Închide meniul
EXCLUSIV

Motivul real pentru care David Popovici participă şi la cursa de 400 de metri liber. Camelia Potec: „Este foarte dificil să se califice în finală”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 16 august 2022, 13:44

Motivul real pentru care David Popovici participă şi la cursa de 400 de metri liber. Camelia Potec: „Este foarte dificil să se califice în finală

Motivul real pentru care David Popovici participă şi la cursa de 400 de metri liber

David Pppovici, în startul unei probe de la Roma / Profimedia Images

Camelia Potec a dezvăluit motivul real pentru care David Popovici participă şi la cursa de 400 de metri liber, chiar dacă şansele la medalii sunt foarte mici la competiţia de la Foro Italico.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ce a devenit campion european la 100 şi 200 de metri, Popovici va participa la proba de 400 de metri liber, iar Potec susţine că prezenţa lui are legătură cu îmbunătăţirea performanţelor de la 200 de metri liber.

Camelia Potec a dezvăluit motivul real pentru care David Popovici participă şi la cursa de 400 de metri liber

„Este foarte dificil să se califice în finală, pentru că este într-o serie foarte slabă. Nu are timp de înscriere şi atunci nu ştie încă cum să abordeze. Nu ştim care va fi consumul. El îşi doreşte să ajungă în finală, iar în finală ştim cu toţii că va lupta pentru a câştiga medalie.

Important e să se califice. El îşi doreşte să înoate această cursă pentru a doua parte a probei de 200 metri liber şi e la început de drum în ceea ce priveşte abordarea unei asemenea curse, care înseamnă cu totul şi cu totul altceva decât cursele de 100 şi 200 metri liber”, a spus Camelia Potec, în exclusivitate pentru Antena Sport.

David Popovici, lăudat de fostul antrenor al lui Michael Phelps

David Popovici a fost lăudat de fostul antrenor al lui Michael Phelps, cel care vede asemănări evidente între cei doi mari campioni ai înotului.

Reclamă

La Foro Italico, la cursa de 200 de metri, David Popovici a obținut al treilea timp din istoria probei, la doar o sutime de cea mai bună performanță a lui Phelps (1:42:96), obținută la JO de la Beijing (2008). A fost un record mondial la acea vreme, doborât în 2009 de Paul Biedermann (1:42:000).

”David are o capacitate de ritm deosebită. Nu știe doar să înoate foarte bine, ci este capabil să-și conserve energia eficient pe toată distanța. Îmi amintește de Michael Phelps.

Au fost construiți în mod similar: băieți foarte slabi, care generează viteză reducând rezistența, ceea ce este cel mai bun mod de a performa la 200 de metri”, a recunoscut Bob Bowman, citat de swimswam.com.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici, dialog savuros cu antrenorul său înaintea finalei de la 200 de metri liber

David Popovici spune că nu a avut obiectiv de a obţine un timp cât mai bun. David a dezvăluit că, înaintea cursei, antrenorul Adrian Rădulescu l-a întrebat dacă nu ar vrea să „încerce o nebunie”. În finala de la 100 de metri liber, David Popovici a stabilit un nou record mondial.

„Nu prea mă așteptam la niciun timp. Nu am avut acest obiectiv. Nu am avut ca obiectiv să câștig sau să cobor sub 1:42.

La prânz, l-am întrebat pe antrenor «Care e planul?». El decide, eu încerc să mă conformez. A zis «Nu vrei tu să încerci să faci o nebunie?». Am spus «Bine, hai că încerc». Ăsta a fost obiectivul.

Recordul de la 400 de metri e și mai greu de doborât decât cel de la 200 de metri. Nu știu ce pot să fac la 400 metri. Nu știu cât de bun sau slab sunt. Vom vedea în două zile. E ceva nou. E cea mai puțin stresantă probă. Nu există așteptări”, a spus David Popovici.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 19:00 FC Botoşani – Dinamo, LIVE TEXT, 19:30! Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și