Închide meniul
Foto

Ceremonie grandioasă de închidere a Jocurilor Olimpice 2024! Mihaela Cambei a fost portdrapelul României

Publicat: 11 august 2024, 22:15 / Actualizat: 12 august 2024, 0:14

Reclamă
Ceremonie grandioasă de închidere a Jocurilor Olimpice 2024! Mihaela Cambei a fost portdrapelul României

A început ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice 2024

Profimedia

A fost o ceremonie grandioasă de de închidere a Jocurilor Olimpice 2024! Mihaela Cambei a fost portdrapelul României. Peste 70 de mii de oameni au asistat la acest eveniment istoric.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024, cea de-a 33-a ediţie a jocurilor de vară, a început pe Stade de France, punând capăt unei perioade de 17 zile de competiţie în care au fost implicaţi peste 10.500 de sportivi. Portdrapelul delegaţiei României a fost Mihaela Cambei, cea care a obţinut medalia de argint la haltere.

Ceremonie grandioasă de închidere a Jocurilor Olimpice 2024

Update 23:15: Aşa cum este protocolul în timpul ceremoniei de închidere, steagul Greciei va fi arborat şi imnul naţional al Greciei va fi interpretat în semn de recunoaştere a rolului acestei naţiuni în Jocurile Olimpice. Există însă o noutate: în loc ca acest lucru să facă parte din protocolul obişnuit, Thomas Jolly l-a împletit cu spectacolul, purtându-ne pe urmele lui Pierre de Coubertin la sfârşitul anilor 1800, care a reînviat Jocurile Olimpice antice.

Anterior, Stade de France a fost transformat într-un teatru uriaş, întunecat şi misterios. Din cer, a apărut un Voiajor de Aur. Acest personaj este inspirat de referinţe din istoria Franţei, inclusiv Spiritul Bastiliei. Steagul Greciei a fost adus de unul dintre personajele de la ceremonia de deschidere. Au participat la moment şi încă un personaj misterios de la ceremonia de deschidere, dar şi Voiajorul de Aur.

Nike, zeiţa victoriei care apare pe fiecare medalie olimpică, a apărut ca o entitate în mijlocul scenei. În tribune, brăţările LED distribuite spectatorilor au generat imagini ale sportivilor pictaţi pe ceramică, apoi porumbei ai păcii şi, în final, inelele olimpice.

Reclamă
Reclamă 4

Update 23:00: Karaoke pe Stade de France: Les Champs-Elysées de Joe Dassin, Freed From Desire de Gala, şi We Are the Champions de Queen sunt printre melodiile pe care cei prezenţi sunt invitaţi să le cânte.

Update 22:40: A venit rândul restului sportivilor din delegaţiile participante să intre în arenă.

Update 22:30: Şi-au făcut apariţia purtătorii de drapel. Drapelul României este adus în arenă de Mihaela Cambei.

Reclamă
Sursa: Profimedia

Update 22:00: A început ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice 2024.

Evenimentul va combina atmosfera de sărbătoare cu solemnitatea transferului oficial al Jocurilor Olimpice Paris 2024 către următoarea gazdă, Los Angeles 2028.

Pentru această ocazie, Stade de France a fost transformat într-o sală de concerte gigantică. O parte a spectacolului se va desfăşura în aer, în timp ce decorurile gigantice, costumele şi efectele de iluminare spectaculoase vor duce spectatorii într-o călătorie în timp, atât în ​​trecut, cât şi în viitor.

În cadrul spectacolului va fi adus un omagiu publicului, dar şi voluntarilor şi sportivilor, peste 100 de dansatori, acrobaţi, artişti de circ şi sute de muzicieni fiind implicaţi în ceremonie. Printre celebrităţile care vor fi prezente se pare că se află Tom Cruise, iar Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish şi Snoop Dogg vor cânta în timpul ceremoniei, anunţă ANS.

Va exista şi un moment înregistrat, de 30 de minute, care va combina opera şi teatrul, o distopie – o lume imaginară, o proiecţie în viitor, cu un personaj interstelar care va însufleţi vestigiile pe care le găseşte vizitând Pământul, aşa cum a însufleţit Pierre de Coubertin Jocurile Olimpice antice, la sfârşitul secolului XIX, scrie news.ro.

Pe lângă secţiunea artistică unică, ceremonia de închidere va include şi elemente tradiţionale, printre care:

Parada sportivilor

Omagiu adus celor 45.000 de voluntari

Festivitatea de premiere pentru maratonul feminin

Stingerea flăcării olimpice

Proclamarea sfârşitului Jocurilor Olimpice, făcută de preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach

Predarea drapelului olimpic de la Anne Hidalgo către Karen Bass – primarii din Paris şi Los Angeles.

România a fost reprezentată la Paris de 106 sportivi şi a încheiat pe locul 23 în clasamentul pe medalii, în care apare şi medalia de bronz a Anei Bărbosu, acordată după apelul la TAS.

Team România are nouă medalii: trei de aur, patru de argint şi două de bronz.

Au obţinut aurul olimpic Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiş şi Victoria Ştefania Petreanu la canotaj – opt rame cu carmaci (8+), Andrei Sebastian Cornea şi Marian Florian Enache la canotaj – dublu vasle (2x) şi David Popovici la înot – 200 m liber.

Au urcat pe treapta a doua a podiumului Mihaela Valentina Cambei la haltere – 49 kg, Gianina Elena van Groningen şi Ionela Livia Cozmiuc la canotaj – dublu vasle categorie uşoară (L2x), Ioana Vrînceanu şi Roxana Iuliana Anghel la canotaj – dublu rame (2-) şi Simona Geanina Radiş şi Nicoleta Ancuţa Bodnar la canotaj – dublu vasle (2x).

Au câştigat bronzul David Popovici la înot – 100 m liber şi Ana Maria Bărbosu la gimnastică artistică – sol, aceasta din urmă după un apel la TAS.

Pe primul loc în clasamentul pe naţiuni a terminat lotul Statelor Unite, cu 126 de medalii (40 de aur, 44 de argint şi 126 de bronz). Pe locul doi este China, cu 91 de medalii (40 de aur, 27 de argint, 24 de bronz), iar pe trei este Japonia, cu 45 de medalii (20 de aur, 12 de argint, 13 de bronz).

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:12 12 aug.

Louis Munteanu, discurs incredibil la adresa celor de la FCSB: „Nu mă interesează! Nu am vrut să merg acolo! Punct!”

23:54

CFR Cluj – Unirea Slobozia 3-0! Louis Munteanu a făcut spectacol! Dan Petrescu, eliminat în prima repriză

23:12

FotoDan Petrescu a fost eliminat în CFR Cluj – Unirea Slobozia! „Bursucul” s-a certat cu arbitrul și a fost trimis în tribună

22:48

Ce se întâmplă cu jucătorii excluși din lotul lui Sepsi, după 1-2 cu Universitatea Craiova! Bernd Storck: „Discutăm!”

22:48

UPDATELouis Munteanu, dublă de senzaţie cu Unirea Slobozia! Execuţii superbe ale atacantului de milioane de euro de la CFR Cluj

22:05

Mihai Stoica, val de laude pentru Alex Mitriță după Sepsi – Universitatea Craiova 1-2: „De excepție! Din altă ligă!”

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 16 | Delvine Relin Meringor, locul 7 la maraton. Joan Melly nu a încheiat cursa 3 Scene şocante la Buzău! Jucătorii Rapidului, înjuraţi şi scuipaţi de propriii fani: „Afară din Giuleşti!” 4 „E dureros! Nici noi nu înţelegem ce se întâmplă!” Claudiu Petrila, dărâmat după ce Rapid a rămas singura echipă fără victorie 5 Neil Lennon nu ia în calcul să plece de la Rapid: „Cum să plec după patru etape?! Sunt aici să rămân pe termen lung!” 6 “Românii, niște plângăcioși!” Americanii au luat “foc”, după ce Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz
Citește și