Închide meniul

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan a intrat în istoria tenisului! Românca a jucat cel mai lung tie-break din istorie

Alex Ioniță Publicat: 7 iulie 2023, 20:41

Reclamă
Wimbledon 2023 | Ana Bogdan a intrat în istoria tenisului! Românca a jucat cel mai lung tie-break din istorie

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan a intrat în istoria tenisului!

Ana Bogdan, în meciul din turul secund de la Wimbledon 2023 / Profimedia

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan a intrat în istoria tenisului. Sportiva a fost aproape de a se califica în optimile de la Wimbledon, după cel mai lung super tie-break din istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana Bogdan a fost învinsă în turul al 3-lea la Wimbledon, de Lesia Tsurenko, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-6 (20-18). Meciul a durat trei ore și 40 de minute.

Wimbledon 2023 | Ana Bogdan a intrat în istoria tenisului! Românca a doborat recordul pentru cel mai lung tie-break

Românca a doborat recordul pentru cel mai lung tie-break din istoria tenisului. La partida din turul al 3-lea de la Wimbledon, Ana a revenit de la 5-1 în ultimul set și a egalat situația.

Finalul a fost unul interzis cardiacilor, iar super tie-break-ul încheiat 20-18 în favoarea Lesiei a intrat în istoria „sportului alb”. Vechiul record era de 19-17, stabilit în anul 2015, la Roland Garros, la meciul dintre Konta și Alertova, din turul 1.

Recordul de la Wimbledon a fost stabilit în anul 1980, la meciul dintre John McEnroe și Bjorn Borg. Aceștia au avut nevoie de peste 20 de minute pentru a finaliza un tie-break în al 4-lea set din finala masculină de simplu. Mc Enroe a câștigat atunci cu 18-16, dar Born și-a adjudecat partida. Ca și o comparație, super tie-break-ul de la meciul Anei Bogdan a durat 37 de minute.

Reclamă

Wimbledon 2023 | Bianca Andreescu a avut un mesaj, în limba română, pentru Simona Halep. Campioana de la US Open 2019 nu s-a ferit să abordeze subiectul scandalului de dopaj.

Jucătoarea din Canada, care are origini românești, a debutat cu dreptul la Wimbledon. Chiar dacă nu a făcut un meci prea bun, Andreescu a reușit să o învingă pe Anna Bondar, în 3 seturi, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2.

Jucătoarea care ocupă poziția cu numărul 50 în clasamentul WTA a oferit un interviu, în limba română, în care a vorbit despre situația Simonei Halep. Aceasta este de părere că sportiva din Constanța este nevinovată și speră că va reveni, cât de curând, pe teren.

„E păcat ce se întâmplă pentru ea. Are o carieră foarte frumoasă. Știu că vrea să revină. Și cred că o să revină. Am încredere în ea. Da, îți țin pumnii, Simona. Sper că o să fii pe teren în curând”, a spus Bianca Andreescu, pentru eurosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Wimbledon 2023 | Sorana Cîrstea a oferit prima reacție după victoria cu Jelena Ostapenko. Sportiva s-a impus pentru prima dată în fața locului 17 WTA

Sorana Cîrstea s-a impus pentru prima dată în fața jucătoarei care ocupă poziția a 17-a în clasamentul WTA. Românca a oferit prima reacție, după calificarea în turul al 3-lea și este de părere că meciul a fost unul foarte dificil.

„Jelena Ostapenko este o jucătoare pe care nu o învinsesem până astăzi, o jucătoare destul de dificilă. Am simțit deja de la ultimul meci de la Roma, atunci când m-a învins, că deja sunt aproape(n.r. de victorie). Am avut un antrenament la Birmingham împreună, unde am câștigat.

Am simțit că de data aceasta o pot învinge. Primul set a fost la un punct, două diferență, eram extrem de frustrată, simțeam că joc bine și că o pot învinge, dar totuși scorul era de partea ei. Am zis că nu o să mai repet greșelile din trecut, nu i-am mai dat ocazia să fie agresivă. M-am gândit că astăzi este ziua mea și că am armele necesare pentru a câștiga acest meci.

Este o jucătoare în formă, a câștigat la Birmingham, știam că va fi un meci dificil. Are doar un plan de joc și acela este foarte agresiv. Știam că trebuie să servesc bine și să fiu agresivă, să dau returul pe serviciul doi”, a spus Sorana Cîrstea, pentru sursa citată.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și