Închide meniul

Reacţia lui David Popovici, după ce a câştigat aurul la 200 de metri liber la Sette Colli: „Începem pregătirea pentru Mondiale”

Viviana Moraru Publicat: 25 iunie 2023, 22:58

Reclamă
Reacţia lui David Popovici, după ce a câştigat aurul la 200 de metri liber la Sette Colli: „Începem pregătirea pentru Mondiale

Reacţia lui David Popovici, după ce a câştigat aurul la 200 de metri liber de la Sette Colli

David Popovici, după o probă la Sette Colli/ Profimedia

Reacţia lui David Popovici, după ce a câştigat aurul în proba de 200 de metri liber, la Sette Colli, nu s-a lăsat aşteptată. Campionul român a mărturisit că a început pregătirile pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka, competiţie care se va desfăşura la finalul lunii iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici nu a avut rival în finala probei de 200 de metri liber, de la Sette Colli. Înotătorul român a înregistrat timpul de 1:45,49, cu o secundă peste ocupantul locului secund, Thomas Dean, campionul olimpic din 2021, de la această probă.

Reacţia lui David Popovici, după ce a câştigat aurul la 200 de metri liber de la Sette Colli

David Popovici a rămas cu picioarele pe pământ, după succesul înregistrat la Foro Italico. Sportivul de 18 ani a declarat că pentru a obţine performaneţele de la Sette Colli, a fost nevoie de mult antrenament.

De asemenea, acesta susţine că a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Popovici a mărturisit că antrenamentele pe care le va face până la startul competiţiei din Japonia vor fi diferite faţă de cele efectuate până la Sette Colli.

„(N.r. A fost atât de uşor pe cât a părut?) Nu, e foarte greu să faci ceva să pară atât de ușor, e nevoie de foarte mult antrenament pentru a da impresia că e ușor. O să iau ca pe un compliment.

Reclamă

Efortul e mereu prezent, e parte din sport și e absolut normal să te simți extraordinar după o probă. Dacă nu ești obosit înseamnă că ai făcut ceva puțin greșit, înseamnă că nu ai reușit să-și accesezi potențialul de efort și energie depusă.

David Popovici: „Nu poţi la fiecare competiţie să dobori un record!”

(N.r. A existat un moment în care te-ai îndoit că nu mai poţi obţine aceleaşi performanţe ca anul trecut?) N-aș zice că a exista un moment, n-am cum să ignor performanțele de anul trecut, dar nici nu pot să le las să mă definească pentru că au fost în timp. Un moment favorabil pe care vreau să-l repet și pe care vreau să-l îmbunătățesc, dar cu timpul, nu e nicio grabă. Știu că oamenii care mă urmăresc, cărora le place înotul, înțeleg că acesta este sportul, nu poți la fiecare competiție să dobori un record mondial, dar vin și acele competiții la un moment dat, trebuie doar să ai răbdare, eu unul am.

Mă bucur că am revenit în programul de competiții mai puternice, aveam nevoie să mă întrec cu adversari mai puternici și o să începem ușor-ușor pregătirea pentru Campionatele Mondiale și o să avem antrenamente puțin mai scurte, puțin mai rapide, mai specifice îndreptate spre competiții, venim dintr-o perioadă de antrenament destul de puternică, mulți kilometri, cu seturi destul de grele”, a declarat David Popovici, pentru gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici, aur la 200 de metri liber, la Sette Colli

David Popovici a câştigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber, de la Sette Colli. Sportivul român a înregistrat un timp formidabil, înotând în finala A de la competiţia din Italia. Campionul român a terminat cursa cu timpul de 1,45,49, la peste o secundă de ocupantul locului doi.

David Popovici şi-a trecut în cont a doua medalie de aur de la Sette Colli. Acesta a câştigat şi finala probei de 200 de metri liber, după ce sâmbătă a terminat pe primul loc şi în finala de 100 de metri liber.

David Popovici s-a calificat cu al patrulea timp în finală, mai exact cu timpul de 1,47,09. Acesta a luat startul în finala de 200 de metri liber de pe culoarul patru, şi a reuşit o cursă superbă la Foro Italico, în bazinul în care a devenit campion european anul trecut.

Popovici a întors primul de fiecare dată, şi astfel şi-a trecut în cont medalia de aur, cu timpul de 1,45,49. Acesta a fost urmat în clasament de britanicul Thomas Dean, campionul olimpic de la această probă din 2021.

Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:38 LIVE VIDEOSprintul din Formula 2 de la Imola e ACUM în AntenaPLAY! Cursa principală e duminică, la ora 11:00 15:20 Lovitură dură pentru Gigi Becali. Tavi Popescu, OUT de la FCSB: „Nu va juca în primele două tururi preliminare” 14:44 VIDEONebunie în a treia sesiune de antrenamente de la Marele Premiu de Formula 1 de la Imola. Alonso şi Perez au ieşit de pe pistă 14:40 VIDEOCalificările Marelui Premiu de Formula 1 de la Imola sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 16:45 14:16 LIVE VIDEODanemarca – Elveția şi Letonia – Suedia sunt ACUM în AntenaPLAY. Canada – Finlanda (17:20). Spectacol la CM de hochei 13:22 Bolton – Oxford United LIVE VIDEO (18:15) în AntenaPLAY. Play-off-ul de promovare în Championship se joacă pe Wembley 12:50 Larry Ten Voorde va pleca din pole-position la Porsche Mobil 1 Supercup Imola 2024. Cursa e duminică (12:45, AntenaPLAY) 12:37 „L-a trimis să se bucure de pensie”. Grecii nu au avut milă de Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu i-a grăbit demiterea 12:35 Ovidiu Popescu, la un pas de a fi deturnat din drumul spre Sepsi de o altă rivală de Liga 1 a FCSB-ului. Anunţ de ultimă oră 11:50 VIDEONoel Leon a câştigat sprintul din Formula 3 de la Imola, LIVE în AntenaPLAY! Cursa e duminică, ora 9:30, în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și