Închide meniul

Ştafeta de 4×100 metri liber a României, cu David Popovici, a ratat calificarea în finală la Campionatul European de Nataţie

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 14 august 2022, 11:34

Ştafeta de 4×100 metri liber a României, cu David Popovici, a ratat calificarea în finală la Campionatul European de Nataţie

David Popovici participă la Europenele de la Roma

David Popovici, în bazin / Hepta

România a ratat calificarea în finală la proba de ștefetă 4×100 metri liber, chiar dacă din echipa noastră a făcut parte și David Popovici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ştafeta de 4×100 m liber a României, formată din David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, George-Alexandru Stoica-Constantin şi Mihai Gergely, nu a reuşit, duminică, să acceadă în finală la Campionatele Europene de Nataţie.

România, cu David Popovici, a ratat calificarea în finală la proba de ștefetă

Ştafeta României a ocupat locul 12 în semifinale, cu timpul de 3.17.94. Timpul nu a fost suficient pentru calificarea în finala probei de duminică.

Tot duminică, la probele individuale, David Popovici s-a calificat în semifinale la 200 de metri liber, după ce a terminat al doilea în serii. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, de la ora 19:11.

Sâmbătă, David Popovici a doborât recordul mondial în marea finală de la 100 de metri liber: 46,86 de secunde. Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91 secunde), din 2009.

Reclamă

Alexandra Victoriţa Bogdăneci a ratat finala la 100 de metri fluture

Alexandra Victoriţa Bogdăneci a ratat calificarea în semifinale la 100 metri fluture, în timp ce şi Andrei Mircea Anghel a reuşit accederea în penultimul act la 50 metri spate, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma.

Bogdăneci a obţinut timpul de 1.01. 46, fiind ultima în seria a 3, cu un timp insuficient pentru semifinale.

La 50 metri spate, Andrei Mircea Anghel a ocupat locul patru în seria 5 cu 25.37 şi cu al 13-lea timp s-a calificat în semifinale.

Reclamă 4 / 0/3

Semifinalele au loc duminică seară.

Obiectivul uriaș trasat de David Popovici

”Am vrut să înot cât de tare pot şi asta am făcut. O fantezie acum ar putea fi să ajung sub 46 de secunde. Adam Peaty este un pionier în termeni de obiective fixate şi atinse. Multe au părut SF, dar nu şi pentru el.

Am avut emoţii, bineînţeles, dar am ştiut că băieţii sunt mai speriaţi de mine decât sunt eu de ei. Înotul nu e foarte popular la noi în ţară, dar cred că de acum va deveni mult mai interesant de privit pentru români”, a spus David Popovici, pentru BBC.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și