Închide meniul
Video

Modul incredibil prin care David Popovici a ratat o medalie la 200 de metri liber. Ce s-a întâmplat pe ultima lungime de bazin

Iulian Focșăneanu Publicat: 25 iulie 2023, 14:30

Reclamă

Modul incredibil prin care David Popovici a ratat o medalie la 200 de metri liber

David Popovici / Profimedia Images

Modul incredibil prin care David Popovici a ratat o medalie la 200 de metri liber. Fenomenul nataţiei româneşti a avut o cursă de coşmar în finala de la Campionatele Mondiale de Înot, care a putut fi urmărită în LIVE VIDEO exclusiv pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mare favorit în proba de 200 de metri liber, David Popovici a avut un start lansat în finală. Toată lumea aştepta să îl vadă stabilind un nou record mondial, dar tânărul în vârstă de 18 ani a trăit o adevărată deziluzie.

Modul incredibil prin care David Popovici a ratat o medalie la 200 de metri liber

Popovici a întors primul după prima lungime de bazin, cu timpul de 23.74 secunde. A fost urmat de Matthew Richards şi Sunwoo Hwang. Românul a început să se distanţeze de rivali şi era în cărţi pentru a doborî recordul mondial! După 100 de metri, era la o palmă distanţă de a da marea lovitură. A întors cu timpul de 50.18 secunde.

David Popovici a fost primul şi după 150 de metri, cu un avans considerabil faţă de Sunwoo Hwang (0.79) şi Matthew Richards (0.99). Au apărut însă problemele pentru „Regele Nataţiei”, care nu a mai putut să susţină ritmul. La jumătatea bazinului deja fusese depăşit de sportivul din Coreea de Sud. Chiar înainte să ajungă la final a fost depăşit şi de cei doi britanici.

Aflat la prima finală din carieră, Matthew Richards a câştigat aurul, cu 1:44.30. A fost urmat de conaţionalul său, Tom Dean, care a obţinut argintul cu timpul de 1:44.32. Sunwoo Hwang l-a lăsat pe David Popovici în afara podiumului (1:44.42). David Popovici a coborât sub 1 minut şi 45 de secunde (1:44.90), dar a ratat şansa de a obţine o medalie.

Reclamă

Popovici nu şi-a putut apăra titlul câştigat anul trecut, dar o poate face în proba de 100 de metri liber. Îşi poate lua revanşa în finala de la 100 de metri liber, joi, de la ora 14:21, LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților canale LIVE pentru competitii sportive, canale live exclusive si canale live pentru posturile TV ale Antenei TV Group, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Reclamă 4 / 0/3

Americanii îl lăudaseră pe David Popovici înaintea finalei de la 200 de metri liber

Americanii de la Swimming World Magazine au folosit cuvinte uriaşe la adresa lui David Popovici, înainte de finala de la 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale de Înot.

Jurnaliştii considerau că David Popovici este singurul înotător capabil să bată recordul vechi de 14 ani deţinut de Paul Biedermann, de pe vremea „costumelor de viteză” interzise ulterior. Atunci, germanul poreclit „Superman” oprea cronometrul la 1:42:00 la proba de 200 de metri, învingându-l pe Michael Phelps.

Acum un an, David Popovici a folosit vara pentru a-şi face anunţată prezenţa la cel mai înalt nivel. A câştigat titlurile mondiale la 100 şi 200 metri liber, pentru ca apoi să doboare şi recordul mondial al lui Cesar Cielo, la 100 de metri liber. În această vară, tânărul român de 18 ani caută să îşi ducă mai departe moştenirea.

În semifinalele de la 200 de metri, de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, Popovici a reuşit un 1:44:70, asigurându-şi culoarul 4 pentru finală. Doar el şi americanul Luke Hobson au fost capabili să oprească cronometrul sub 1 minut şi 45 de secunde în semifinale.

Doar unul dintre cei trei oameni din istorie care a coborât sub 1 minut şi 43 de secunde pe această distanţă, Popovici are acum drept ţintă recordul de 14 ani al lui Paul Biedermann. La Mondialele din 2009, de la Roma, unde au fost setate 43 de recorduri mondiale, în era costumelor de viteză, germanul a reuşit un incredibil 1:42:00.

Dacă cineva e capabil să îi doboare recordul, Popovici este. Românul a reuşit deja 1:42:97 în această probă, cea mai bună performanţă din istorie după perioada costumelor de viteză. Nu doar că Popovici deţine viteză şi anduranţă, dar are şi o încredere totală în el, fiind în stare de performanţe nemaivăzute.

În finala de la Fukuoka, întrebarea e cât s-a salvat David pentru finală. A părut că se protejează în semifinale, astfel că nu e exclus să asistăm la o performanţă rară”, au scris americanii, conform eurosport.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:04 LIVE VIDEORomânia – Japonia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 13:54 „Ce mesaj ați primit de la Gigi Becali?” Reacția lui Elias Charalambous. Dezvăluiri de la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului 13:48 „Lipsă totală de respect!” Galeria lui Rapid boicotează meciul cu CFR Cluj! Anunțul de ultim moment 13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea Vezi toate știrile
Citește și