Închide meniul

Mihaela Cambei, medalie de argint în proba de haltere! România a ajuns la 8 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris!

Bogdan Stănescu Publicat: 7 august 2024, 22:45

Reclamă
Mihaela Cambei, medalie de argint în proba de haltere! România a ajuns la 8 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris!

Mihaela Cambei, medalie de argint în proba de haltere!

Mihaela Cambei / Profimedia Images

Mihaela Cambei a obţinut o medalie de argint în proba de haltere, 49 kg, de la Jocurile Olimpice! Mihaela Cambei a ridicat 93 de kg la smuls, clasându-se pe primul loc, şi 112 kg la aruncat! La total, Mihaela Cambei a avut 205 kg. Ea s-a clasat dramatic pe 2. Chinezoaica Hou Zhihui a ridicat 117 kg la aruncat şi a obţinut un total de 206 kg. Astfel, chinezoaica şi-a păstrat titlul olimpic de la Tokyo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

În vârstă de 21 de ani, Mihaela Cambei este la prima participare la Jocurile Olimpice. Cambei a fost însă declarată, în 2023, cea mai bună halterofilă din Europa.

Mihaela Cambei, medalie de argint în proba de haltere! România a ajuns la 8 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris!

Chinezoaica Hou Zhihui a trebuit să îşi bată propriul record olimpic pentru a o întrece pe românca noastră fantastică, Mihaela Cambei! Aurul s-a jucat la ultima ridicare a chinezoaicei. Ea a ridicat 117 kg la aruncat, doborându-şi precedentul record olimpic. Hou Zhihui era campioana olimpică en-titre, ia cucerind aurul şi la Tokyo.

Mihaela Valentina Cambei a câştigat trei medalii de aur la Campionatele Europene de Haltere de la Sofia din acest an, care au fost LIVE în AntenaPLAY!

Aurul la stilul smuls a fost obţinut cu 90 de kg, în timp ce aurul la stilul aruncat a fost obţnut cu 109 kg. La total, Cambei a cucerit aurul cu 199 kg.

Reclamă
Reclamă 4

Loredana Toma concurează şi ea la haltere, în proba de 71 kg

Mihaela Cambei şi Loredana Toma sunt halterofilele care reprezintă România la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Loredana Toma s-a calificat la JO, după ce s-a clasat pe locul 4 în ierarhia mondială feminină de haltere, în limitele categoriei 71 kg. Ea este halterofila cel mai bine clasată din Europa.

Desemnată cea mai bună halterofilă din Europa în 2023, Mihaela Cambei a obţinut calificarea olimpică în limitele categoriei 49 kg. Ea a concurat la Paris 2024 graţie locului ocupat în ierarhia mondială. Românca ocupă locul 5 la categoria ei de greutate şi este sportiva din Europa cel mai bine clasată.

Reclamă

În vârstă de 28 de ani, Loredana Toma are în palmares la Campionatele Mondiale trei medalii de AUR (la total, smuls, aruncat) la Anaheim (SUA), în 2017, în limitele categoriei 63 kg, două medalii de AUR (la total şi smuls) la Bogota (India), în 2022, la 71 kg. Ea a câştigat o medalie de ARGINT (la smuls) şi un BRONZ (la total), la Ashgabat, în 2018 şi un BRONZ (la total) la Pattaya, în 2019, în limtele categoriei 64 kg. La Campionatele Europene a reuşit de patru ori tripla de AUR (la total, smuls şi aruncat): în 2017 şi 2018 – la 63 kg şi în 2019 şi 2021 – la 64 kg. În limitele categoriei 58 kg, a cucerit două medalii de ARGINT, (la aruncat şi total), un BRONZ, la smuls, în 2013 şi tripla de ARGINT, în 2014. A fost desemnată cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021.

Mihaela Cambei este triplă campioană europeană de seniori în 2023 şi 2024 şi medaliată cu argint şi bronz la smuls, la Mondialele din 2022, respectiv 2023. Cambei este legitimată la CSM Oneşti şi a participat la prima ei ediţie de Jocuri Olimpice.

 

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:53

Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 13 | Emoţii la canoe! Alina Rotaru-Kottman luptă în finală la săritura în lungime

23:50

Ce a scris site-ul oficial al Jocurilor Olimpice despre Mihaela Cambei, după ce românca a devenit vicecampioană olimpică!

23:36

Mihaela Cambei, prima reacţie după ce a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice 2024: „Am zis ori la bal, ori la spital”

23:26

Reacţia COSR după ce Mihaela Cambei a cucerit argintul la haltere şi a adus a opta medalie pentru România la Jocurile Olimpice!

23:20

Povestea uriaşă a Mihaelei Cambei: a prins putere de mică, în gospodăria de la ţară! Acum şi-a împlinit marele vis

23:02

Cine e Mihaela Valentina Cambei, halterofila de argint a României! Românca a devenit vicecampioană olimpică la 21 de ani

1 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 12 | Cătălin Chirilă, start perfect. Mihaela Cambei a cucerit argintul la haltere 2 FotoSoția lui Joyskim Dawa, anunț despre plecarea fundașului de la FCSB: „Are obiective înalte în viaţă!” 3 FotoSimone Biles, reacţie categorică despre gestul „dezgustător” făcut alături de Jordan Chiles: „Totul ţine de sportivitate!” 4 Gigi Becali s-a descătuşat după „furtul” de la gimnastică: „Râd de noi, suntem săraci!”. Ce a spus despre boicotul lui Ciolacu 5 „Istvan Kovacs a făcut-o din nou!” Jose Mourinho, exasperat de arbitrul român. Ce s-a întâmplat după numai 10 minute 6 Ce se întâmplă în F1 în timpul vacanței de vară. Explicaţiile lui Adrian Georgescu
Citește și