Închide meniul

Naţionalele României şi-au aflat adversarele de la Campionatul Mondial Echipe Seniori. Miză uriaşă pentru România!

Bogdan Stănescu Publicat: 16 ianuarie 2024, 12:31

Reclamă
Naţionalele României şi-au aflat adversarele de la Campionatul Mondial Echipe Seniori. Miză uriaşă pentru România!

România - Egipt 3-0. "Tricolorele" s-au calificat la jocurile Olimpice de la Paris. Performanţă uriaşă în AntenaPLAY

Eliza Samara şi Bernadette Szocs / Profimedia Images

Naţionalele României şi-au aflat, astăzi, adversarele din grupe, de la Campionatul Mondial Echipe Seniori Busan 2024. Competiţia va avea loc în Coreea de Sud în perioada 16-25 februarie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa feminină va juca în grupa 7, alături de Singapore, Suedia, Canada şi Serbia. Echipa masculină este în grupa 8, cu Portugalia, Egipt, Iran şi Thailanda.

Naţionalele României şi-au aflat adversarele de la Campionatul Mondial Echipe Seniori

40 de naţionale, la feminin şi masculin, se vor lupta pentru titlul suprem al competiţiei şi pentru medaliile mondiale, relatează news.ro.

De asemenea, CM este criteriu de calificare pentru JO Paris 2024 si primele opt echipe vor avea asigurată calificarea directă la Jocurile Olimpice.

În prima fază a Campionatului Mondial, locul 1 din grupă se califică direct în primii 16. Locurile 2 şi 3 din grupă vor intra în primii 32 şi vor continua lupta pentru calificare.

La ultimele două ediţii ale CM, 2018 (Halmstad, Suedia) şi 2014 (Tokyo, Japonia), echipa naţională feminină a obţinut locul V.

Reclamă
Adversarele naţionalei feminine la competiţia din Coreea de Sud
Adversarele naţionalei feminine la competiţia din Coreea de Sud

Bernadette Szocs şi-a anunţat obiectivul pe 2024, înainte de Europe Top 16 Cup: „Să fie cel mai bun an al carierei”

Bernadette Szocs şi-a anunţat obiectivul pentru anul 2024, unul în care va debuta live în AntenaPLAY, la Europe Top 16 Cup, competiţie ce va avea loc la Montreux, pe 20 şi 21 ianuarie.

Bernie visează la o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris, una care va fi greu de obţinut dacă ţinem cont de concurenţa pe care o va avea ocupanta locul 12 mondial.

„Sunt onorată să fiu pe locul 1. Pot să spun că a fost cel mai bun an din cariera mea. Dar, cum ştie toată lumea, îmi doresc medalia olimpică. Sper ca anul 2024 să devină cel mai bun an din cariera mea”, a spus Bernadette Szocs.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru Bernadette Szocs, anul 2023 a fost cel mai bun an al carierei. A câştigat medalia de aur la Jocurile Europene, a bătut-o pe campioana olimpică de la Tokyo, iar cu echipa României a ajuns încă o dată în finala EURO.

Bernadette Szocs, vedetă la Europe Top 16 Cup

Bernadette Szocs şi Eliza Samara sunt cele două sportive ale României care vor participa la Europe Top 16 Cup, competiţie ce va fi transmisă exclusiv în AntenaPLAY, în perioada 20-21 ianuarie.

Cea mai prestigioasă întrecere de pe Continent se va desfăşura pe 20 şi pe 21 ianuarie, în Elveţia, la Montreux.

Bernadette Szocs este campioana din 2018 a competiţiei, la care şi-a mai trecut în cont şi o medalie de argint şi două de bronz. Eliza Samara a cucerit şi ea bronzul, în 2018. Emilia Ciosu (1993) şi Otilia Bădescu (1995) sunt celelalte sportive din România care au cucerit aurul la Europe Top 16 Cup.

Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu au obţinut medalia de bronz pentru România la WTT Star Contender Doha 2024

Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu au obţinut prima medalie tricoloră la WTT Star Contender Doha 2024, în proba de dublu mixt.

Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu şi-au făcut loc printre câştigătorii din Qatar, după o luptă cu cele mai puternice perechi de dublu mixt din concurs.

Seria victoriilor s-a oprit în semifinala în care perechea de dublu mixt a României a acces după victoriile cu Yiu Kwan To/NG Wing Lam (Hong Kong) 3-2 (11-13, 11-4, 7-11, 11-7, 11-4) şi perechea vicecampioană mondială en titre, Tomokazu Harimoto/Hina Hayata (Japonia) 3-2 (6-11, 11-6, 8-11, 11-7, 11-8), relata news.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și