Închide meniul

Prețul plătit de David Popovici pentru a scrie istorie, dezvăluit de Camelia Potec: „Unii petrec ore în bazin, câteodată în apă destul de rece!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 24 decembrie 2022, 15:40

Prețul plătit de David Popovici pentru a scrie istorie, dezvăluit de Camelia Potec: Unii petrec ore în bazin, câteodată în apă destul de rece!”

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber, de la Sette Colli

David Popovici, în timpul unei probe/ Profimedia

Prețul plătit de David Popovici pentru a fi campion mondial și european a fost dezvăluit de Camelia Potec. Președinta Federației Române de Natație a prezentat la ce riscuri se expun înotătorii români.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a încheiat un an de vis. Campionul român a cucerit 14 medalii, dintre care 11 de aur, totul culminând cu recordul mondial doborât la proba de 100 de metri liber.

Prețul plătit de David Popovici pentru a scrie istorie, dezvăluit de Camelia Potec

Camelia Potec a dezvăluit problemele cu care se confruntă înotătorii români, atât în timpul probelor, cât și la sesiunile de antrenamente, care durează ore în șir. Președinta FRT a declarat că cele mai des întâlnite sunt problemele musculare, dar totodată, prin faptul că sportivii petrec multe ore în apă, aceștia se confruntă și cu sinuzită, polipi, amigdale sau otite.

„Uzura fizică este una foarte mare și în înot cea mai mare problemă este uzura la umeri și, bineînțeles, lăsând la o parte probele de sprint, partea musculară, așa cum s-a întâmplat în cazul Biancăi (n.r. Costea), care, chiar la Campionatele Naționale a avut, la sosire, a încercat să facă o sosire mult mai puternică și a fost nevoie de o operație la cot, de la nivelul presiunii. La sosire, în competiție, ea antrenându-se pentru această cursă pe care a avut-o, dar s-a întâmplat.

La fel s-a întâmplat și cu Robert Glință, cu glezna. În momentul în care ai probe de sprint, ai nevoie de foarte multă pregătire fizică. Și în cazul lui Robert, accidentarea a fost la picior, dar pe uscat, nu în apă, dat tot la un antrenament. În probele de fond, semifond, există foarte mari probleme la umeri. Există foarte multe probleme cu sinuzita, polipi, amigdale, pentru că noi petrecem, sau unii dintre noi am petrecut, alții petrec ore în bazin, câteodată în apă destul de rece.

Reclamă

Atunci când sunt temperaturi afară de -15 – 20 de grade, de cele mai multe ori rămânem cu sinuzite, otite. Și astea ne întrerup tot timpul de la pregătire. Avem nevoie de schimbări de strategie, schimbări de plan, de pregătire, de multe ori neparticipare la competiții”, a declarat Camelia Potec, pentru playsport.ro.

David Popovici, dezvăluiri savuroase despre cel mai frumos cadou primit de Crăciun

David Popovici a făcut dezvăluiri savuroase despre cel mai frumos cadou primit de Crăciun. Campionul mondial a declarat că în copilărie şi-a dorit să devină Shaolin, anume un luptător japonez, şi a primit în schimb două cozi de mătură pe care erau inscrpţionate litere din alfabetul nipon.

David Popovici, cel mai prolific sportiv român în 2022, în vârstă de 18 ani îşi aminteşte cu drag de perioada când îl aştepta cu sufletul la gură pe Moş Crăciun.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a avut un mesaj special pentru fanii români, pe care i-a făcut mândri în acest an cu rezultatele sale extrordinare.

„Le transmit oamenilor să se relaxeze în această perioadă, să stea cu familia, nu strică niciodată o întrunire, noi asta vom face. Este puţin trist că avem nevoie de ocazii să ne vedem cu toţii mai des”, a spus el, citat de news.ro.

Sportivul abia aşteaptă să retrăiască emoţiile sosirii Moşului.

„Crăciunul pentru mine înseamnă să nu pot adormi seara de entuziasm şi să-mi doresc să-l prind noaptea când vine, dar să nu-l văd niciodată de obosit ce sunt şi să dorm ca un buştean. Când mă gândesc la Crăciun, mă gândesc şi la zăpadă, n-am mai avut parte noi în ultimii ani, dar sper să avem parte anul acesta”, a precizat Popovici.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și