Câţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice
De Viviana Moraru
Publicat: 2.08.2024, 10:21
La o săptămâna după deschiderea Jocurilor Olimpice, s-a aflat câţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”. Philippe Katerine a dezvăluit că a fost plătit cu doar 200 de euro.
Spectacolul cântăreţului Philippe Katerine, deghizat în zeul Dionysos în timp ce interpreta single-ul său „Nu”, continuă să stârnească controverse, o săptămână mai târziu, din cauza presupusei sale apropieri de „Cina cea de Taină”, ultima masă a lui Iisus Hristos.
Câţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice
La scurt timp după ceremonie, Philippe Katerine şi-a cerut scuze, în special celor de credinţă creştină care au fost jigniţi de prestaţia sa. „Îmi pare rău dacă este posibil să fi şocat (…) nu a fost deloc intenţia”, a declarat el pentru CNN France în 30 iulie, citat de news.ro. „Am fost educat în religia creştină. Iar lucrul frumos la religia creştină este iertarea. Aşa că îmi cer iertare dacă am jignit”.
După ce şi-a cerut scuze, cântăreţul a dezvăluit că a fost plătit cu 200 de euro pentru prestaţia sa. „M-am interesat (…) pentru că nu prea ştiam, aşa că am fost plătit cu 200 de euro”, a declarat el pentru Libération. „Mi se pare mult, dar îi iau. Îi voi pune în buzunar. Asta e problema. Dar ştiţi, aş fi plătit 200 de euro pentru a putea să o fac”.
Philippe Katerine a confirmat din nou suma, de data aceasta pentru Konbini. „Am fost plătit cu 200 de euro. Nu ştiu cât au fost plătiţi ceilalţi, sper că este la fel”, a spus el. „Şi în acelaşi timp nu-mi pasă. Ideea nu a fost să fac bani. Ideea a fost să fac ceva foarte interesant, să transmit un mesaj de pace”.
Această declaraţie ridică semne de întrebare, deoarece artiştii care au cântat la ceremonia de deschidere nu trebuiau să primească niciun onorariu. „Fie că sunt de renume naţional sau internaţional, cântăreţii-vedetă care vor cânta la ceremonia de deschidere nu vor primi niciun onorariu pentru prestaţia lor”, a asigurat Comitetul de organizare a Jocurilor (Cojo) pentru Check News în 25 iulie.
Care a fost, de fapt, inspiraţia scenei „Cina cea de Taină” de la deschiderea Jocurilor Olimpice
Istoricii de artă au dezvăluit care a fost, de fapt, inspiraţia scenei „Cina cea de Taină” de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.
Un tablou controversat din cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, denunţat de criticii creştini şi conservatori drept o parodie ofensatoare a operei „Cina cea de Taină” de Leonardo da Vinci, a fost, de fapt, inspirat de o pictură olandeză din secolul al XVII-lea reprezentând zeii olimpici greci, au declarat istoricii de artă.
„Acest tablou vă aminteşte de ceva?”, a întrebat pe X Muzeul Magnin din oraşul francez Dijon, invitând oamenii să „vină şi să admire The Feast of the Gods„, pictat de artistul Jan van Bijlert între 1635 şi 1640.
Comitetul de organizare JO – Paris 2024 a prezentat duminică scuze catolicilor şi altor grupuri creştine în cazul în care au fost jigniţi de această scenă, care a prezentat travestiţi, un model transsexual şi o cântăreaţă semi-dezbrăcată aşezată într-un castron de fructe.