Închide meniul

Reacţia premierului Nicolae Ciucă, după ce David Popovici şi colegii său au scris istorie la Campionatul Mondial de nataţie de juniori din Peru

Valentin Pîrcălabu Publicat: 1 septembrie 2022, 12:05

Reacţia premierului Nicolae Ciucă, după ce David Popovici şi colegii său au scris istorie la Campionatul Mondial de nataţie de juniori din Peru

Mesajul lui Nicolae Ciucă, după ce David Popovici a scris istorie în Peru

David Popovici, într-o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă / Hepta

  • Nicolae Ciucă, mesaj pentru David Popovici şi colegii săi
  • David Popovici continuă să scrie istorie în nataţie

Reacţia premierului Nicolae Ciucă, după ce David Popovici şi colegii său au scris istorie în Peru. Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi, un mesaj de felicitare, după victoriile României la Campionatul de Înot din Peru, el arătând că David Popovici şi întreaga echipă de aur a nataţiei au strălucit la Lima şi au purtat pe umerii performanţei tricolorul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nicolae Ciucă i-a felicitat pe David Popovici şi ceilalţi membri din ştafeta de 100 de metri liber.

Reacţia premierului Nicolae Ciucă, după ce David Popovici şi colegii său au scris istorie în Peru

Felicitări, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, pentru rezultatele extraordinare obţinute la Campionatul Mondial de înot pentru juniori! Succesul istoric al echipei noastre de nataţie este pus în valoare şi de noile recorduri stabilite de David Popovici la probele de 100 de metri şi 200 de metri”, scrie şeful Executivului într-o postare pe Facebook.

Reclamă

Munca, perseverenţa, talentul şi dedicarea voastră continuă drumul de aur al nataţiei româneşti! Vă suntem recunoscători pentru că ne-aţi umplut din nou inimile de mândrie! Mult succes în continuare!”, mai transmite premierul.

Reacția a lui David Popovici după ștafeta 4×100 m liber de la Campionatul Mondial de juniori

David Popovici a contribuit din plin la medalia de aur câștigată de ștafeta României la 4×100 m liber, la Campionatul Mondial de juniori din Peru.

Reclamă

Dublul campion mondial a intrat primul în bazin și a făcut o cursă spectaculoasă. A avut un avans considerabil față de principalii rivali, reprezentații Italiei și Franței. A stabilit un nou record al Mondialelor pentru cei 100 de metri, 47.07!

Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu au fost și ei fabuloși și au menținut avansul. Aurul a revenit astfel tricolorilor noștri. În cele din urmă, Lituania a lăsat-o pe Italia în afara podiumului.

3:18.84 a fost timpul cu care sportivii români au încheiat primii în cursa de 4×100 m liber.

Reclamă 4 / 0/3

Este o experiență grozavă, suntem o echipă. Încă nu am ajuns pe cea mai mare scenă, dar colaborăm bine și avem această echipă ‘sudată’ în acest sezon. Ne înțelegem și facem o treabă bună„, a fost prima reacție a lui David Popovici imediat după ce i-a adus României aurul la ștafeta 4×100 m liber.

Ulterior David Popovici a devenit campion mondial şi în proba de 200 metru liber.

David Popovici n-a avut rival în finala de la 200 de metri liber, unde a terminat cu timpul formidabil de 01:46.18. La final, acesta a oferit o reacție modestă.

David Popovici le-a mulțumit susținătorilor din public, care i-au oferit o motivație în plus. Chiar dacă a doborât recordul competitiei în finala de 200 de metri liber, ”Regele Natației” a descris performanța ca fiind ”destul de bună”.

„Mă distrez, publicul mă ajută mult, cu siguranță. A fost o cursă destul de bună, sunt fericit și e totul bine”, a declarat David Popovici.

Obiectivul lui David Popovici la Lima

“Pentru aceată competiţie, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede şi să profit la maxim de atmosfera minunată.

Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginaţie. Viitorul trebuie abordat pas cu pas, cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi este mult de muncă.

Reclamă

Ocazional putem face ceva foarte frumos. Doborârea unui record mondial este cool, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită nouă înşine când ştim că putem realiza mai multe?

Cred că am făcut tot ceea ce mi-am dorit ca înotător la juniori, dar să vedem ce voi putea face la Lima şi poate voi putea surprinde săptămâna aceasta”, a spus David Popovici, citat de news.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber
Înot • 11 feb., 20:31
A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie