Close

Ştafeta de 4×100 metri liber a României, cu David Popovici, a ratat calificarea în finală la Campionatul European de Nataţie

Avatar photo

De Alexandru Ivan
Publicat: 14 august 2022, 11:34

România a ratat calificarea în finală la proba de ștefetă 4×100 metri liber, chiar dacă din echipa noastră a făcut parte și David Popovici.

Reclamă
David Popovici, în bazin

David Popovici, în bazin / Hepta

Ştafeta de 4×100 m liber a României, formată din David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, George-Alexandru Stoica-Constantin şi Mihai Gergely, nu a reuşit, duminică, să acceadă în finală la Campionatele Europene de Nataţie.

Reclamă

România, cu David Popovici, a ratat calificarea în finală la proba de ștefetă

Ştafeta României a ocupat locul 12 în semifinale, cu timpul de 3.17.94. Timpul nu a fost suficient pentru calificarea în finala probei de duminică.

Tot duminică, la probele individuale, David Popovici s-a calificat în semifinale la 200 de metri liber, după ce a terminat al doilea în serii. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, de la ora 19:11.

Sâmbătă, David Popovici a doborât recordul mondial în marea finală de la 100 de metri liber: 46,86 de secunde. Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91 secunde), din 2009.

Alexandra Victoriţa Bogdăneci a ratat finala la 100 de metri fluture

Alexandra Victoriţa Bogdăneci a ratat calificarea în semifinale la 100 metri fluture, în timp ce şi Andrei Mircea Anghel a reuşit accederea în penultimul act la 50 metri spate, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma.

Reclamă

Bogdăneci a obţinut timpul de 1.01. 46, fiind ultima în seria a 3, cu un timp insuficient pentru semifinale.

La 50 metri spate, Andrei Mircea Anghel a ocupat locul patru în seria 5 cu 25.37 şi cu al 13-lea timp s-a calificat în semifinale.

Semifinalele au loc duminică seară.

Obiectivul uriaș trasat de David Popovici

”Am vrut să înot cât de tare pot şi asta am făcut. O fantezie acum ar putea fi să ajung sub 46 de secunde. Adam Peaty este un pionier în termeni de obiective fixate şi atinse. Multe au părut SF, dar nu şi pentru el.

Am avut emoţii, bineînţeles, dar am ştiut că băieţii sunt mai speriaţi de mine decât sunt eu de ei. Înotul nu e foarte popular la noi în ţară, dar cred că de acum va deveni mult mai interesant de privit pentru români”, a spus David Popovici, pentru BBC.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
12:19 Ambiții mari la Dinamo din Liga a 4-a. Andrei Cristea a dezvăluit planurile echipei lui Nicolae Badea: ”Nu suntem amatori” 11:49 Chile şi Peru cer excluderea Ecuadorului de la Cupa Mondială 2022. De la ce a pornit totul 11:28 Gică Hagi, un nou discurs manifest: „Nu v-am zis că o să cădem în groapă?” 11:22 CFR Cluj – Petrolul, LIVE TEXT, 21:30. Trupa lui Dan Petrescu țintește a patra victorie consecutivă în Liga 1. Echipele probabile 10:42 Răspunsul lui Mihai Stoichiță, despre o posibilă plecare de la FRF: ”Să vedem dacă voi mai fi” 10:42 Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus! Momentul în care a fost reţinut. „Nerecunoștința și lăcomia duc întotdeauna la pieire” 10:11 George Pușcaș, luat la țintă de Sorin Cârțu. Pentru ce l-a ironizat oficialul oltenilor: ”E plină de încărcătură emoțională” 9:33 Erik ten Hag nu se teme de Erling Haaland, înainte de Manchester City – Manchester United: ”Nu jucăm împotriva lui” 8:58 FotoSuma astronomică cerută, ca pensie alimentară, în divorţul momentului! A ameninţat că poate distruge 50 de familii 8:50 Ilie Dumitrescu, reacție vehementă față de noul format al Cupei României: ”De ce trebuie să accepte asta?”
Pe același subiect
Gică Hagi cere un proiect naţional
Echipa naţională • 26 sept., 21:08
„Să nu mai existe toleranţă!”. Gică Hagi le cere fotbaliştilor să fie ca David Popovici: „România are calitate”
Eduard Novak
Extra • 26 sept., 17:45
Elisabeta Lipă l-a „distrus” pe ministrul Eduard Novak: „Aţi venit total nepregătit!”. Discurs manifest la sosirea în ţară a campionilor de la Mondialul de canotaj
David Popovici şi Michael Phelps
Înot • 25 sept., 20:29
Michael Phelps, cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici: „E singura persoană de pe planetă”
Close