Închide meniul

„STOP!” FRG, apel pentru încetarea atacurilor la adresa Nadiei Comăneci! Poziţia faţă de retragerea medaliei lui Jordan Chiles

Alex Masgras Publicat: 12 august 2024, 21:16

Reclamă
„STOP! FRG, apel pentru încetarea atacurilor la adresa Nadiei Comăneci! Poziţia faţă de retragerea medaliei lui Jordan Chiles

FRG, apel pentru încetarea atacurilor la adresa Nadiei Comăneci! Poziţia faţă de retragerea medaliei lui Jordan Chiles

Nadia comăneci, la Jocurile Olimpice de la Paris / Profimedia

FRG face apel pentru încetarea atacurilor la adresa Nadiei Comăneci. Forul naţional de gimnastică a venit cu explicaţii şi lămuriri după controversele apărute în urma verdictului dat de TAS în privinţa finalei de la sol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai mult, Federaţia Română de Gimnastică a cerut să se oprească atacurile la cele trei gimnaste implicate, dar şi asupra Nadiei Comăneci, cea care a semnalat greşelile arbitrilor. Cu toate acestea, FRG a subliniat faptul că Nadia, dar şi federaţia, nu au încercat să îi ia medalia lui Jordan Chiles ci, dimpotrivă, ca toate cele trei gimnaste să fie medaliate.

„STOP!” FRG, apel pentru încetarea atacurilor la adresa Nadiei Comăneci! Poziţia faţă de retragerea medaliei lui Jordan Chiles

Federaţia Română de Gimnastică a subliniat că propunerea de a se acorda medalii de bronz tuturor celor trei gimnaste care au luptat pentru ea în finala de la sol, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea, la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost lansată de avocaţii săi.

„Federaţia Română de Gimnastică a luat act de acuzaţiile existente la nivel internaţional şi doreşte ca prin prezentul comunicat de presă să clarifice anumite aspecte extrem de importante. Iniţiativa de a se acorda medalii de bronz către toate celei trei sportive, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea, a fost lansată de către avocaţii Federaţiei Române de Gimnastică, cu acceptul prealabil al Federaţiei. Conducerea FRG, prin intermediul reprezentanţilor convenţionali, a depus toate diligenţele necesare pentru ca acest consens să fie atins. Subliniem faptul că au existat anumite solicitări din partea americană pentru ca acest deziderat să fie îndeplinit, solicitări pe care partea noastră le-a acceptat de fiecare dată, aspect apreciat de către reprezentantul convenţional al părţii americane”, se arată într-un comunicat publicat pe contul de Facebook al federaţieim notează agerpres.ro.

„În toată această perioadă, FRG a fost susţinută inclusiv de către Nadia Comăneci, pentru a se ajunge la un consens echitabil tuturor sportivelor, raportat la dificultăţile de natură tehnică ce s-au dovedit a fi întâmpinate de către Federaţia Internaţională de Gimnastică. FRG, alături de partenerii săi, a căutat mereu ca soluţia acestui diferend să fie tranşată într-un mod în care se acordă respect şi recunoştinţă sportivelor implicate”, precizează comunicatul.

Reclamă
Reclamă 4

FRG a făcut, totodată, un apel către comunitatea gimnasticii să pună capăt atacurilor care le vizează pe cele trei gimnaste, dar şi pe Nadia Comăneci. „Pe această cale, facem apel către întreaga comunitate de gimnastică, atât din ţară cât şi din afara ţării, să pună STOP atacurilor împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea şi în special a Nadiei Comăneci, a cărei intervenţie a fost întotdeauna în favoarea tuturor celor trei sportive/trei medalii”, menţionează FRG.

Federaţia americană de gimnastică a făcut apel

Federaţia americană de gimnastică a anunţat că a făcut apel şi a depus alte dovezi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a demonstra că sportiva sa Jordan Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz obţinută în finala de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, informează DPA.

Românca Ana Maria Bărbosu s-a clasat iniţial pe locul al treilea, cu 13,700 puncte, în întrecerea desfăşurată la începutul săptămânii trecute, dar a fost retrogradată pe poziţia a patra după ce echipa SUA a depus o contestaţie la scurt timp după ce Chiles şi-a încheiat exerciţiul, ceea ce a dus la creşterea notei americancei de la 13,666 la 13,766, suficient pentru ca aceasta să urce de pe locul 5 pe 3 şi să o depăşească astfel pe reprezentanta ţării noastre.

Reclamă

România a adus cazul în faţa TAS, care a decis ca Chiles să primească nota iniţială, pe motiv că SUA a trimis contestaţia sa după termenul limită de un minut şi, în consecinţă, aceasta trebuie anulată.

Sâmbătă, Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a precizat că va respecta decizia TAS de acorda medalia de bronz Anei Bărbosu, iar CIO a anunţat la rândul său, duminică dimineaţă, că acceptă „modificarea clasamentului de către FIG” şi va „realoca medalia de bronz” gimnastei române.

Ulterior, USA Gymnastics a informat că a trimis „o scrisoare şi dovezi video la Tribunalul de Arbitraj Sportiv care stabilesc în mod concludent că solicitarea antrenoarei Cecile Landi de a depune o contestaţie a fost făcută la 47 de secunde după publicarea notei”.

Organismul american a declarat că solicită revizuirea hotărârii TAS şi acordarea medaliei de bronz gimnastei Jordan Chiles, pe baza noilor dovezi.

Titlul olimpic la sol a revenit braziliencei Rebeca Andrade, învingătoare în faţa americancei Simone Biles (argint), care a plecat la rândul ei acasă cu trei medalii de aur cucerite la Paris, la individual compus, în concursul pe echipe şi la sărituri.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:33 13 aug.

Zeljko Kopic, încântat după Poli Iaşi – Dinamo: „Sunt foarte mulţumit”. Ce a spus despre cei doi accidentaţi

0:20 13 aug.

„Cu Rapid este un meci ca oricare altul!” Cătălin Cîrjan, dezlănţuit înaintea derby-ului din Giuleşti: „Mergem să câştigăm!”

23:57

Concluzia lui Cătălin Chirilă, după experienţa de la Jocurile Olimpice de la Paris: „Sper să reuşesc să fiu bun şi pe valuri”

23:56

Poli Iaşi – Dinamo 2-2! „Câinii” rămân fără victorie în deplasare, dar sunt pe loc de play-off după cinci etape

23:10

TAS a respins contestaţia americanilor, care au atacat decizia de a-i acorda Anei Bărbosu medalia de bronz

22:42

Coşmar pentru Dinamo şi Zeljko Kopic la Iaşi! Doi titulari s-au accidentat în primele 30 de minute

1 FotoIubita lui Valentin Mihăilă, răvăşitoare pe plaja din Monaco: „Sirenă”. Ami l-a dat peste cap pe atacantul român 2 FotoImagini rare cu părinţii Mihaelei Cambei! Confesiunea emoţionantă a mamei: „Tot timpul îmi venea să plâng!” 3 „Era o nenorocire!” Mihai Stoica a venit cu replica, după ce Louis Munteanu a spus că nu a vrut să se transfere la FCSB 4 Louis Munteanu, discurs incredibil la adresa celor de la FCSB: „Nu mă interesează! Nu am vrut să merg acolo!” 5 Reacţia lui Dan Petrescu, după ce a fost eliminat: „A stat cu ochii numai pe banca noastră!” Ce a spus despre Louis Munteanu 6 Răsturnare de situaţie! Americanii nu renunţă la bronz! Proba video care i-ar putea lua Anei Bărbosu medalia
Citește și