Închide meniul

Reacţia presei internaţionale, după ce David Popovici a ratat o medalie în finala probei de 200 de metri liber

Valentin Pîrcălabu Publicat: 25 iulie 2023, 14:53

Reclamă
Reacţia presei internaţionale, după ce David Popovici a ratat o medalie în finala probei de 200 de metri liber

David Popovici a ratat incredibil o medialie în finala de la 200 de metri liber

Profimedia

Reacţia presei internaţionale, după ce David Popovici a ratat o medalie în finala probei de 200 de metri liber. Românul a condus trei sferturi din cursa, însă a terminat pe locul 4. Cursa a fost în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a avut un final de cursă de coşmar. Popovici a întors primul la 150 de metri, însă a clacat în finalul cursei. Românul a fost depăşit de Matthew Richards, Tom Dean şi Sunwoo Hwang.

Reacţia presei internaţionale, după ce David Popovici a ratat o medalie în finala probei de 200 de metri liber

Presa internaţională a remarcat faptul că David Popovici a condus 3 sferturi din cursă şi a clacat pe final.

Matt Richards l-a devansat pe Tom Dean, iar Marea Britanie a reuşit o dublă istorică. Hwang a ocupat locul al treilea în 1:44.42, în timp ce Popovici, care a condus pe tot parcursul cursei, a rămas în afara medaliilor, pe locul patru, cu timpul de 1:44.90„, au scris cei de la swimmingworldmagazine.com.

La rândul său, expertul Kyle Sockwell s-a arătat şocat de rezultatul cursei. Surpriză de proporții în proba masculine de 200 de metri liber! Se părea că Popovici a sărit pe primii 25 de metri de parcă ar fi fost în proba de 100 de metri liber și a plătit prețul pe ultimii 30 de metri, dar este prima dată când pare muritor în… ei bine, în toată cariera lui, de fapt”, a fost reacția lui Sockwell.

Reclamă

Video cu finala de la 200 de metri liber

Modul incredibil prin care David Popovici a ratat o medalie la 200 de metri liber

Modul incredibil prin care David Popovici a ratat o medalie la 200 de metri liber. Fenomenul nataţiei româneşti a avut o cursă de coşmar în finala de la Campionatele Mondiale de Înot, care a putut fi urmărită în LIVE VIDEO exclusiv pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Mare favorit în proba de 200 de metri liber, David Popovici a avut un start lansat în finală. Toată lumea aştepta să îl vadă stabilind un nou record mondial, dar tânărul în vârstă de 18 ani a trăit o adevărată deziluzie.

Popovici a întors primul după prima lungime de bazin, cu timpul de 23.74 secunde. A fost urmat de Matthew Richards şi Sunwoo Hwang. Românul a început să se distanţeze de rivali şi era în cărţi pentru a doborî recordul mondial! După 100 de metri, era la o palmă distanţă de a da marea lovitură. A întors cu timpul de 50.18 secunde.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a fost primul şi după 150 de metri, cu un avans considerabil faţă de Sunwoo Hwang (0.79) şi Matthew Richards (0.99). Au apărut însă problemele pentru „Regele Nataţiei”, care nu a mai putut să susţină ritmul. La jumătatea bazinului deja fusese depăşit de sportivul din Coreea de Sud. Chiar înainte să ajungă la final a fost depăşit şi de cei doi britanici.

Aflat la prima finală din carieră, Matthew Richards a câştigat aurul, cu 1:44.30. A fost urmat de conaţionalul său, Tom Dean, care a obţinut argintul cu timpul de 1:44.32. Sunwoo Hwang l-a lăsat pe David Popovici în afara podiumului (1:44.42). David Popovicia coborât sub 1 minut şi 45 de secunde (1:44.90), dar a ratat şansa de a obţine o medalie.

Video cu ultimul bazin

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
7
mai
23:43
FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului
7
mai
23:32
Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume
7
mai
23:17
Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci”
7
mai
23:16
Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2”
7
mai
22:49
Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia
7
mai
22:21
Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB!
7
mai
22:02
„Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1!
7
mai
21:52
Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles”
7
mai
21:46
„N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului
Vezi toate știrile
Citește și