Închide meniul
Video

Reportaj special cu Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14: „Mi se pare un vis”. Sacrificiile uriaşe făcute de părinţi. Tatăl micuţei nici nu a putut vedea finala EXCLUSIV

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 iulie 2022, 20:35 / Actualizat: 11 iulie 2022, 23:22

Reportaj special cu Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14. Declaraţii puternice şi ale tatălui ei

Alexia Tatu a câştigat Wimbledon U14 /

Reportaj special cu Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14. Micuţa câştigătoare de la All England Club a fost chemată în ultima clipă la turneul pe care l-a câştigat după o finala jucată tot cu o româncă. Parinţii au făcut credite la bănci pentru ca fata lor să meargă mai departe cu tenisul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexia e românca din Buzău care a câştigat turneul junioarelor de 14 ani de la Wimbledon! A primit un wild-card şi a învins în finală o altă româncă, pe Andreea Soare, partenera ei de dublu care îi este şi cea mai bună prietenă. Campioana nici măcar nu avea încălţări pentru iarbă, când a fost invitată la Londra.

Reportaj special cu Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14

Încă nu îmi vine să cred, mi se pare un vis, mi se pare ireal. Cred că de fiecare dată, în finală, ea m-a bătut pe mine, aşa că acum mi-am dorit mai tare să câştig.

Vă zic sincer, eu aş fi vrut să împart trofeul cu ea, dar nu se poate din păcate„, a declarat Alexia Tatu pentru Antena Sport.

Cu siguranţă a fost o cenuşăreasă, apoi o prinţesă, prinţesa Wimbledonului, în templul reginei. Să câştigi Wimbledon, la prima ediţie de acest fel„, a precizat antrenorul Gabriel Caloian.

Reclamă

(Reporter: Ar fi frumos sa jucaţi finala la senioare. Ce zici?) Da, îmi doresc foarte mult. Şi ar fi la fel de frumos să joc tot cu Alexia„, a recunoscut Andreea Soare.

Alexia Tatu nu a ajuns acasă cu trofeul câştigat la Wimbledon. Avea biletul de avion cumpărat, iar organizatorii au avut nevoie de timp ca să-i treacă numele pe trofeu.

Oricum o să mi-l trimită prin curier, o să îl avem în câteva zile, probabil. (Reporter: De ce v-aţi luat avion imediat după?) Nu ne gândeam că o să ajungem în finală fiind şi primul turneu pe iarbă„, a spus Alexia.

Reclamă 4 / 0/3

Tatăl Alexiei lucrează la Ministerul de Interne şi, pentru că a fost plecat în misiune, a ratat finala fetei.

Mă gândesc cât am investit, sufleteşte, în primul rând. (Reporter: Aţi avut momente când vă venea să spuneţi stop? Da, dar asta ştiu doar eu şi soţia. Au fost nopţi în care ne gândeam, nu dormeam şi chiar ne gândeam cum să mai facem ca să fie bine pentru Alexia„, a dezvăluit tatăl Alexiei, Leonard Tatu.

Pot să îmi dau şi eu seama că le-a fost greu, dar nu se lasă ei aşa usor. Visul meu este să câştig şi Wimbledon la senioare„, l-a completat campioana de la Wimbledon U14.

Alexia e fana polonezei Swiatek şi visează să ajungă şi ea prima în lume. Puştoaica calcă pe urmele Simonei Halep. „Îmi place şi de Simona foarte mult pentru că este româncă şi toată lumea o apreciază”, a precizat tânăra.

Cred că o să fim departe şi o să agăţăm harta României undeva în lume, sus„, asigură Leonard Tatu.

La Wimbledon, Alexia şi-a urmărit toţi idolii.

Am vazut-o şi pe Simona, l-am văzut pe Djokovic, pe Kyrgios, l-am văzut şi pe Nadal. Eram fascinată, chiar era să pierd şi autobuzul„, a povestit câştigătoarea finalei de la Wimbledon U14.

Reclamă

Alexia Tatu a devenit prima campioană din istorie la Wimbledon U14

Alexia Tatu a câştigat finala 100% românească de la Wimbledon U14. A obţinut o victorie în două seturi în confruntarea cu Andreea Soare, scor 7-6, 6-4.

Confruntarea a durat o oră şi 30 de minute. Tânăra sportivă din România calcă pe urmele Simonei Halep, câştigătoarea Wimbledon din 2019.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” Vezi toate știrile
Citește și