Închide meniul

Oferta de ultimă oră primită de David Popovici, după ce a scris istorie în natația mondială: „Vom face acest demers!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 13 iulie 2022, 18:14 / Actualizat: 13 iulie 2022, 19:16

Oferta de ultimă oră primită de David Popovici, după ce a scris istorie în natația mondială: „Vom face acest demers!

David Popovici este dublu campion mondial la natație

David Popovici, la festivitatea de premiere / Profimedia

Oferta de ultimă oră primită de David Popovici vine de la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). Rectorul renumitei universități din România își dorește ca noul „rege” al natației mondiale să devină studentul lor, după terminarea liceului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a intrat în istoria natației în această vară, după ce a devenit dublu campion mondial. Ulterior, sportivul de 17 ani a câștigat 4 medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de juniori.

Oferta de ultimă oră primită de David Popovici, după ce a scris istorie în natația mondială

Prestațiile fabuloase reușite de David le-au atras atenția marilor universități din țară. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, a anunțat public că își dorește enorm ca Popovici să devină studentul său.

Momentan, David Popovici învață la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, din București, și se pregătește de trecerea în clasa a XII-a și susținerea examenului de Bacalaureat.

Despre viitorul lui David Popovici a vorbit recent și Ion Țiriac. Miliardarul român a dezvăluit că și-a dorit să-l ducă pe tânărul înotător la studii în Statele Unite, însă oficialii Federației de Natație din România s-au opus.

Reclamă

Acum, rectorul UVT visează să-l aducă pe David la Timișoara, unde promite să-i asigure toate condițiile pentru ca dublul campion mondial să facă în continuare performanță:

„Vom face acest demers către David Popovici. Noi în fiecare an trimitem 100 de scrisori personalizate către câştigătorii olimpiadelor şcolare, către şefii de promoţie sau cei cu 10 la Bacalaureat, deci tot ce înseamnă performanţă. Le oferim acestora pachete care includ bursă, cazare gratuită, acces gratuit la toate bazele sportive şi instituţiile de cultură din Timişoara şi aşa mai departe.

Noi am avut printre absolvenţi mari sportivi care au pus drapelul României pe cel mai înalt catarg. Aşa că ne dorim să îi facem o ofertă şi lui David Popovici. Ce va decide David Popovici rămâne de văzut, dar datoria noastră este să încercăm şi să păstrăm talentele în ţară”, a spus Marilen Gabriel Pirtea, potrivit agerpres.ro.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici, chemat să-i calce pe urme Simonei Halep la Universitatea de Vest din Timișoara

În plus, rectorul din Timișoara a amintit despre momentul din 2018 în care a adus-o pe Simona Halep la Universitatea de Vest din Timișoara și a decorat-o cu titlul de Doctor Honoris Causa. În prezent, campioana noastră are statutul de membru onorific al UVT:

„Menţionez că noi am fost primii care am adus-o pe Simona Halep în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi i-am oferit titlul de Doctor Honoris Causa când ea nu era locul 1 mondial la tenis. Noi am adus-o atunci când era în ascensiune pentru că vedeam în ea trăirile tinerilor, speranţele lor şi ale copiilor.

Aceşti mari sportivi sunt modele pentru generaţiile următoare, iar rolul nostru este de a îi aduce în faţă pentru a arăta că putem atinge cele mai înalte culmi ale performanţei în sport, educaţie, cultură şi aşa mai departe”, a mai spus rector UVT.

Ion Țiriac voia să-l trimită pe David Popovici în SUA

În urmă cu ceva timp, Ion Țiriac a dezvăluit că a rămas complet impresionat de devotamentul și munca uriașă depusă de Popovici și chiar a vrut să-i facă o propunere răsunătoare.

Miliardarul român a vrut să-l trimită pe David Popovici în SUA pentru a se dezvolta și mai mult în lumea natației. Planul omului de afaceri a picat în cele din urmă, după ce a purtat o discuție cu conducătorii Federației de Natație din România.

Principalul motiv pentru care Popovici a rămas în România a fost reprezentat de calendarul școlar diferit din SUA, care i-ar fi dat peste cap programul înotătorului de 17 ani:

„Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze.

Reclamă

Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!’”, a spus Ion Țiriac, în urmă cu ceva timp, pentru TVR.

În prezent, David Popovici aparține de CS Dinamo. În trecut, dublul campion mondial s-a aflat în curtea celor de la CSA Steaua.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul Vezi toate știrile
Citește și