Închide meniul

Anett Kontaveit se retrage din tenis la doar 27 de ani din cauza problemelor medicale

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 20 iunie 2023, 10:47

Anett Kontaveit se retrage din tenis la doar 27 de ani din cauza problemelor medicale

Anett Kontaveit se retrage din tenis

Anett Kontaveit, la Roland Garros / ProfiMedia

Anett Kontaveit se retrage din tenis la doar 27 de ani. Fostul număr 2 WTA a anunţat că îşi încheie cariera din cauza problemelor de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câştigătoare la Transylvania Open în 2021, după ce a învins-o pe Simona Halep în ultimul act de la Cluj, Kontaveit a anunţat pe contul său de Instagram că se retrage.

Anett Kontaveit se retrage din tenis la doar 27 de ani

În vârstă de 27 de ani, jucătoarea din Estonia a anunţat că a luat această decizie după mai multe consultări cu echipa medicală, din cauza problemelor la spate. Turneul de la Wimbledon va fi ultimul turneu din cariera sa:

„Astăzi vă anunţ că îmi închei cariera. După mai multe vizite la doctor şi consultări cu echipa mea medicală am fost anunţată că am o degenerare a discurilor lombare la spate. Acest lucru nu îmi permite să mă antrenez la aceeaşi intensitate sau să particip în continuare la competiţii. Aşadar, îmi e imposibil să continui la un nivel atât de ridicat.

Tenisul mi-a oferit şi m-a învăţat multe şi sunt foarte recunoscătoare pentru acest lucru. A fost important pentru mine să aduc steagul Estoniei pe terenurile de tenis şi să pot juca în faţa suporterilor şi a fanilor din toată lumea. Sunt pregătită pentru noile provocări pe care le voi avea după ultimul efort pe care îl voi depune din postura de jucătoare profesionistă de tenis – să mă bucur şi să joc cât mai bine la Wimbledon”, a scris Anett Kontaveit, pe Instagram.

Reclamă

Anett Kontaveit era a doua jucătoare a lumii în urmă cu un an

Cea mai bună clasare din cariera lui Anett Kontaveit a venit în urmă cu doar un an, pe 6 iunie 2022, atunci când a ajuns pe locul 2 WTA. Ea a devenit cea mai bine clasată jucătoare din istoria Estoniei şi a devenit şi prima jucătoare din istoria acestei ţări care a ajuns la Turneul Campioanelor, acolo unde a disputat finala în 2021.

Anett Kontaveit are 6 titluri în palmares, printre care şi cel obţinut la ediţia inaugurală a Transylvania Open, în 2021, acolo unde a învins-o pe Simona Halep în finală. Ea a mai câştigat la ‘s-Hertogenbosch (2017), Cleveland, Ostrava, Moscova (2021) şi St. Peteresburg (2022). De asemenea, ea mai are 10 finale disputate în circuitul WTA.

În anul 2021, Kontaveit a ajuns în premieră în Top 10 WTA şi a încheiat sezonul pe locul 7, cu 48 de victorii, la egalitate cu Ons Jabeur.

Reclamă 4 / 0/3

În ceea ce priveşte turneele de Grand Slam, cea mai bună performanţă a sa a avut loc la Australian Open 2020, atunci când a ajuns până în sferturile de finală. Turneul de la Wimbledon, care va avea loc în perioada 3-16 iulie, va fi ultimul turneu din cariera lui Anett Kontaveit.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara Vezi toate știrile
Citește și