Închide meniul

Adevăratul motiv pentru care David Popovici a refuzat propunerea lui Ion Ţiriac şi nu a plecat în SUA: „Aş fi pierdut asta!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 3 octombrie 2023, 14:37

Reclamă
Adevăratul motiv pentru care David Popovici a refuzat propunerea lui Ion Ţiriac şi nu a plecat în SUA: „Aş fi pierdut asta!

Adevăratul motiv pentru care David Popovici a refuzat propunerea lui Ion Ţiriac şi nu a plecat în SUA

David Popovici şi Ion Ţiriac / Colaj Profimediaimages

S-a aflat de ce David Popovici a refuzat propunerea lui Ion Ţiriac şi nu a plecat la studii în SUA. Miliardarul român şi-ar fi dorit ca întotărul român să aibă parte de cele mai bune condiţii, dar s-a lovit de un refuz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a ales să rămână în România şi a fost admis la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti. „Regele Nataţiei” a ţinut un discurs în faţa profesorilor şi a noilor săi colegi în prima zi a anului universitar.

Adevăratul motiv pentru care David Popovici a refuzat propunerea lui Ion Ţiriac şi nu a plecat în SUA

Multiplul campion mondial şi european a oferit şi un interviu pentru pagina de Youtube a Universităţii Bucureşti. A explicat care a fost principalul motiv care l-a făcut să refuze bursele primite de la cele mai cunoscute facultăţi din Statele Unite.

(Ţi s-a oferit şansa să studiezi în străinătate şi puţini sunt cei care o refuză! Care au fost motivele care te-au făcut să crezi că pentru tine este mai bine în România?) Motivele principale au avut foarte mare legătură cu faptul că noi punem foarte mult preţ pe relaţia sportiv-antrenor, relaţia de la om la om practic, chimia pe care o avem între noi, între mine şi toţi antrenorii din echipa mea.

Indiferent câtă infrastructură, oricâte studii avansate aş fi putut avea în Statele Unite sau în alte ţări, aş fi pierdut acest element extraordinar de important pentru mine, şi anume relaţia pe care o am cu antrenorii mei.

Reclamă

Un alt factor foarte important a fost pentru că am încredere că sistemul de învăţământ românesc poate ajuta şi poate începe să investească în tineri. Am încredere că putem avea mai multă viziune. Universitatea Bucureşti a început acest program, cu bursele de excelenţă pentru olimpici, e un semn bun, un început foarte bun, şi un pas mare pentru cei care vrem să le îmbinăm… şi performanţa şi educaţia în România„, a declarat David Popovici.

Ion Ţiriac recunoscuse că, în momentul în care a văzut ascensiunea lui David Popovici, şi-a dorit să îl ajute şi să îl trimită la antrenamente în Statele Unite.

Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!’”, a spus Ion Țiriac, în urmă cu ceva timp, pentru TVR.

David Popovici a ţinut un discurs în faţa profesorilor

Popovici e student în anul I la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Campionul român chiar a ţinut un discurs la festivitatea de deschidere a anului universitar.

Bun-venit la Universitatea din Bucureștiului, dragi studente și studenți! Deschiderea 🎉noului an universitar 2023-2024 la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, în imagini. La ceremonia de deschidere a noului an universitar au participat rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Marian Preda, prorectorul UB prof. univ. dr. Magdalena Platis, prorectorul UB prof. univ. dr. Lucian Ciolan, președintele Consiliului de Orientare și Analiză Strategică al UB, prof. univ. dr. Romiță Iucu, președintele Senatului UB, conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea, precum și decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației a UB.

De asemenea, la ceremonie au luat cuvântul și reprezentanți ai programelor de studiu oferite de #FPSE, reprezentanți ai Asociației Studenților la Psihologie și Științele Educației, precum și David Popovici, unul dintre olimpicii care au ales #UB. 🥳 Evenimentul a avut loc în Campusul Universității din București din Panduri”, a anunţat Universitatea din Bucureşti pe reţelele de socializare.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:50 UPDATELeeds – Southampton a fost live, în AntenaPLAY. Leeds a ratat promovarea directă în Premier League! Ipswich a promovat! 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei 15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” 15:15 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami! Max Verstappen, în pole position în cursa de sprint 14:53 Va pune FCSB abonamente la vânzare din sezonul viitor? Mihai Stoica a făcut un anunț important pentru fanii campioanei 14:28 „E fantastic!” Elias Charalambous, anunțul momentului despre Vlad Chiricheș! S-a operat și va reveni mult mai repede pe teren 13:54 „Ce mesaj ați primit de la Gigi Becali?” Reacția lui Elias Charalambous. Dezvăluiri de la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului 13:48 „Lipsă totală de respect!” Galeria lui Rapid boicotează meciul cu CFR Cluj! Anunțul de ultim moment Vezi toate știrile
Citește și