Închide meniul

Dikembe Mutombo a murit la 58 de ani! Legenda din NBA a pierdut lupta cu cancerul

Publicat: 30 septembrie 2024, 18:32 / Actualizat: 24 octombrie 2024, 15:28

Reclamă
Dikembe Mutombo a murit la 58 de ani! Legenda din NBA a pierdut lupta cu cancerul

Dikembe Mutombo a murit la 58 de ani! Legenda din NBA a pierdut lupta cu cancerul

Dikembe Mutombo / Profimedia

Dikembe Mutombo a murit la 58 de ani. Fostul mare jucător din NBA a pierdut lupta cu cancerul, aşa cum se arată în comunicatul emis de cea mai puternică ligă de baschet din lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă activitatea sa baschetbalistică, Dikembe Mutombo a fost cunoscut şi pentru implicarea sa în diferite acţiuni umanitare.

Dikembe Mutombo a murit la 58 de ani! Legenda din NBA a pierdut lupta cu cancerul

Născut în Republica Democrată Congo, Dikembe Mutombo a ajuns în Statele Unite ale Americii în la vârsta de 21 de ani pentru a juca pentru Georgetown Hoyas. Jucătorul de 2,18 metri şi 120 de kg a fost draftat în NBA de Denver Nuggets.

În cariera sa, Dikembe Mutombo a evoluat pentru şase echipe (Denver Nuggets, Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers, Ney Jersey Nets, New York Knicks şi Houston Rockets).

Dikembe Mutombo a evoluat de două ori în finala NBA, cu Philadelphia 76ers, în 2001, şi cu New Jersey Nets, în 2003, nereuşind să cucerească vreun titlu în baschetul american. El a fost nominalizat de opt ori la All-Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător defensiv al anului.

Reclamă
Reclamă

Considerat unul dintre cei mai buni apărători din istorie şi poreclit „Muntele Mutombo”, jucătorul născut la Kinshasa s-a retras din activitate la finalul sezonului 2009.

„Dikembe Mutombo a fost pur şi simplu mai mare decât viaţa. Pe teren a fost unul dintre cei mai buni jucători defensivi din istoria NBA. În afara parchetului, el a dat totul pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

Reclamă

[…] Mă număr printre cei care au fost marcaţi de inima uriaşă a lui Dikembe. Îmi va lipsi mult. În numele familiei NBA, ofer cele mai sincere condoleanţe soţiei, copiilor, prietenilor săi numeroşi, dar şi comunităţii baschetului pe care el a iubit-o cu adevărat şi care l-a iubit înapoi”, a declarat Adam Silver, preşedintele NBA, prin intermediul unui comunicat.

Două dintre fostele sale echipe, Denver Nuggets şi Atlanta Hawks, au retras numărul 55, numărul purtat de Mutombo. De asemenea, în 2015, fostul jucător a intrat în Hall of Fame.

Reclamă

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:52

Gigi Becali a numit jucătorul care l-a dezamăgit în FCSB – Rapid 0-0: „Nu e ce am crezut! Asta e situaţia”

10:45

Simona Halep – Yue Yuan LIVE TEXT (11:30). Fostul lider mondial revine la Hong Kong

10:05

Pe ce loc se află Simona Halep înaintea debutului la Hong Kong! Cum arată clasamentul WTA şi pe ce locuri sunt româncele

9:37

Sainz învinge, Max și Lando continuă duelul! Analiza lui Adrian Georgescu după Marele Premiu al Mexicului

9:15

Dejan Lovren a sărit în apărarea lui Răzvan Lucescu după PAOK – Heraklion 1-2: „Nu e vina lui. E ceva ce putem repara”

8:43

Transfer senzaţional la Rapid? Anunţul făcut de Marius Şumudică despre atacantul de 4 milioane de euro

1 VIDEOCarlos Sainz va pleca din pole position în Marele Premiu al Mexicului! Tur perfect pentru pilotul Ferrari în calificări 2 FCSB – Rapid 0-0. Derby al ratărilor pe Arena Naţională! Siegrist, eroul lui Şumudică. Cum arată clasamentul Ligii 1 3 VIDEOCarlos Sainz a câştigat Marele Premiu al Mexicului! Lando Norris şi Charles Leclerc au completat podiumul 4 Replica memorabilă dată de Vinicius Jr. după ce a fost umilit de Gavi în El Clasico. Schimb de replici după Real–Barcelona 0-4 5 Nota umilitoare primită de Kylian Mbappe, după primul său El Clasico! Evoluţie dezastruoasă în Real Madrid – Barcelona 0-4 6 VIDEOLos Angeles Clippers – Denver Nuggets a fost live în AntenaPLAY! Echipa lui James Harden, victorie dramatică
Citește și