Închide meniul

Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 12 februarie 2024, 11:56

Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani

Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici

David Popovici, înaintea unei curse - Profimedia Images

Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Asta după ce chinezul de 19 ani i-a doborât recordul românului, ce data din vara lui 2022, de la Europenele de la Roma.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pan a înotat suta de metri în 46:80 de secunde, fiind cu 6 sutimi decât a fost David la Foro Italico. Americanii de la swimmingworldmagazine.com în văd pe Pan favorit şi la Jocurile Olimpice de la Paris, David fiind cotat cu şanse reale la proba de 200 de metri.

Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici

„Pan a devenit marele favorit la aurul olimpic la 100 metri liber, dar asistăm la o generație excepțională de sprinteri, care împing înotul pe noi culmi. Pan va împlini 20 de ani în timpul Jocurilor Olimpice, în timp ce David Popovici, fostul recordmen mondial, va ajunge la această vârstă 6 săptămâni mai târziu.

Jack Alexy, argintul mondial din 2023, are 21 de ani, în timp ce Matt Richards și Jordan Crooks au la rândul lor 21 de ani. Nu trebuie uitat nici Hwang Sun-Woo, din Coreea de Sud, care are 20 de ani, deși acesta probabil că are mai multe șanse să obțină rezultate mari la 200 de metri liber”, au scris americanii de la swimmingworldmagazine.com.

Pan Zhanle a scris istorie la Campionatele Mondiale de nataţie

Chinezul Pan Zhanle a scris istorie în prima zi de bazin la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Doha, duminică seara, el doborând recordul lui David Popovici la 100 m liber.

Reclamă

Primul în ştafeta masculină chineză de 4×100 m liber, tânărul în vârstă de 19 ani a reuşit un timp incredibil de 46,80 secunde, mai bun decât recordul precedent al lui David Popovici, de 46,86.

După acest start uluitor, echipa chineză nu a mai privit înapoi, rămânând în frunte. După Pan, Ji Xinjie, Zhang Zhanshuo şi Wang Haoyu au încheiat cursa cu timpul total 3:11,08.

„Da, a fost un timp incredibil. Am avut încredere în prietenii mei şi am făcut tot ce am putut”, a declarat Pan într-un interviu acordat la marginea bazinului.

Reclamă 4 / 0/3

„De fapt, nu mă simţeam într-o formă grozavă. M-aş fi mulţumit doar cu o clasare pe podium. În această dimineaţă (în calificări), SUA, Marea Britanie şi Italia au fost mai rapide decât noi, iar eu am vrut doar să mă concentrez să îmi fac bine treaba. Mi-am spus, doar înoată din greu. Am fost şocată când am văzut timpul, nu mă aşteptam să bat recordul acum – am vrut să îl las pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, a spus Pan după cursă.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și