Închide meniul

ANAD a anunţat cum poate primi Simona Halep o suspendare mai mică: „Pedeapsa maximă este de 4 ani! Se poate reduce dacă a instigat-o cineva”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 22 octombrie 2022, 11:18

ANAD a anunţat cum poate primi Simona Halep o suspendare mai mică: „Pedeapsa maximă este de 4 ani! Se poate reduce dacă a instigat-o cineva

Simona Halep a fost găsită dopată

Cum poate primi Simona Halep o suspendare mai mică | Hepta

ANAD a anunţat cum poate primi Simona Halep o suspendare mai mică. Anunţul a fost făcut Gabriela Andreiașu, directorul general al ANAD.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep riscă o pedeapsă de 4 ani de suspendare, după ce a fost găsită dopată cu Roxadustat. Simo poate obţine o suspendare mai mică dacă se va dovedi că cineva a instigat-o să consume această substanţă.

ANAD a anunţat cum poate primi Simona Halep o suspendare mai mică

Suntem notificați în același timp cu sportiva, dar trebuie să păstrăm informația. Noi doar luăm la cunoștință, nu e vorba de tăinuire. Tot ce ține de informațiile ei, toate sunt gestionate de forurile internaționale. Prevederile sunt clare. Având informația, ea trebuie păstrată în strictă confidențialitate.

E vorba de respectarea unor reguli. Să știți că aceste informații vin prin platforme securizate, la care are acces o singură persoană. Nu, în România nu a mai existat un sportiv care să consume această substanță. Cred că îi e greu emoţional Simonei.

Trebuie să discute cu staff-ul ei să identifice aceste informații, aceste surse, după care să discute cu avocații și să-și facă apărarea. A fost o perioadă în care se consulta cu noi, acum un an, un an și ceva. Eram întrebați dacă se permite sau nu. Pe lângă sportiv, Simona e un cetățean, un om.

Reclamă

Trebuie să verifice, un sportiv de nivelul de ei nu are voie să facă asemenea greșeli. E greu pentru Simona să spună că nu a știut. Ok, dacă e cineva care recunoaște că i-a prescris asta. Se poate reduce perioada de suspendare dacă e cineva care a instigat-o să consume acea substanţă.

Sportivii sunt direct răspunzători de ceea ce e în organismul lor, nu are cum să scape de tot. În ultima vreme nu mai avem această nepăsare cronică, am constantat că din ce în ce mai multe persoane sunt aproape de domeniul nostru. Am introdus în legea noastră ca fiecare Federație să aibă câte un medic.

Au nevoie de susținătoare de efort, pentru că organismul lor depășește ceea ce numim ‘sport zilnic’. Până acum, e foarte adevărat, medicii de medicină sportivă nu au fost căutați. Până nu se lovesc de o problemă nu bat la ușa noastră.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt mai multe strategii pe care sportivul le poate aplica. În foarte puține cazuri se elimină suspendarea. Pedeapsa maximă pe care o poate primi este de 4 ani„, a spus Gabriela Andreiașu la digisport.ro.

Simona Halep, suspendată provizoriu din tenis, după ce a picat un test anti-doping

Substanța cu care a fost depistată Simona Halep este Roxadustat, un medicament anti-anemie. Simona Halep a postat pe reţelele de socializare un mesaj în care a strecurat şi mici atacuri.

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Recomandări
  • ANAD a anunţat cum poate primi Simona Halep o suspendare mai mică
  • Simona Halep, suspendată provizoriu din tenis

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:51 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Repriză de coșmar pentru Răzvan Lucescu! Belgienii fac spectacol pe Toumba. Dueluri „de foc” în Europa 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 21:08 Federația a anunțat o schimbare majoră în fotbalul din Anglia! Ce se întâmplă din sezonul viitor Vezi toate știrile
Citește și