au mai fost australianul Kyle Chalmers (47.52) şi chinezul Zhanie Pan (47.61). Pentru prima oară, David Popovici va concura împotriva lui Chalmers în bazin de 50 de metri.

Cei 8 finalişti în proba de 100 de metri liber

  • Matthew Richards (47.47)
  • Kyle Chalmers (47.52)
  • Zhanle Pan (47.61)
  • Nandor Nemeth (47.62)
  • David Popovici (47.66)
  • Jordan Crooks (47.71)
  • Maxime Grousset (47.87)
  • Jack Alexy (48.06)

Finala probei de 100 de metri liber este joi, de la ora 14:21, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani Vezi toate știrile
Citește și