Închide meniul

Alexia Tatu continuă să impresioneze! Campioana de la Wimbledon U14 a câştigat al 10-lea trofeu din 2022, după o săptămână de coşmar

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 6 august 2022, 19:14

Alexia Tatu continuă să impresioneze! Campioana de la Wimbledon U14 a câştigat al 10-lea trofeu din 2022, după o săptămână de coşmar

Alexia Tatu continuă să impresioneze lumea tenisului

Alexia Tatu a câştigat al 10-lea trofeu din 2022 / Facebook

Alexia Tatu continuă să impresioneze lumea tenisului. În vârstă de doar 14 ani, campioana de la Wimbledon U14 a câştigat al 10-lea trofeu din 2022, după o săptămână de coşmar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexia Tatu a avut COVID-19, a stat în izolare în Germania timp de 5 zile, dar a trecut cu brio peste săptămâna de coşmar şi a cucerit un nou trofeu.

Alexia Tatu continuă să impresioneze lumea tenisului

Alexia Tatu s-a impus în finala la dublu de la Young Champions Cup, competiţie organizată în Belgia. Alături de Ada Kumru (Turcia), tânăra din România a câştigat confruntarea cu echipa Veronika Sekerkova (Cehia) – Poland Oliwia Sybicka (Polonia), scor 7-6(1) 6-7(3) 11-9.

Finala disputată de Alexia a fost a 17-a europeană în 2022.

Luna trecută, Alexia Tatu a câştigat finala 100% românească de la Wimbledon U14. A obţinut o victorie în două seturi în confruntarea cu Andreea Soare, scor 7-6, 6-4.

Reclamă

Confruntarea a durat o oră şi 30 de minute. Tânăra sportivă din România calcă pe urmele Simonei Halep, câştigătoarea Wimbledon din 2019.

EXCLUSIV | Reportaj special cu Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14

Reportaj special cu Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14. Micuţa câştigătoare de la All England Club a fost chemată în ultima clipă la turneul pe care l-a câştigat după o finala jucată tot cu o româncă. Parinţii au făcut credite la bănci pentru ca fata lor să meargă mai departe cu tenisul.

Alexia e românca din Buzău care a câştigat turneul junioarelor de 14 ani de la Wimbledon! A primit un wild-card şi a învins în finală o altă româncă, pe Andreea Soare, partenera ei de dublu care îi este şi cea mai bună prietenă. Campioana nici măcar nu avea încălţări pentru iarbă, când a fost invitată la Londra.

Reclamă 4 / 0/3

„Încă nu îmi vine să cred, mi se pare un vis, mi se pare ireal. Cred că de fiecare dată, în finală, ea m-a bătut pe mine, aşa că acum mi-am dorit mai tare să câştig.

Vă zic sincer, eu aş fi vrut să împart trofeul cu ea, dar nu se poate din păcate„, a declarat Alexia Tatu pentru Antena Sport.

„Cu siguranţă a fost o cenuşăreasă, apoi o prinţesă, prinţesa Wimbledonului, în templul reginei. Să câştigi Wimbledon, la prima ediţie de acest fel„, a precizat antrenorul Gabriel Caloian.

„(Reporter: Ar fi frumos sa jucaţi finala la senioare. Ce zici?) Da, îmi doresc foarte mult. Şi ar fi la fel de frumos să joc tot cu Alexia„, a recunoscut Andreea Soare.

Alexia Tatu nu a ajuns acasă cu trofeul câştigat la Wimbledon. Avea biletul de avion cumpărat, iar organizatorii au avut nevoie de timp ca să-i treacă numele pe trofeu.

„Oricum o să mi-l trimită prin curier, o să îl avem în câteva zile, probabil. (Reporter: De ce v-aţi luat avion imediat după?) Nu ne gândeam că o să ajungem în finală fiind şi primul turneu pe iarbă„, a spus Alexia.

Reclamă
Recomandări
  • Alexia Tatu continuă să impresioneze lumea tenisului
  • Campioana de la Wimbledon U14 a câştigat al 10-lea trofeu din 2022

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray 9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” Vezi toate știrile
Citește și