Închide meniul

Prima reacţie a lui David Popovici, după ce a devenit campion european la 200 de metri liber: „Ah, încă o sutime! Ăsta a fost primul gând!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 15 august 2022, 20:52

Prima reacţie a lui David Popovici, după ce a devenit campion european la 200 de metri liber: „Ah, încă o sutime! Ăsta a fost primul gând!

David Popovici, o nouă cursă fantastică la Campionatul Mondial de nataţie de juniori din Peru

David Popovici este supranumit ”Regele Natației” / Profimedia

Prima reacţie a lui David Popovici, după ce a devenit campion european la 200 de metri liber. „Regele nataţiei” a obţinut al treilea timp din istorie la proba de 200 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Timpul de 1:42.97, obţinut de David Popovici în finala de 200 de metri liber, a fost cu o sutime mai slab decât cel obţinut de legendarul Michael Phelps. De altfel, acesta a fost şi primul gând al lui David Popovici, după ce a terminat cursa.

Prima reacţie a lui David Popovici, după ce a devenit campion european la 200 de metri liber

Sunt foarte satisfăcut. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu… «Ahh, încă o sutime». Ăsta a fost primul gând.

Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici și ușor, ușor ne îndreptăm în direcția pe care o dorim. Da, m-a obosit mai tare această finală, fiind a doua probă din program. M-a obosit neobișnuit de tare. 

Dar nu a fost cea mai grea cursă din viața mea. Cu siguranță a fost cea mai bună cursă la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi”, a spus David Popovici, conform gsp.ro.

Reclamă

David Popovici, AUR în finala probei de 200 de metri liber

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber la Campionatul European de natație de la Roma. Este al doilea aur cucerit de sportivul de 17 ani la Forro Italico.

David Popovici a reuşit încă un rezultat excepţional, după ce a căştigat, luni, medalia de aur în proba de 200 metri liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma. După aurul şi recordul mondial de sâmbătă la 100 metri liber, Popovici s-a impus luni şi la 200 metri liber, cu timpul de 1:42.97, nou record mondial și european de juniori, dar și record al competiției.

Românul de 17 ani a condus cursa de la un capăt la altul şi a fost urmat de elveţianul Antonio Djakovics (1.45.60) şi austriacul Felix Auboeck (1:45.89). Popovici a obţinut al treilea cel mai bun timp al probei din istorie.

Reclamă 4 / 0/3

Popovici mai are în palmares nouă medalii obţinute la CE de juniori în 2021 şi 2022 (şapte de aur), un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber).

El va mai evolua la Roma şi în proba de 400 metri liber.

Presa internațională, la picioarele lui David Popovici

Presa din internațională a reacționat după ce David Popovici a cucerit medalia de aur și în proba de 200 de metri liber, la Campionatul European de natație de la Roma.

„Minunea din România, David Popovici, a devenit campion european la 200 metri liber, cu al treilea timp din istorie. Popovici şi-a dublat titlurile la Roma, după cel de la 100 metri liber. Doar germanul Paul Biedermann, recordmanul mondial, şi legenda americană Michael Phelps  au înotat mai repede înaintea românului. Popovici continuă să sfideze limitele timpului,” scrie Le Figaro.

„Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur și cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza, luni, la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1:42.97, a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovic (la 2,63 secunde) şi a austriacului Felix Auboeck (la 2,92 secunde).

Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann (1:42.00)”, au mai scris jurnaliştii de la publicaţia franceză.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 19:00 FC Botoşani – Dinamo, LIVE TEXT, 19:30! Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și