Închide meniul

Novak Djokovic se gândeşte numai la aurul olimpic de la Paris! Decizia luată de sârb după victoria în faţa lui Rafael Nadal

Alex Masgras Publicat: 30 iulie 2024, 9:02

Reclamă
Novak Djokovic se gândeşte numai la aurul olimpic de la Paris! Decizia luată de sârb după victoria în faţa lui Rafael Nadal

Novak Djokovic se gândeşte numai la aurul olimpic de la Paris! Decizia luată de sârb după victoria în faţa lui Rafael Nadal

Novak Djokovic, în timpul meciului cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice 2024 / Profimedia

Novak Djokovic se gândeşte numai la aurul olimpic de la Paris. Sârbul s-a calificat în optimile de finală de la Jocurile Olimpice 2024, după o victorie categorică în faţa lui Rafael Nadal, marele său rival, scor 6-1, 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Nole” luptă pentru titlul olimpic, cel care îi lipseşte din palmaresul său absolut incredibil. Dedicat complet turneului de la Paris, Djokovic a decis să nu meargă după Jocurile Olimpice la turneul ATP 1000 de la Montreal, anunţul fiind făcut chiar după victoria cu Nadal.

Novak Djokovic se gândeşte numai la aurul olimpic de la Paris! Decizia luată de sârb după victoria în faţa lui Rafael Nadal

Tenismanul sârb Novak Djokovic, care participă în prezent la Jocurile Olimpice de la Paris, nu va lua parte la turneul Masters 1.000 ATP de la Montreal, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP, potrivit agerpres.ro.

„Chiar dacă suntem dezamăgiţi de faptul că Nole nu va putea participa la turneu anul acesta, îi înţelegem decizia şi îi dorim succes la Jocurile Olimpice şi pentru restul sezonului”, a declarat directoarea turneului Valerie Tetreault.

Djokovic, numărul 2 mondial, s-a calificat luni în turul al treilea al Jocurilor Olimpice, impunându-se cu 6-1, 6-4 în faţa unuia dintre cei mai mari rivali ai săi, spaniolul Rafael Nadal, pe zgura de la Roland Garros.

Reclamă
Reclamă 4

Câştigătorul a 24 de trofee de Grand Slam, „Nole” îl va înfrunta în meciul următor de la JO 2024 pe germanul Dominik Koepfer (70 ATP), cel care l-a învins pe italianul Matteo Arnaldi (45 ATP), scor 3-6, 6-2, 6-1.

Novak Djokovic (37 de ani) a câştigat de patru ori turneul canadian, la care nu a mai participat însă din 2018. Forfaitul său îi permite rusului Roman Safiulin să intre pe tabloul principal la Montreal.

Rafael Nadal, mesaj superb pentru Novak Djokovic după eşecul de la Jocurile Olimpice de la Paris

Rafael Nadal a tras concluziile, după eşecul cu Novak Djokovic, mărturisind că a fost un duel foarte dificil pentru el. Acesta a transmis că a reuşit să recupereze, în setul secund, revenind de la 0-4, însă forma sa fizică nu mai este aceeaşi din urmă cu 15 ani.

Reclamă

De asemenea, Rafael Nadal a declarat că este concentrat pe proba de dublu, acolo unde face echipă cu Carlos Alcaraz. Cei doi sunt calificaţi în turul secund, unde se vor duela cu echipa olandeză formată din Grikspoor şi Koolhof.

„A fost un jucător mult mai bun decât mine și a trebuit să accept asta. Timp de o oră a fost greu să diger tot ce se întâmpla, dar am reușit. Am încercat să am atitudinea și mentalitatea potrivită pentru a accepta. Știam că există o șansă să se întâmple revenirea și asta am făcut. Nu am fost capabil să joc la nivelul de care aveam nevoie. Nici el nu mi-a oferit mare lucru.

„Nu mai am multe de învăţat!”

Nu am avut calitatea de a juca mingea continuu pentru a-i crea probleme. Din acel moment, s-a întâmplat ce știm cu toții. Nici eu nu mai am picioarele pe care le aveam acum 15 ani. Deci, fără calitatea jocului cu mingea și fără picioarele pe care le aveai acum 15 ani, cum să-i creezi probleme celui mai bun din istorie? Din acel moment, e ușor de analizat. Eu nu eram la nivelul meu, el era, iar reacția nu a fost completă. Am reușit să recuperez până în punctul în care am avut șansa de a mă duce la 5-4, dar nu am reușit să o transform și asta e.

Cred că în acest moment nu prea mai sunt multe de învățat. Am suficientă experiență pentru a ști că există situații și situații în care nu ești capabil să oferi nivelul necesar, iar eu nu am fost capabil. Iar la aceste niveluri înalte diferențele mici fac în final o mare diferență în performanța generală a jocului. Nu este momentul să fiu dezamăgit, încă mai am dublu de jucat.

Încerc să privesc înainte și când se vor termina Jocurile Olimpice voi lua deciziile pe care trebuie să le iau în funcție de dorința și sentimentele mele. Deși pentru mulți s-ar putea să nu aibă sens, am suferit timp de doi ani, am avut o operație la șold, am petrecut mult timp recuperându-mă și acum mă simt mai bine fizic”, a declarat Rafael Nadal, citat de eurosport.ro.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:50

Alexander Zverev a fost eliminat de la Jocurile Olimpice! Surpriză de proprții în sferturi! Campionul en-titre, învins de Musetti

18:26

Carlos Alcaraz l-a învins pe Tommy Paul şi este în semifinale la turneul de simplu de la Jocurile Olimpice!

18:25

David Popovici, reacţie categorică după ce Pan Zhanle a fost acuzat de dopaj! Discurs de mare campion al românului

18:23

Arnold Garita semnează! Jucătorul care l-a impresionat pe Gigi Becali a făcut anunțul: „Este timpul să joc”

18:06

Marian Enache şi Andrei Cornea, după ce au cucerit aurul olimpic: „Am plâns / Nu mai există durere, medalia înseamnă enorm”

18:04

O vedetă de la Sparta Praga a dat verdictul despre FCSB! Cum a numit-o pe campioană, înainte de dubla din turul 3 preliminar

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și