Închide meniul

Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 11 februarie 2024, 22:32

Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber

Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber

Pan Zhanle, la finalul unei probe - Profimedia Images

Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber îi poate speria pe rivalii săi, cu care va lupta pentru supremaţie la Jocurile Olimpice 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chinezul de 19 ani a oprit cronometrul la 46.80, în timpul ştafetei de 4×100 de metri liber de la Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha. Timpul a fost cu şase sutimi mai bun decât cel pe care îl obţinea David, la Europenele de la Roma, din 2022. Pan Zhanle susţine că poate fi mai rapid decât a fost duminică, la Doha.

Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber

„E o onoare pentru mine să dobor acest record. Reprezintă o motivație în plus, atât pentru înotătorii tineri, cât și pentru cei mai în vârstă.

Cred că pot să înot mai repede decât am făcut-o astăzi și să scot un timp mai bun. Doborârea recordului mondial a venit natural, iar acum obiectivul meu este să înot și mai repede”, a spus Pan Zhanle, citat de Swimming World Magazine.

Pan Zhanle a scris istorie la CM de la Doha

Chinezul Pan Zhanle a scris istorie în prima zi de bazin la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Doha, duminică seara, el doborând recordul lui David Popovici la 100 m liber.

Reclamă

Primul în ştafeta masculină chineză de 4×100 m liber, tânărul în vârstă de 19 ani a reuşit un timp incredibil de 46,80 secunde, mai bun decât recordul precedent al lui David Popovici, de 46,86.

După acest start uluitor, echipa chineză nu a mai privit înapoi, rămânând în frunte. După Pan, Ji Xinjie, Zhang Zhanshuo şi Wang Haoyu au încheiat cursa cu timpul total 3:11,08.

„Da, a fost un timp incredibil. Am avut încredere în prietenii mei şi am făcut tot ce am putut”, a declarat Pan într-un interviu acordat la marginea bazinului.

Reclamă 4 / 0/3

„De fapt, nu mă simţeam într-o formă grozavă. M-aş fi mulţumit doar cu o clasare pe podium. În această dimineaţă (în calificări), SUA, Marea Britanie şi Italia au fost mai rapide decât noi, iar eu am vrut doar să mă concentrez să îmi fac bine treaba. Mi-am spus, doar înoată din greu. Am fost şocat când am văzut timpul, nu mă aşteptam să bat recordul acum – am vrut să îl las pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, a mai spus Pan după cursă.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și