Închide meniul
Foto

Ana Bogdan, învinsă de Karolina Pliskova în finala Transylvania Open! Românca a început să plângă după înfrângere

Bogdan Stănescu Publicat: 11 februarie 2024, 19:25

Reclamă
Ana Bogdan, învinsă de Karolina Pliskova în finala Transylvania Open! Românca a început să plângă după înfrângere

Ana Bogdan, învinsă de Karolina Pliskova / Profimedia Images

Ana Bogdan a fost învinsă de Karolina Pliskova în finala Transylvania Open. Fostul lider mondial a obţinut victoria în două seturi, cu 6-4 şi 6-3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit gsp.ro, Ana Bogdan a început să plângă după ce a pierdut meciul. Karolina Pliskova pune capăt unei lungi perioade de secetă. Este primul titlu al ei după o pauză de 4 ani. Înainte de victoria la Transylvania Open, ultimul trofeu al jucătoarei din Cehia a fost obţinut în ianuarie 2020, la Brisbane.

Ana Bogdan, învinsă de Karolina Pliskova în finala Transylvania Open!

Totodată, Pliskova nu mai ajunsese în ultimul act al unui turneu din august 2021, atunci când a fost învinsă de Camila Georgi în finala turneului de la Montreal.

Ana Bogdan ocupa o poziţie mai bună decât Pliskova în clasamentul WTA, locul 65 faţă de 78 al cehoaicei, dar fostul lider mondial nu a avut mari emoţii pentru victorie.

Ana Bogdan a intrat mai bine în meci, conducând cu 3-0 în primul set, dar jucătoarea din Cehia a echilibrat ulterior partida. Pliskova a egalat la 3, pentru a-şi adjudeca ulterior primul set cu 6-4.

Reclamă

În setul 2, Pliskova a făcut break la scorul de 2-2. Cehoaica a condus ulterior cu 4-2, Bogdan şi-a făcut serviciul, după care a cedat game-urile rămase. Pliskova a luat setul 2 cu 6-3, obţinând victoria la Transylvania Open.

Ana Bogdan se calificase în finala Transylvania Open după un meci dramatic cu Jaqueline Cristian. Duelul a durat aproape 3 ore

Ana Bogdan a obţinut calificarea în finala Transylvania Open după un meci dramatic cu Jaqueline Cristian. Jucătoarea de pe poziția cu numărul 65 în clasamentul WTA a câștigat, cu emoții, în semifinalele turneului de la Cluj.

Chiar dacă nu era favorită la acest duel, Ana Bogdan a cucerit primul set al întâlnirii, în o oră și două minute, cu scorul de 6-3. A urmat apoi o revenire a lui Jaqueline Cristian, care s-a impus în setul 2, după 44 de minute, cu același scor, după 44 de minute de joc.

Reclamă 4 / 0/3

Atmosfera de la Cluj a fost una „de foc”, la ultimul set al întâlnirii. Ana Bogdan și-a adjudecat partida după ce s-a impus cu scorul de 6-4, la game-uri, după 1 oră și 4 minute de joc.

Astfel, întreaga partidă a durat 2 ore și 50 de minute, fiind un meci cu adevărat nebun. A fost al 3-lea duel între cele două românce. Până acum, Ana Bogdan s-a impus de fiecare dată. Sportivele s-au mai întâlnit la Istanbul, în 2012 (2-0 pentru Ana Bogdan) și la Parma, în 2023 (2-1 pentru Ana Bogdan).

Ana Bogdan, eliminată în turul 1 de la Australian Open 2024

Ana Bogdan a fost eliminată în turul 1 de la Australian Open 2024, primul Grand Slam al anului.

Bogdan a fost învinsă de sportivă cehă Brenda Fruhvirtova, venită din calificări, locul 110 mondial, scor 6-2, 4-6, 4-6. Meciul a durat două ore şi 19 minute.

„A fost un meci intens, un meci care s-a jucat. Și ea a jucat foarte bine. Eu vin după o pauză destul de lungă, după o recuperare, așa că nu am de ce să fiu foarte supărată, ci din contră, să fiu motivată să lucrez mult mai mult pentru că am de muncă.

La asta mă gândesc în primul rând, să lucrez din punct de vedere fizic. Sunt optimistă și pozitivă pentru tot ce urmează în anul ăsta. Am o echipă bună cu care lucrez, e în sfârșit echipa pe care mi-am dorit-o și la care am visat de foarte multă vreme, așa că e un nou început pentru mine și chiar sunt bucuroasă și recunoscătoare că pot să-i am pe acești oameni alături”, spunea atunci Ana Bogdan, potrivit eurosport.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:30 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și