Închide meniul

Prin ce chinuri au trecut David Popovici și Robert Glință: „În România e foarte dificil. Am ajuns împotmolit în noroi până la gât!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 iulie 2022, 12:06

Prin ce chinuri au trecut David Popovici și Robert Glință: „În România e foarte dificil. Am ajuns împotmolit în noroi până la gât!

Prin ce chinuri au trecut David Popovici și Robert Glință în România

David Popovici şi Robert Glinţă, la revenirea în ţară / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a scris istorie și a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta. Și Robert Glință a impresionat și s-a calificat în finalele de la 50 și 100 de metri spate.

Prin ce chinuri au trecut David Popovici și Robert Glință în România

Glință a recunoscut că în România, pentru a obține performanță în natație, cine reușește o face „pe cont propriu”. „A trebuit să mă târăsc pe coate„, a dezvăluit acesta.

Reclamă

Este foarte greu. La noi în ţară este foarte dificil să faci sport de performanţă. În ceea ce priveşte înotul, a trebuit să mă târăsc pe coate pentru performanţă. Când am ajuns în noroi împotmolit până la gât, în ciuda obstacolelor şi aşteptărilor de a mă opri acolo, am ales să nu renunţ şi să găsesc în continuare o soluţie pentru mine. Am ajuns să colaborez cu al şaptelea antrenor din cariera mea, mai mult de nevoie. Este foarte greu. În ţară nu există un sistem care să fie gata, să avem toate resursele pentru performanţă.

Cine reuşeşte o face pe cont propriu şi cred că performanţele la care am ajuns eu sunt pur şi simplu o consecinţă a ambiţiei şi sprijinului pe care l-am avut din partea părinţilor şi a celor care au ţinut la mine cu adevărat. Tot pe cont propriu am ajuns să caut resursele necesare să ajung la cea mai bună performanţă. Dacă ar fi să ne comparăm cu alte sisteme: SUA, Australia, Marea Britanie sau Franţa, ei tratează sportul ca pe o ştiinţă pură.

Reclamă

Au foarte mulţi oameni în spate care ştiu foarte bine ce au de făcut, astfel că performanţa la ei este la ordinea zilei, pe bandă rulantă. La noi în ţară nu există deloc acest lucru şi cine reuşeşte să scoată capul şi să se bată cu aceşti giganţi ai sportului, o face în mare măsură pe cont propriu„, a dezvăluit Robert Glință pentru fanatik.ro.

Ce a spus Glinţă despre gafa făcută de Eduard Novak

Sportivul de 25 de ani a vorbit și despre gafa făcută de Eduard Novak în momentul în care el și David Popovici au revenit în țară de la Budapesta. Ministrul Sportului, care i-a oferit cecul de 200.000 de euro lui Popovici, nu a menționat nimic despre prestația lui Glință, care a terminat pe locul 5 în finala de la 50 metri spate.

Eu nici nu am băgat de seamă pe moment. Omul momentului era, fără doar şi poate, David Popovici. Dacă ar fi să privesc din exterior, două finale mondiale nu sunt de ici de colo în orice sport. Mai ales când vorbim de un sport individual în care nu poţi să câştigi mereu. Contrastul este destul de mare, m-am bucurat foarte mult pentru David. În ceea ce priveşte propria mea persoană, nu am băgat de seamă ce a spus domnul ministru pentru că, prin felul meu de a fi, nu am făcut performanţă de gura altor persoane.

Reclamă 4 / 0/3

Mi-am asumat propria mea responsabilitate şi performanţa o fac pentru mine şi pentru cei care mă susţin şi sunt alături de mine cu adevărat sau pun osul la treabă lângă mine. În ciuda tuturor neajunsurilor şi a problemelor din ţară de care m-am lovit în cariera mea, am închis complet ochii şi m-am concentrat pe lucrurile care mă ajută şi sunt de bun augur.

Am ales să privesc dincolo de toate aspectele negative şi să mă concentrez pe performanţa pe care mi-o doresc s-o fac indiferent de ce spune cineva sau de susţinerea pe care o am„, a mai spus Glință.

Eduard Novak, făcut praf de mama lui Robert Glinţă

Mama lui Robert Glinţă l-a pus la zid pe şeful MTS după ce a fost văzut cum a fost primit fiul ei în ţară. Reacţia ei a devenit imediat virală.

La atât de multe materii au picat examenul oficialii MTS, în episodul acestei primiri la aeroport, încât pur și simplu mă dezic de ei! Nu mă reprezintă! Ei nu sunt România și poporul român! Dumnealui, acest ministru obscur și total nepregătit, nu merită decât ocolit – cum ocolești chestia aia care stă în drum și te-ar putea accidenta sau murdări.

Nici energia, nici timpul și nici vorbele mele nu merită irosite pentru a-i comenta prestația năroadă etalată cu acest prilej„, a răbufnit Irina Angelica Glință.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
3:32 Dramă pentru Aryna Sabalenka! Iubitul ei a murit la doar 42 de ani. Cei doi se aflau la Miami 2:19 Ora de start a meciului Simona Halep – Paula Badosa, din turul 1 de la Miami. Simo revine marţi pe teren după suspendare 18
mart.
23:27
Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României
18
mart.
23:27
„Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo
18
mart.
23:01
Ţipete în vestiarul lui FCU Craiova, după înfrângerea cu Petrolul! Ce reacţii au putut avea Nicolo Napoli şi Vlad Achim
18
mart.
22:39
OFICIAL | Dan Alexa a semnat cu Arsenal Tunari! Va fi ajutat de Ştefan Grigorie
18
mart.
22:30
Petrolul Ploieşti – FCU Craiova 1-0. Echipa lui Adrian Mititelu rămâne pe loc de baraj. Cum arată clasamentul play-out-ului
18
mart.
22:15
„Aşa nu se poate!” Mihai Stoica, răspuns după dezvăluirea „bombă” făcută de Risto Radunovic: „Gigi Becali nu a fost de acord!”
18
mart.
21:54
„Martalogu, sau cum îl cheamă?” Cristian Tudor Popescu l-a desfiinţat pe Patrick Mourtagolou! Ce sfat i-a dat Simonei Halep
18
mart.
21:46
EXCLUSIV„Sunt ca vinul!” Reportaj special de la meciul lui Bănel Nicoliţă din Amara! Au sfârâit grătarele la marginea terenului VIDEO
Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Formula 1
Pe același subiect
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier
Extra • 25 feb., 12:56
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier. Se afla alături de tatăl său
Robert Badea, record naţional la proba de 200 metri mixt
Înot • 14 feb., 15:02
Robert Badea, record naţional la proba de 200 metri mixt, la Campionatele Mondiale de nataţie
Vlad Stancu s-a oprit în serii la 800m liber, Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha
Înot • 13 feb., 12:50
Vlad Stancu s-a oprit în serii la 800m liber, Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber