Închide meniul

Strategia perfectă a lui David Popovici: ”Trimiteau mesaje la 2 noaptea”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 13 octombrie 2023, 9:20

Strategia perfectă a lui David Popovici: ”Trimiteau mesaje la 2 noaptea”

Strategia perfectă a lui David Popovici

David Popovici, la finalul unei probe / Profimedia Images

Strategia perfectă a lui David Popovici, atunci când vine vorba de regulile anti-doping a fost dezvăluită de Cristi Balaj, fostul președinte de al ANAD.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În contextul scandalului de dopaj în care este implicată Simona Halep, oficialul lui CFR Cluj îl dă exemplu pe dublul campion mondial și european. Mama lui David popovici a participat la cursuri de ofițeri de control antidoping doar pentru a nu lăsa nimic la întâmplare.

Strategia perfectă a lui David Popovici: ”Trimiteau mesaje la 2 noaptea”

“Eu spun că la sporturile individuale, la sportivii care au demonstrat şi au avut performanţe, la disciplinele care aduc premii foarte mari, sunt şanse mari să aibă paşaport biologic. David Popovici este un model.

Mama lui Popovici a plătit cursul pentru ofiţer de control doping şi a participat, fără să dea examenul pentru diplomă pentru că ea nu vrea să fie ofiţer doping, dar a participat la toate şedinţele ca să afle exact cum funcţionează corect un control doping, ca nu cumva băiatul ei să greşească.

Popovici, cu părinţii, cu antrenorul, participând la competiţii şi pe alte continente, trimiteau mesaj, cu scuzele de rigoare, indiferent de ora care era în România şi se întâmpla să fie şi ora 02:00 – 03:00 dimineaţa, colegei mele de la ANAD, doamna Andreiaşu, directorul departamentului testări.

Reclamă

O trezea, comunica, pentru că era mai mult decât deschisă să discute cu sportivii care doreau să afle informaţiile corecte şi întrebau dacă pot să ia un anumit medicament. Nu conta că era ora 02:00 noaptea.

Mi-e greu să cred că la el s-ar putea să apară vreodată vreo eroare. Acordăm atenţie acestui domeniu anti-doping în momentul în care se întâmplă situaţii negative.

Luați exemplu de la David Popovici. Întrebați cum face. Este deschis, jovial. Nu pot să existe greșeli. Este extrem de simplu să nu greșești. A evoluat atât de mult acest domeniu anti-doping, încât dacă un sportiv nu greșește acum, asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla peste 9 sau 10 ani de zile”, a spus Balaj, citat de fanatik.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Adevăratul motiv pentru care David Popovici a refuzat propunerea lui Ion Ţiriac şi nu a plecat în SUA

S-a aflat de ce David Popovici a refuzat propunerea lui Ion Ţiriac şi nu a plecat la studii în SUA. Miliardarul român şi-ar fi dorit ca întotărul român să aibă parte de cele mai bune condiţii, dar s-a lovit de un refuz.

David Popovici a ales să rămână în România şi a fost admis la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti. „Regele Nataţiei” a ţinut un discurs în faţa profesorilor şi a noilor săi colegi în prima zi a anului universitar.

„(Ţi s-a oferit şansa să studiezi în străinătate şi puţini sunt cei care o refuză! Care au fost motivele care te-au făcut să crezi că pentru tine este mai bine în România?) Motivele principale au avut foarte mare legătură cu faptul că noi punem foarte mult preţ pe relaţia sportiv-antrenor, relaţia de la om la om practic, chimia pe care o avem între noi, între mine şi toţi antrenorii din echipa mea.

Indiferent câtă infrastructură, oricâte studii avansate aş fi putut avea în Statele Unite sau în alte ţări, aş fi pierdut acest element extraordinar de important pentru mine, şi anume relaţia pe care o am cu antrenorii mei.

Un alt factor foarte important a fost pentru că am încredere că sistemul de învăţământ românesc poate ajuta şi poate începe să investească în tineri. Am încredere că putem avea mai multă viziune.
Universitatea Bucureşti a început acest program, cu bursele de excelenţă pentru olimpici, e un semn bun, un început foarte bun, şi un pas mare pentru cei care vrem să le îmbinăm… şi performanţa şi educaţia în România„, a declarat David Popovici.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:57 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare 17:52 Nota primită de Valentin Mihăilă, după ce a marcat în Parma – Lecco 4-0! Specialiștii, dați pe spate de prestația românului 17:51 Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani! Nu va mai juca pentru România la Billie Jean King Cup: „E un capitol închis” 17:22 Mohamed Salah şi Jurgen Klopp, conflict aprins în timpul meciului! Liverpool, OUT din cursa pentru titlu 17:08 „Nu urmări 2.000 și iei 10 care sunt morți toți” Cel mai dur mesaj pentru conducerea lui Dinamo! 16:39 LIVE SCOREFCU Craiova – U Cluj se joacă ACUM. Clujenii au deschis scorul! Meci vital pentru olteni 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A 15:59 LIVE VIDEOBlackburn – Coventry se joacă ACUM, în AntenaPLAY! Hull City – Ipswich (22:00)! Spectacol în Championship 15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria Vezi toate știrile
Citește și