Închide meniul

Ana Bogdan a câştigat turneul WTA Parma Ladies Open! Românca a învins-o în finală pe principala favorită

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 23 septembrie 2023, 18:24

Ana Bogdan a câştigat turneul WTA Parma Ladies Open! Românca a învins-o în finală pe principala favorită

Ana Bogdan a câştigat turneul WTA Parma Ladies Open!

Ana Bogdan, după o victorie / Profimedia Images

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a câştigat turneul WTA 125 Parma Ladies Open, după ce a învins-o în finală pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana Bogdan (30 de ani, locul 71 WTA), favorita numărul 2 a turneului de la Parma, s-a impus într-o oră şi 53 de minute în faţa favoritei numărul 1 a turneului, Anna Karolina Schmiedlova (29 de ani, locul 58 WTA), relatează news.ro.

Ana Bogdan a câştigat turneul WTA Parma Ladies Open!

Ana a câştigat întâlnirea în două seturi, 7-5, 6-1.

La sfârşitul lunii iulie, Ana Bogdan a câştigat şi turneul de la Iaşi. Tenismena s-a impus în finala competiției în fața Irinei Begu, după un meci care a durat o oră și 23 de minute.

Jucătoarea din Sinaia a reușit atunci să o învingă pe Irina Begu în 2 seturi, scor 6-2, 6-3. Până la acest meci, cele două jucătoare s-au întâlnit până acum o singură dată, anul trecut, în sferturile turneului de la Parma. Atunci, Ana Bogdan a câştigat partida cu 6-2, 7-6(6).

Reclamă

Ana Bogdan i-a transmis un mesaj superb Irinei Begu, după ce a învins-o în finala turneului de la Iași.

„Încă nu realizez ce s-a întâmplat, cred că încă visez. Am visat foarte mult la acest moment, să țin din nou acest trofeu în mână. Trofeu simbolizează puterea mea interioară de a lupta mereu. Ducem lupte pe care puțini oameni le știu, luptele din spatele cortinei, dar acest trofeu simbolizează acea putere interioară, trebuie să arătăm că ne putem înteplini visurile.

Irina (n.r. Begu), îți mulțumesc pentru acest meci, datorită ție mi-am ridicat nivelul astăzi, datorită ție am jucat mai bine. Cel mai greu moment din viața noastră este acela când trebuie să jucăm una împotriva celeilalte. Am luptat cu tot sufletul să ridic acest trofeu, vă mulțumesc tuturor!”, a spus Ana Bogdan, potrivit digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan a intrat în istoria tenisului! Românca a doborat recordul pentru cel mai lung tie-break

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan a intrat în istoria tenisului. Sportiva a fost aproape de a se califica în optimile de la Wimbledon, după cel mai lung super tie-break din istorie. Ana Bogdan a fost învinsă în turul al 3-lea la Wimbledon, de Lesia Tsurenko, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-6 (20-18). Meciul a durat trei ore și 40 de minute.

Românca a doborat recordul pentru cel mai lung tie-break din istoria tenisului. La partida din turul al 3-lea de la Wimbledon, Ana a revenit de la 5-1 în ultimul set și a egalat situația. Finalul a fost unul interzis cardiacilor, iar super tie-break-ul încheiat 20-18 în favoarea Lesiei a intrat în istoria „sportului alb”. Vechiul record era de 19-17, stabilit în anul 2015, la Roland Garros, la meciul dintre Konta și Alertova, din turul 1.

Recordul de la Wimbledon a fost stabilit în anul 1980, la meciul dintre John McEnroe și Bjorn Borg. Aceștia au avut nevoie de peste 20 de minute pentru a finaliza un tie-break în al 4-lea set din finala masculină de simplu. Mc Enroe a câștigat atunci cu 18-16, dar Born și-a adjudecat partida. Ca și o comparație, super tie-break-ul de la meciul Anei Bogdan a durat 37 de minute.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și